دوره 11، شماره 28 - ( تابستان 1399 )                   جلد 11 شماره 28 صفحات 40-32 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Divari N, Kianfar R, Mirghelenj S A, janmohammadi H. (2020). Effects of Raw and Autoclaved Amaranth Grain on Performance and Egg Quality of Layer Hens. Res Anim Prod. 11(28), 32-40. doi:10.52547/rap.11.28.32
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1065-fa.html
دیواری ندا، کیان فر روح اله، میرقلنج سیدعلی، جانمحمدی حسین. اثرات استفاده از دانه آمارانت خام و اتوکلاو شده در جیره مرغهای تخم گذار بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم مرغ پژوهشهاي توليدات دامي 1399; 11 (28) :40-32 10.52547/rap.11.28.32

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1065-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران
چکیده:   (2494 مشاهده)

   در این مطالعه اثرات استفاده از دانه آمارانت خام و اتوکلاو شده بر عملکرد و صفات کیفی تخم­مرغ با استفاده از 168 قطعه مرغ تخم­ گذار لگهورن سویه Hy-line (W36) در سن 67 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 6 تکرار و 4 پرنده در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل آمارانت خام و اتوکلاو شده هر کدام در سطوح صفر (شاهد)، 5، 10 و 15 درصد بودند. در طول دوره آزمایش صفات کیفی تخم ­مرغ و صفات عملکردی پرندگان اندازه­ گیری شد. نتایج نشان داد در کل دوره تولید در مرغ­های تغذیه ‌شده با جیره شاهد در مقایسه با پرندگان تغذیه ‌شده با جیره ­های حاوی سطوح مختلف دانه آمارانت خام و اتوکلاو شده، درصد ­تخم­ گذاری و وزن تخم ­مرغ  بیشتر و ضریب تبدیل غذایی پایین ­تر بود (01/0p<). مرغ­های دریافت­ کننده آمارنت اتوکلاو شده نسبت به پرندگان دریافت ­کننده آمارانت خام درصد تولید و وزن تخم ­مرغ بالاتری و ضریب تبدیل پایین­ تری داشتند (05/0p<). مرغ­های تغذیه ­شده با جیره حاوی آمارانت مصرف خوراک کمتری نسبت به کنترل داشتند (05/0p<). استفاده از آمارنت و فرآوری آن تاثیر معنی­ داری بر اکثر فراسنجه ­های کیفی داخلی و خارجی تخم­ مرغ نداشت. به‌طور کلی نتایج نشان­داد که با افزایش سطح آمارانت عملکرد تولیدی مرغ­ها کاهش یافت و فرآوری در همه سطوح باعث بهبود عملکرد گردید و این اثر در سطوح بالاتر آمارانت بیشتر بود.
 

 

متن کامل [PDF 911 kb]   (707 دریافت)    

 


نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/8/25 | ویرایش نهایی: 1399/5/25 | پذیرش: 1398/12/25 | انتشار: 1399/4/10

فهرست منابع
1. Andrasofszky, E., Z. Szöcz, S. Fekete and K. Jelenits. 1998. Evaluation of the nutritional value of the amaranth plant. I. Raw and heat-treated grain tested in experiments on growing rats. Acta Veterinaria Hungarica, 46: 47-59.
2. AOAC. 1990. Official methods of analysis of the AOAC, 15th ed. Apparent metabolizable energy values. Poultry science, 67: 641-646.
3. Ashton, H.E. and D.A. Fletcher. 1962. Development and use of color standards for egg yolks. Poultry Science, 41: 1903-1909. [DOI:10.3382/ps.0411903]
4. Bressani, R. 2003. Amaranth. In B. Caballero (ed.), Encyclopedia of food sciences and nutrition. Oxford: Academic Press, 166-173. [DOI:10.1016/B0-12-227055-X/00036-5]
5. Cai, Y., H. Corke and H.X. Wu. 2004. "Amaranth." In:'Encyclopedia of Grain Science' CW Wrigley, H. Corke and CE Walker. Oxford: Elsevier, 1: 1-10. [DOI:10.1016/B0-12-765490-9/00001-X]
6. Cheeke, P.R. and J. Bronson. 1980. Feeding trials with Amaranthus grain, forage and leaf protein concentrates. Proceedings Second Amaranth Conference, Emmaus, PA, 5-11.
7. FAO, I. and W. UNICEF. 2018. WFP and WHO. The state of food security and nutrition in the world 2017. Building resilience for peace and food security. Rome: FAO.
8. Feine, L.B., R.R. Harwood, C. Kauffman and J.P. Senft. 2019. Amaranth: gentle giant of the past and future new agricultural crops. CRC Press, 41-63. [DOI:10.1201/9780429051111-4]
9. Gamel, T.H., J.P. Linssen, A.S. Mesallam, A.A. Damir and L.A. Shekib. 2006. Effect of seed treatments on the chemical composition of two amaranth species: oil, sugars, fibres, minerals and vitamins. Journal of the Science of Food and Agriculture, 86: 82-89. [DOI:10.1002/jsfa.2318]
10. Gordon, E. 2006. Analysing the versatility and complexity of cereal grains. Food Sci Newsl, 88: 1-5.
11. Haugh, R.R. 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. The U.S. egg & poultry magazine, 43: 522-555.
12. Imeri, A., R. Flores, L. Elias and R. Bressani. 1987. Te effect of processing and supplementation with amino acids on the protein quality of amaranth (Amaranthus caudatus). Archivos Latinoamericanos de Nutricion, 37: 160-173.
13. Intelligence, C.M. 2016. CBI Product Factsheet: Cocoa in the NetherlandsThe Hague: CBI Market Intelligence. https:// www. cbi. eu/ sites/ default/ files/ product-factsheet-netherlands-cocoa.
14. Kauffman, C.S. and L.E. Weber. 1990. Grain Amaranth. In: Advances in New Crops. (Aick, J. and J. E. Simon, eds.). Applied Poultry Research, 8: 127-139.
15. Khiroug, S.S., A.B. Vishtakaliuk, A.A. Lapin, N.A. Sosnina, V.P. Koksin, A.I. Konovalov and U.E. Barbeau. 2001. Availability and prospective usage of Amaranth in the production of low cholesterol foodstuff for aviculture. Chemistry and Computational Simulation, Butlerov Communications, 2(5): 17-20.
16. Li, X., K. Siddique, F. Akinnifesi, K. Callens, S. Broca, A. Noorani and M. Solh. 2018. Future smart food-Rediscovering hidden treasures of neglected and underutilized species for zero hunger in Asia: Food and Agriculture Organization of the United Nations. [DOI:10.18356/23b5f7ab-en]
17. Maurya, N.K. and P. Arya. 2018. Amaranthus grain nutritional benefits: A review. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 7(2): 2258-2262.
18. Mozaffarian, V. 2013. Identification of medicinal and aromatic plants of Iran. Contemporary culture publications, 13.
19. Pond, W. and I. Lehmann. 1991. Feeding value of raw or heated grain amaranth germplasm. Animal Feed Science and Technology, 33: 221-236. [DOI:10.1016/0377-8401(91)90062-W]
20. Popiela, E., B. Króliczewska, W. Zawadzki, S. Opaliński and T. Skiba. 2013. Effect of extruded amaranth grains on performance, egg traits, fatty acids composition, and selected blood characteristics of laying hens. Livestock Science, 155: 308-315. [DOI:10.1016/j.livsci.2013.05.001]
21. Ravindran, V., R. Hood, R. Gill, C. Kneale and W. Bryden. 1996. Nutritional evaluation of grain amaranth (Amaranthus hypochondriacus) in broiler diets. Animal Feed Science and Technology, 63(1-4): 323-331. [DOI:10.1016/S0377-8401(96)00997-2]
22. Sergy, S.K., B.V. Alexandra, A.L. Anatoly, A.S. Nadezhda, P.K. Vladimir, I.K. Alexandre and U.E. Barbeau. 2001. Availability and perspective usage of amaranth in the production of low cholesterol foodstuffs for aviculture. Chemistry and Computational Simulation, 2: 17-20.
23. Szczerbińska D., B. Pyka, E. Szabelska, M. Ligocki and D. Majewska. 2015. Krystyna Romaniszyn, Marta Sulik The effect of diet with amaranth (amaranthus cruentus) seeds on Japanese quail (coturnix coturnix japonica) performance, somatic development, hatching results and selected blood biochemical parameters. Zootechnika, 70(92): 67-72.
24. Tillman, P. and P. Waldroup. 1986. Processing grain amaranth for use in broiler diets. Poultry Science, 65(10): 1960-1964. [DOI:10.3382/ps.0651960]
25. Tillman, P. and P. Waldroup. 1987. Effects of Feeding Extruded Grain Amaranth to Laying Hens. Poultry science Poultry Science, 66: 1697-1701. [DOI:10.3382/ps.0661697]
26. Tillman, P. and P. Waldroup. 1988. Performance and yields of broilers fed extruded grain amaranth and grown to market weight. Poultry science, 67: 743-749. [DOI:10.3382/ps.0670743]
27. Vishtakalyuk, A.B., S.S. Khirug, M.S. Ezhkova, A.A. Lapin and V.F. Lisov. 2001. Amaranth vitamin-herbal flour ration in feeding hens: Perspectives of their increased egg-laying productivity. Chemistry and Computational Simulation. Butlerov Communications, 2(5): 25-27.
28. Vishtakalyuk, A.B., V.F. Lysov, M.S. Ezhkova, V.F. Mironov, A.I. Konovalov and S.S. Khirug. 2010. Stimulatory action of vitamin-grass meal with amaranth on development of remount young hens reproductive system and productive of laying hens during the initial period of oviposition. Agricultural Biology, 2: 45-51.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb