دوره 11، شماره 28 - ( تابستان 1399 )                   جلد 11 شماره 28 صفحات 84-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

zamani M, chashnidel Y, Teymori Yansari ّ, Kazemifard M, Deldar H. Effect of Yeast Riched with Mannan Oligosacharid and Symbiotic on Growth Performance, Blood Parameters and Carcasses Charchtristics in Weaning Male Zel Lambs. rap. 2020; 11 (28) :84-95
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1069-fa.html
زمانی میثم، چاشنی دل یداله، تیموری یانسری اسداله، کاظمی فرد محمد، دلدار حمید. بررسی تأثیر مخمر غنی از مانان الیگوساکارید و سین بیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و ویژگی های لاشه بره های نر زل در زمان از شیرگیری. پژوهشهاي توليدات دامي. 1399; 11 (28) :84-95

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1069-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (200 مشاهده)
   هدف از این مطالعه، بررسی اثر مخمر غنی از مانان الیگوساکارید و سین­بیوتیک بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه­ های خونی و ویژگی­های کمی و کیفی لاشه بره ­های نر در زمان از شیرگیری بود. این تحقیق در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل 3×2 با 6 تکرار روی 36 رأس بره نر زل انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل، 1- تیمار شاهد بدون افزودن مکمل، 2- تیمار حاوی سطح 2 گرم سین­بیوتیک، 3- تیمار حاوی سطح 2 گرم مانان الیگوساکارید (پری­بیوتیک)، 4- تیمار حاوی سطح 2 گرم مانان الیگوساکارید (پری­بیوتیک) و سطح 2 گرم سین­بیوتیک، 5- تیمار حاوی سطح 4 گرم سین­بیوتیک و 6- تیمار حاوی 2 گرم مانان الیگوساکارید (پری­بیوتیک) و سطح 4 گرم سین­بیوتیک در جیره مصرفی به ازای هر راس بره بود. بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ ماده خشک مصرفی تفاوت معنی­ داری وجود نداشت. داده ­های افزایش وزن روزانه نشان داد که در روزهای 30 تا 60، تیمار 2 گرم سین­بیوتیک و 2 گرم پری­بیویتیک (03/0= P)، در روز 60 تا 90 تیمار 4 گرم سین­بیوتیک و 2 گرم پری­بیویتیک (03/0= P) و در روز 90 تا 110 آزمایش تیمار 2 گرم سین­بیوتیک و 2 گرم پری­بیویتیک (02/0= P) به ­طور معنی­ داری بالاتر از سایر تیمارها بود. بهترین ضریب تبدیل غذایی در روزهای صفر تا 30 و 30 تا 60، در تیمار 2 گرم سین­بیوتیک (04/0= P) و در روز 60 تا 90 در تیمار 4 گرم سین­بیوتیک و در روز صفر تا 110 آزمایش در تیمار 2 گرم سین­بیوتیک (04/0= P) وجود داشت. غلظت گلوکز و لیپوپروتئین با دانسیته بالا در تیمار 4 گرم سین­بیوتیک و 2 گرم پری­بیوتیک (02/0= P)، غلظت کلسترول و نیتروژن اوره خون در تیمار شاهد (03/0= P) و پروتئین تام در تیمار 4 گرم سین­بیوتیک و 2 گرم پری­بیوتیک (02/0= P) به­ طور معنی­ داری بالاتر بود. در صفات وزن پیش از کشتار (03/0= P)، وزن لاشه گرم و سرد (03/0= P)، درصد لاشه گرم (02/0= P) و سرد (01/0= P)، درصد ران، سردست و همچنین pH گوشت و اکسیداسیون چربی عضله راسته (04/0= P) تفاوت معنی­ داری وجود داشت. آنالیز نهایی داده­ ها  نشان داد که در افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و صفات کمی و کیفی لاشه، تیمار 4 حاوی 2 گرم مکمل سین­بیوتیک و پری­بیوتیک نسبت به سایر تیمارها دارای عملکرد بهتری بود.
متن کامل [PDF 755 kb]   (39 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1398/9/25 | ویرایش نهایی: 1399/5/26 | پذیرش: 1398/11/12 | انتشار: 1399/4/10

فهرست منابع
1. Afshar Mazandaran, N. and A. Rajabi. 2003. Probiotics and their application in livestock and poultry nutrition, Second Edition, Nourbakhsh Publications, 105-101 (In Persian).
2. A.O.A.C. 2005. Official methods of Analysis (17 edition), Association of Offcial Analytical Chemitis.
3. Ataþoðlu, C., H.I. Akbað, C. Tölü, G. Das, T. Savas and I.Y. Yurtman. 2010. Effects of kefir as a probiotic source on the performance of goat kids. South African Journal of Animal Science, 4. [DOI:10.4314/sajas.v40i4.65258]
4. Ayala-Monter, M.A., D. Hernandez-Sanchez, R. Pinto-Ruiz, N. Torres-Salado, J. A. Martinez-Aispuro, J.R. Barcena-Gama and J.M. Caro-Hernandez. 2019. Effect of inulin and lactobacillus casei on productive performance, ruminal variables and blood metabolites in weanes lambs. Agrociencia, 3: 303-317.‌
5. Baba, E., S. Nagaishi, T. Fukata and A. Arakava. 1996. The role of intestinal microflora on the prevention of salmonelle colonization in gnobiotic chicks. Poultry. Science, 70: 1902-1907. [DOI:10.3382/ps.0701902]
6. Ballou, M.A. 2011. Case study: effects of a blend of prebiotics, probiotics, and hyperimmune dried egg protein on the performance, health, and innate immune responses of Holstein calves. The Professional Animal Scientist, 3: 262-268.‌ [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30483-6]
7. Chaucheyras-Durand, F and G. Fonty. 2002. Yeasts in ruminant nutrition. Experiences with a live yeast product. Kraftfutter, 85: 146-150.‌
8. Dobicki, A., J. Pres, W. Luczak and A. Szymer. 2005. Influence of dried brewerys yeast on body weight gains, physiological and biochemical indicators of blood and development of the rumen microorganisms in calves. Medycyna Weterynaryjna, 61: 946-949.
9. Deka, R.S. 2009. Effect of probiotic Biobloom as growth promoter in kids. Indian Veterinary Journal, 11: 1192-1193.‌
10. El-Katcha, M.I., M.A. Soltan and M.S. Essi. 2016. Effect of Pediococcus spp. supplementation on growth performance, nutrient digestibility and some blood serum biochemical changes of fattening lambs. Alexandria Journal for Veterinary Sciences, 49: 1. [DOI:10.5455/ajvs.210911]
11. Elam, N.A., J.F. Gleghorn, J.D. Rivera, M.L. Galyean, P.J. Defoor, M.M. Brashears and S.M. Younts-Dahl. 2003. Effects of live cultures of Lactobacillus acidophilus (strains NP45 and NP51) and Propionibacterium freudenreichii on performance, carcass, and intestinal characteristics, and Escherichia coli strain O157 shedding of finishing beef steers. Journal of Animal Science, 11: 2686-2698.‌ [DOI:10.2527/2003.81112686x]
12. Esterbauer H. and K.H. Cheeseman. 1990. Determination of aldehydic lipid peroxidation products Malonaldehyde and 4-hydroxynonenal. Methods in Enzymology, 186: 407-421. [DOI:10.1016/0076-6879(90)86134-H]
13. Friedewald, W.T., R.I. Levy and D.S. Fredrickson. 1972. Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge. Clinical Chemistry, 6: 499-502.‌ [DOI:10.1093/clinchem/18.6.499]
14. Gadekar, Y.P., A.K. Shinde, A. Sahoo and S.A. Karim. 2015. Effect of probiotic supplementation on carcass traits and meat quality of Malpura Lambs. Indian Journal of Small Ruminants, 2: 306-310.‌ [DOI:10.5958/0973-9718.2015.00045.8]
15. Galvão, K.N., J.E. Santos, A. Coscioni, M. Villaseñor, W.M. Sischo and A.C.B. Berge. 2005. Effect of feeding live yeast products to calves with failure of passive transfer on performance and patterns of antibiotic resistance in fecal Escherichia coli. Reproduction Nutrition Development, 4: 427-440.‌ [DOI:10.1051/rnd:2005040]
16. Gibson, G.R and M.B. Roberfroid. 1995. Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics. The Journal of nutrition, 6: 1401-1412.‌ [DOI:10.1093/jn/125.6.1401]
17. Hasunuma, T., K. Kawashima, H. Nakayama, T. Murakami, H. Kanagawa, T. Ishii and S. Kushibiki. 2011. Effect of cellooligosaccharide or synbiotic feeding on growth performance, fecal condition and hormone concentrations in Holstein calves. Animal Science Journal, 4: 543-548.‌ [DOI:10.1111/j.1740-0929.2010.00861.x]
18. Harper, A. and M. Estienne. 2002. Alternatives to antimicrobial growth promoters not as effective as traditions antimicrobial additives for nursery pigs. Journal of Animal Science, 25: 157-163.
19. Hagmuller, W., M. Jugl-Chizzola, K. Zitterl-Eglseer, C. Gabler, J. Spergser and R. Chizzola. 2006. The use of Thymi Herba as feed additive (0.1%, 0.5%, 1.0%) in weanling piglets with assessment of the shedding of haemolysing E. coli and the detection of thymol in the blood plasma. Berliner und Munchener Tierarztliche Wochenschrift, 119: 50-54.
20. Heinrichs, A.J., C.M. Jones and B.S. Heinrichs. 2003. Effects of mannan oligosaccharide or antibiotics in neonatal diets on health and growth of dairy calves1. Journal of Dairy Science, 12: 4064-4069.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)74018-1]
21. Isik, M., F. Ekimler, N. Ozen and M.Z. Firat. 2004. Effects of using probiotics on the growth performance and health of dairy calves. Turk Journal of Veterinery Animal science, 28: 63-69.
22. Izuddin, W.I., T.C. Loh, A.A. Samsudin, H.L. Foo, A.M. Humam and N. Shazali. 2019. Effects of postbiotic supplementation on growth performance, ruminal fermentation and microbial profile, blood metabolite and GHR, IGF-1 and MCT-1 gene expression in post-weaning lambs. BMC veterinary research, 1: 1-10.‌ [DOI:10.1186/s12917-019-2064-9]
23. Jayasooriya, S.D., J.R. Pluske, F.R. Dunshea, H. Gill and E.N. Ponnampalam. 2009. Dietary iron improves iron status in finisher pigs fed wheat-based diets.‌ Manipulating Pig Production XII Proceedings of the Twelfth Biennial Conference of the Australasian Pig Science Association (APSA). Publisher Australasian Pig Science Association. ISBN 978-0-9806880-0-9.
24. Jeaccke, R.E. 1977. Continuous measurements of the pH of beef muscle in intact beef carcases. International Journal of Food Science & Technology, 4: 375-386. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1977.tb00120.x]
25. Kochewad, S.A., J.M. Chahande, A.B. Kanduri, D.S. Deshmukh, S.A. Ali and V.M. Patil. 2009. Effect of probiotic supplementation on growth parameters of Osmanabadi Kids. Veterinary World, 1: 29.‌
26. Lazarevic, M., P. Spring, M. Shabanovic, V. Tokic and L.A. Tucker. 2010. Effect of gut active carbohydrates on plasma IgG concentrations in piglets and calves. Animal, 4: 938-943.‌ [DOI:10.1017/S1751731110000194]
27. Liong, M.T. and N.P. Shah. 2005. Acid and bile tolerance and cholesterol removal ability of lactobacilli strains. Journal of Dairy Science, 1: 55-66.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(05)72662-X]
28. Mark, S., N. Ross and M. Philip. 2007. Prebiotic and synbiotic fructooligosaccharide administration fails to reduce the severity of experimental Colitis in Rats dis colon rectum, 50: 1061-1069. [DOI:10.1007/s10350-007-0213-x]
29. Mahyuddin, P. and M. Winugroho. 2010. Effect of combination of yeast (Saccharomyces cerevisae+ Candida utilis) and herbs supplementation in finishing diet on carcass characteristics of beef cattle. Journal of the Indonesian Tropical Animal Agriculture, 4: 251-256.‌ [DOI:10.14710/jitaa.35.4.251-256]
30. Milewski, S. 2009. Effect of yeast preparations Saccharomyces cerevisiae on meat performance traits and blood hematological indices in sucking lambs. Medycyna Weterynaryjna, 1: 51-54.‌
31. Milewski, S.T.A.N.I.S.Ł.A.W., P.R.Z.E.M.Y.S.Ł.A.W. Sobiech, D. Bednarek, R. Wojcik, J.O.A.N.N.A. Małaczewska, B.O.Ż.E.N.A. Zaleska and A.K. Siwicki. 2010. Effect of oligosaccharides supplementation on the meat performance traits and selected indicators of humoral immunity in lambs. Bull Vet Inst Puławy, 54: 175-179.‌
32. Moarrab, A., T. Ghoorchi, S. Ramezanpour, F. Ganji and A.R. Koochakzadeh. 2016. Effect of synbiotic on performance, intestinal morphology, fecal microbial population and blood metabolites of suckling lambs. Iranian Journal of Applied Animal Science, 3: 621-628.
33. Mountzouris, K.C., P. Tsirtsikos, E. Kalamara, S. Nitsch, G. Schatzmayr and K. Fegeros. 2007. Evaluation of the efficacy of a probiotic containing Lactobacillus, Bifidobacterium, Enterococcus, and Pediococcus strains in promoting broiler performance and modulating cecal microflora composition and metabolic activities. Poultry Science, 2: 309-317.‌ [DOI:10.1093/ps/86.2.309]
34. Nasir, M., S. Muhammad and M.A. Sheikh. 2010. Growth response of growing lambs fed on concentrate with or without ionophores and probiotics. International Journal of Agriculture and Biology, 5: 734-738.‌
35. Petkevičius, S., K.B. Knudsen and K.D. Murrell. 2003. Effects of Oesophagostomum dentatum and dietary carbohydrates on morphology of the large intestine of pigs. Veterinary parasitology, 2: 125-138.‌ [DOI:10.1016/S0304-4017(03)00260-7]
36. Pukrop, J.R., K.M. Brennan, B.J. Funnell and J.P. Schoonmaker. 2018. Effect of a hydrolyzed mannan-and glucan-rich yeast fraction on performance and health status of newly received feedlot cattle. Journal of Animal Science, 9: 3955-3966.‌ [DOI:10.1093/jas/sky255]
37. Quigley, J.D., J.J. Drewry, L.M. Murray and S.J. Ivey. 1997. Body weight gain, feed efficiency, and fecal scores of dairy calves in response to galactosyl-lactose or antibiotics in milk replacers. Journal of Dairy Science, 8: 1751-1754.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(97)76108-3]
38. Quigley, J.D., C.J. Kost and T.A. Wolfe. 2002. Effects of spray-dried animal plasma in milk replacers or additives containing serum and oligosaccharides on growth and health of calves. Journal of Dairy Science, 2: 413-421.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(02)74089-7]
39. Raghebian, M., N. Dabiri, A.B. Yazdi, M.J. Bahrani, J. Shomeyzi, A. Raghebian and P. Hatami. 2017. Probiotic effect on meat quality and carcass parameters of Iranian Zandi lambs. Journal Livestock Science, 8: 163-168.‌
40. Rathgeber, B.M., K.L. Budgell, J.L. MacIsaac, M.A. Mirza and K.L. Doncaster. 2008. Growth performance and spleen and bursa weight of broilers fed yeast beta-glucan. Canadian Journal of Animal Science, 3: 469-473.‌ [DOI:10.4141/CJAS07101]
41. Rezaeian, M. 2004. Effects of yeast culture supplementation on the performance of finishing Shal lambs. The British Society of Animal Science, 128: 111-121.
42. Saleem, A.M., A.I. Zanouny and A.M. Singer. 2017. Growth performance, nutrients digestibility and blood metabolites of lambs fed diets supplemented with probiotics during pre-and post-weaning period. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 4: 523.‌ [DOI:10.5713/ajas.16.0691]
43. SAS. 2001. Statistical Analysis System User's Guide: Statistics. SAS Institute, Cary, NC.
44. Samolińska, W and E.R. Grela. 2017. Comparative effects of inulin with different polymerization degrees on growth performance, blood trace minerals, and erythrocyte indices in growing-finishing pigs. Biological Trace Element Research, 1: 130-142.‌ [DOI:10.1007/s12011-016-0796-y]
45. Sowińska, J., Z. Tański, S. Milewski, K. Ząbek, A. Wójcik, P. Sobiech and J. Illek. 2016. Effect of diet supplementation with the addition of Saccharomyces cerevisiae upon stress response in slaughter lambs. Acta Veterinaria Brno, 2: 177-184.‌ [DOI:10.2754/avb201685020177]
46. Tahmasebi, A., M. Azami, A. Valikhani and A. Nassarian. 2017. Evaluation of growth performance, blood parameters, and population of fecal microbes in Holstein infant calves supplemented with probiotic inulin, Journal of Ruminants Research, 1: 130-111 (In Persian).
47. Tedeschi, L.O., A. Cannas and D.G. Fox. 2010. A nutrition mathematical model to account for dietary supply and requirements of energy and other nutrients for domesticated small ruminants: The development and evaluation of the Small Ruminant Nutrition System. Small Ruminant Research, 3: 174-184.‌ [DOI:10.1016/j.smallrumres.2009.12.041]
48. Thomas, L. 1998. Clinical laboratory diagnostics. 1st English ed. Frankfurt/Main; TH-Books-Verl-Ges, 548-640.
49. Terre, M., M.A. Calvo, C. Adelantado, A. Kocher and A. Bach. 2007. Effects of mannan oligosaccharides on performance and microorganism fecal counts of calves following an enhanced-growth feeding program. Animal Feed Science and Technology, 2: 115-125.‌ [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2006.11.009]
50. Uyeno, Y., S. Shigemori and T. Shimosato. 2015. Effect of probiotics/prebiotics on cattle health and productivity. Microbes and Environments, 2: 126-132.‌ [DOI:10.1264/jsme2.ME14176]
51. Yokoyama, M.T. and K.A. Johnson. 1988. Microbiology of the rumen and intestine. In: Church, D.C. The ruminant animal digestive physiology and nutrition. Areston book, 125-144.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb