دوره 11، شماره 28 - ( تابستان 1399 )                   جلد 11 شماره 28 صفحات 74-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseiabadi M, Torbatinejad N, Ghoorchi T, Toghdory A. (2020). Effects of Feeding Different Levels of Flaxseed on Performance, Nutrient Digestibility and Blood Parameters of Pre-Weaning Calves. rap. 11(28), 67-74. doi:10.52547/rap.11.28.67
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1060-fa.html
حسین آبادی مصطفی، تربتی نژاد نورمحمد، قورچی تقی، توغدری عبدالحکیم. تاثیر استفاده از سطوح مختلف دانه کتان بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی گوساله های شیرخوار پژوهشهاي توليدات دامي 1399; 11 (28) :74-67 10.52547/rap.11.28.67

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1060-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3476 مشاهده)
     در این آزمایش از 15 راس گوساله نر هلشتاین تازه متولد شده که وزن اولیه آنها 5/4±41  کیلوگرم و سن آنها نیز یک هفتگی بود، استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1- تیمار شاهد بدون دانه کتان، 2- تیمار حاوی 5 درصد دانه کتان و3- تیمار حاوی 10 درصد دانه کتان بود. دانه کتان جایگزین ذرت و کنجاله سویا در جیره استارتر شد. کل دوره آزمایش 60 روز بود. جیره­ ها به ­صورت پلت در اختیار گوساله­ها قرار گرفت. برای اندازه ­گیری قابلیت هضم مواد مغذی، نمونه­ گیری از مدفوع و خوراک مصرفی گوساله­ ها به ­مدت 5 روز در پایان دوره آزمایش انجام شد و سپس قابلیت هضم نمونه­ ها با استفاده از مارکر داخلی (خاکستر نامحلول در اسید) در آزمایشگاه انجام پذیرفت. همچنین خون­گیری برای اندازه ­گیری فراسنجه­ های خونی در پایان دوره انجام شد. سطوح مختلف دانه کتان تاثیر معنی­ داری روی پارامترهای عملکردی از جمله وزن انتهای دوره، افزایش وزن روزانه، مقدار ماده خشک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل خوراک نداشت. افزودن دانه کتان به استارتر گوساله­ ها تاثیر معنی­ داری روی قابلیت هضم ماده خشک (0498/0P=)، پروتئین خام (0067/0P=)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی داشت (0249/0P=). تیمارهای دارای سطوح 10 درصد و 5 درصد به ترتیب بیشترین میزان قابلیت هضم ماده خشک را داشتند. بیشترین مقدار قابلیت هضم پروتئین خام و قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی مربوط به تیمار دارای 5 درصد کتان بود. تیمارهای آزمایشی دارای سطوح مختلف دانه کتان تاثیر معنی­داری روی مقدار نیتروژن اور­ه­ای خون داشت (0047/0P=) طوری­که بیشترین میزان نیتروژن اوره­ای خون به ­ترتیب مربوط به تیمارهای حاوی سطوح 5 درصد و 10 درصد دانه کتان بود. با توجه به اینکه تیمارها از نظر میزان ماده خشک، افزایش وزن روزانه، وزن نهایی گوساله ها معنی دار نبودند و همچنین به دلیل بهبود هضم مواد مغذی در تیمارهای دارای 5 درصد بذر کتان، توصیه می ­شود در جیره گوساله های شیرخوار  از سطح 5 درصد دانه کتان به عنوان منبع انرژی و پروتئین استفاده شود.
متن کامل [PDF 463 kb]   (2037 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1398/8/6 | ویرایش نهایی: 1399/5/29 | پذیرش: 1399/3/24 | انتشار: 1399/5/27

فهرست منابع
1. Ajmal khan, M., M. Un-nish and M. Sarwar. 2003. Review techniques measuring digestibility for the nutritional evaluation of feeds. International Journal of Agriculture and Biology, 5(1): 91-94.
2. Ambrose, D.J., J.P. Kastelic, R. Corbett, P.A. Pitney, H.V. Petit, J.A. Small and P. Zalkovic. 2006. Lower pregnancy losses in lactating dairy cows fed a diet enriched in α-linolenic acid. Journal of Dairy Science, 89: 3066-3074. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72581-4]
3. Anil, E. 2007. The impact of EPA and DHA on blood lipids and lipoprotein metabolism: Influence of apoe genotype. Proceedings of the Nutrition Society, 66: 60-68. [DOI:10.1017/S0029665107005307]
4. Association of official Analytical. 1999. Official Methods of Analysis. AOAC. Washington, D.C.
5. Baldwin, V.I.R.L., K.R. McLeod, J.L. Klotz and R.N. Heitmann. 2004. Rumen development, intestinal growth and hepatic metabolism in the pre- and post-weaning ruminant. Journal of Dairy Science, 87: 55-65. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(04)70061-2]
6. Byers, F.M. and G.T. Schelling. 1988. Lipids in ruminant nutrition. In: D. C. Church (ED) The Ruminant Animal: Journal of Digestive Physiology and Nutrition, pp: 298-310.
7. Caroprese, M., A. Marzano, G. Entrican, S. Wattegedera, M. Albenzio and A. Sevi. 2009. Immune response of cows fed polyunsaturated fatty acids under high ambient temperatures. Journal of Dairy Science, 92: 2796-2803. [DOI:10.3168/jds.2008-1809]
8. Debbie, L. and D. Thiessen. 2011. Optimization of feed peas, canola and flaxseed for aqua feeds. The Canadian prairie perspective. MCN Bioproducts Inc, 259-277.
9. Fathi, M.H., A. Riyasi and A. Elah rasaani. 2008. The effect of using flavoring substances on yield and age of milking of Holstein calves. Final report of Birjand University Faculty of Agriculture Research Project, 134 pp.
10. Geraeily, M. 2017. The effect of flaxseed oil on performance of dairy calves under heat stress conditions. M.Sc. Thesis. Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.Iran. 106pp, (In Persian).
11. Ghaffari, M. 2016.The effects of feeding processed Flaxseed on performance of Holstein calves. M.Sc. Thesis Department of Animal Science, Tehran University.
12. Hess, B.W., G.E. Moss and D.C. Rule. 2008. A decade of developments in the area of fat supplementation research with beef cattle and sheep. Journal of Animal Science, 86: 188-204. [DOI:10.2527/jas.2007-0546]
13. Hill, T.M., H.G. Bateman, J.M. Aldrich and R.L. Schlotterbeck. 2009. Effect of changing the essential and functional fatty acid intake of dairy calves. Journal of Dairy Science, 92: 670-676. [DOI:10.3168/jds.2008-1368]
14. Hill, T.M., H.G. Bateman, J.M. Aldrich, J.D. Quigley and R.L. Schlotterbeck. 2015. Inclusion of tallow and soybean oil to calf starters fed to dairy calves from birth to four months of age on calf performance and digestion. Journal of Dairy Science, 98: 4882-4888. [DOI:10.3168/jds.2015-9376]
15. Hill, T.M., M.J. VandeHaar, L.M. Sordillo, D.R. Catherman, H.G. Bateman and R.L. Schlotterbeck. 2011. Fatty acid intake alters growth and immunity in milk-fed calves. Journal of Dairy Science, 94: 3936-3948. [DOI:10.3168/jds.2010-3935]
16. Innis, S.M. 2007. Dietary (n-3) fatty acids and brain development. The Journal of nutrition. 137: 855-859. [DOI:10.1093/jn/137.4.855]
17. Iran Nejad, H., F. Parhizkar and H. Eroki, 2010. Cultivation of Flaxseed, Medicinal-fiber. First Printing. Pyramid Publishing, 311 pp (In Persian).
18. Karcher, E.L., T.M. Hill, H.G. Bateman, R.L. Schlotterbe, N. Vito, L.M. Sordillo and M.J. VandeHaar. 2014. Comparison of supplementation of n-3 fatty acids from fish and flax oil on cytokine gene expression and growth of milk-fed Holstein calves. Journal of Dairy Science, 97: 2329-2337. [DOI:10.3168/jds.2013-7160]
19. Laliotis, G.P., I. Bizelis and E. Rogdakis. 2010. Comparative approach of the de novo fatty acid synthesis (lipogenesis) between ruminant and non-ruminant mammalian species: from biochemicallevel to the main regulatory lipogenic genes Curr Genomics, 11: 168-183. [DOI:10.2174/138920210791110960]
20. Matthews, K.R., D.B. Homer, F. Thies and P.C. Calder. 2000. Effect of whole linseed (Linum usitatissimum) in the diet of finishing pigs on growth performance and on the quality and fatty acid composition of various tissues. British Journal of Nutrition, 83: 637- 643. [DOI:10.1017/S0007114500000817]
21. Mills, J.K., D.A. Ross and M.E. Van Amburgh. 2010. The effects of feeding medium-chain triglycerides on the growth, insulin responsiveness, and body composition of Holstein calves from birth to 85 kg of body weight. Journal of Dairy Science, 93: 4262-4273. [DOI:10.3168/jds.2010-3142]
22. Moradi, M., Y. Chashni Dell, A. Teimori Yanesari and A. Dirandeh. 2018. Effects of Increased Energy and Metabolism Protein Levels on Feed Intake, Nutrient Digestibility, Function, and Blood Parameters of Zel ewes in Pregnancy End Stage. Journal of Animal Production Research, 22: 60-71. (In Persian). [DOI:10.29252/rap.9.22.60]
23. Naserian, A.A., H.Elmi, A.M. Tahmasebi and N. Farzaneh. 2017. Effect of flaxseed and rapeseed on digestibility and some blood parameters of Kurdish ewes during late pregnancy period. Journal of Animal Science (Research and Construction), 115: 167-178 (In Persian).
24. Naserian, A.A., B. Saremi, M. Bashteni and A. Furughi. 2013. Management Nutrition and Breeding of Calves (Translation). Third edition. Ferdowsi University Press, Mashhad, 408 pp (In Persian).
25. National Research Council, NRC. 2001. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. National Academy Press, Washington, DC.
26. Pouzo, L., N. Fanego, F.J. Santini, A. Descalzo and E. Pavan. 2015. Animal performance, carcass characteristics and beef fatty acid profile of grazing steers supplemented with corn grain and increasing amounts of flaxseed at two animal weights during finishing. Livestock Science, 178: 140-149. [DOI:10.1016/j.livsci.2015.05.034]
27. Ramezani, M. 2018. The Effect of Extruded Flaxseed and Conjugated Linoleic Acid on Performance, Blood Metabolites and Immune Response in milk-fed calves M.Sc. Thesis University of Mohaghegh Ardabili.
28. Schroeder, J.W., M.L. Bauer and N.R. Bork. 2014. Effect of flaxseed physical form on digestibility of lactation diets fed to Holstein steers. Journal of Dairy Science, 97: 5718-5728. [DOI:10.3168/jds.2014-7911]
29. Shalaby, A.M., Y.A. Khattab and A.M. AbdelRahmanm. 2006. Effects of Garlic (Allium sativum) and chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Venomous Animals and Toxins including Tropical Diseases, 12: 172-201. [DOI:10.1590/S1678-91992006000200003]
30. Spolare, P., C. Joannis-Cassan and E. Duran, 2005. Commercial applications of microalgae. Journal of Bioscience and Bioengineering, 101(2): 87-96. [DOI:10.1263/jbb.101.87]
31. Van keulen, J.V. and B.A. Young. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestiblity studies. Journal of Animal Science, 44: 282-287. [DOI:10.2527/jas1977.442282x]
32. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1999. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb