دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 10-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nazarizade H, hoseini S M, pourreza J. Effect of Thyme Alcoholic Extract on Reducing of Aflatoxin and Ochratoxin Toxicity in Broiler Chickens. rap. 2021; 12 (31) :10-21
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1058-fa.html
نظری زاده حسن، حسینی سید محمد، پوررضا جواد. تاثیر عصاره الکلی آویشن بر کاهش اثرات آفلاتوکسین و اکراتوکسین در جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (31) :10-21

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1058-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند،
چکیده:   (415 مشاهده)
   این آزمایش به ­منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی آویشن بر کاهش اثرات آفلاتوکسین و اکراتوکسین در جوجه ­های گوشتی انجام پذیرفت. در این آزمایش از  384 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس- 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به­روش فاکتوریل2×2×2 با 8 تیمار، 4 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایش شامل: 1: جیره پایه (شاهد)، 2: جیره پایه+ ppb 500آفلاتوکسین، 3: جیره پایه + ppb 250 اکراتوکسین، 4: جیره پایه+ ppb 500آفلاتوکسین با ppb 250 اکراتوکسین، 5: جیره پایه+ 0/3 درصد عصاره آویشن، 6: جیره پایه + ppb 500آفلاتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن، 7: جیره پایه + ppb 250 اکراتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن، 8: جیره پایه+ ppb 500 آفلاتوکسین با ppb 250 اکراتوکسین با 0/3 درصد عصاره آویشن بودند. نتایج نشان داد که افزودن عصاره الکلی گیاه آویشن به جیره جوجه­ های گوشتی سبب بهبود صفات عملکردی در مقایسه با تیمار شاهد شده است و همچنین جوجه­های دریافت­کننده عصاره الکلی به­ همراه آفلاتوکسین و اکراتوکسین عملکرد بهتری را نسبت به جوجه­ های که فقط آفلاتوکسین و اکراتوکسین را دریافت کرده بودند از خود نشان دادند. این در حالی است که افزودن عصاره الکلی به جیره جوجه­ های گوشتی در مقایسه با تیمار شاهد غلظت فراسنجه­ های خونی، آنزیم­های کبدی و وزن اندام­ های داخلی از لحاظ آماری تفاوت معنی­داری را نشان ندادند. اما جوجه­ های که همراه با آفلاتوکسین و اکراتوکسین عصاره الکلی آویشن را دریافت کرده بودند در مقایسه با پرنده ­های که فقط آفلاتوکسین و اکراتوکسین را در جیره دریافت کرده بودند غلظت فراسنجه­ های خونی، آنزیم­های کبدی و وزن اندام­ های داخلی آنها بهبود یافت. پیشنهاد می­ شود از گیاهان بومی مناطق مختلف به­منظوربررسی و پژوهش برای کاهش اثرات مخرب مایکوتوکسین ­ها استفاده شود.
متن کامل [PDF 1077 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/8/1 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/9/17 | انتشار: 1400/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb