دوره 11، شماره 29 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 29 صفحات 48-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharati M, Niazifar M, Nemati Z, Karimi A, Sheikhlou M. The Effect of Adding Different Levels of Flaxseed Essential Oil to Alfalfa Silage on Chemical Composition and In Vitro Fermentation Characteristics. rap. 2020; 11 (29) :48-55
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1053-fa.html
بشارتی مقصود، نیازی فر معصومه، نعمتی ذبیح اله، کریمی امیر، شیخلو محمدرضا. تأثیر افزودن سطوح مختلف اسانس بذر کتان به سیلاژ یونجه روی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات تخمیر آزمایشگاهی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1399; 11 (29) :48-55

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1053-fa.html


دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، گروه علوم دامی
چکیده:   (594 مشاهده)
     این آزمایش به­ منظور بررسی اثرات اسانس بذر کتان (صفر، 60 و 120 میلی­گرم اسانس  به­ ازای هر کیلوگرم) بر ترکیبات شیمیایی، پایداری هوازی و فراسنجه ­های تولید گاز سیلاژ یونجه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل یونجه بدون افزودنی (شاهد)، 2. یونجه به ­علاوه 60 میلی­ گرم در کیلوگرم اسانس بذر کتان، یونجه به ­علاوه 120 میلی­ گرم درکیلوگرم اسانس بذر کتان بودند که به­ مدت 60 روز در دمای اتاق سیلو شدند. پس از باز نمودن سیلوها اندازه­ گیری قابلیت تولید گاز با استفاده از روش درون آزمایشگاهی با 5 تکرار در ساعت­ های 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72، 96 و 120 انجام گرفت. داده­ های بدست­ آمده در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی آنالیز شدند. افزودن اسانس بذر کتان در هردو سطح 60 و 120 میلی­ گرم بر کیلوگرم به سیلاژ یونجه میزان pH سیلاژ را به ­طور معنی­ داری (05/0(p< نسبت به شاهد کاهش داد. افزودن اسانس به سیلاژ یونجه بر میزان ماده­ خشک تاثیر گذاشت به­ طوری که در تیمار مکمل شده با سطح 120 میلی­ گرم، ماده خشک (02/30%) نسبت به شاهد (43/24%) افزایش یافت. افزودن اسانس بذر کتان در سطح 120 میلی­ گرم به سیلاژ یونجه میزان پروتئین خام (36/12%) و کربوهیدرات­ های محلول در آب (61/4 %) را افزایش داد (05/0(p<. افزودن اسانس بذر کتان در غلظت­ های 60 و 120 میلی­ گرم به سیلاژ یونجه به ­طور معنی­ داری (05/0(p< نیتروژن­ آمونیاکی را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد. هر دو سطح 60 و 120 میلی­ گرم اسانس بذر کتان موجب کاهش حجم تولید گاز نسبت به تیمار شاهد شد (05/0(p<. در کل داده ­های به ­دست آمده نشان­ دهنده اثر مثبت اسانس کتان بر کیفیت سیلاژ یونجه و خصوصیات تخمیری آن است.
متن کامل [PDF 1471 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1398/7/26 | ویرایش نهایی: 1399/8/25 | پذیرش: 1398/12/10 | انتشار: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb