دوره 10، شماره 26 - ( زمستان 1398 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 63-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharati M, Nemati Z, Safari R. (2019). The Effect of Adding Whey and L. Buchneri to Alfalfa Silage on In Vitro Gas Production and Degradability. rap. 10(26), 56-63. doi:10.29252/rap.10.26.56
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1031-fa.html
بشارتی مقصود، نعمتی ذبیح اله، صفری رشید. تاثیر افزودن آب پنیر و لاکتوباسیلوس بوکنری به سیلاژ یونجه روی تولید گاز و تجزیه پذیری آزمایشگاهی پژوهشهاي توليدات دامي 1398; 10 (26) :63-56 10.29252/rap.10.26.56

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1031-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، ایران
چکیده:   (3175 مشاهده)
     سیلو کردن یونجه به دلیل داشتن محدودیت­هایی مثل غلظت پایین کربوهیدارت محلول در آب و ظرفیت بافری بالا مشکل است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی به علوفه یونجه قبل از تهیه سیلاژ روی فراسنجه‌های تولید گاز و تجزیه ­پذیری آزمایشگاهی بود. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح متفاوت صفر 30، 60 و 90 گرم آب پنیر تازه با و بدون افزودن باکتریایی (cfu 108×3 به ­ازای هر گرم وزن تر یونجه) به علوفه یونجه بود. گاز تولیدی در ساعات 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون اندازه­ گیری شد. داده ­های حاصل از این آزمایش با روش فاکتوریل 2 × 4 در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. در پایان 120 ساعت بیشترین حجم گاز تولیدی مربوط به تیمار یونجه همراه با 90 گرم آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی و کمترین آن مربوط به تیمار یونجه پلاسیده همراه با افزودنی باکتریایی بود (به ­ترتیب 93/147و 54/133 میلی­ لیتر به ­ازای گرم ماده خشک). افزودن آب پنیر تازه به ­همراه افزودنی باکتریایی در 3 سطح مختلف در ساعات 2، 4 و 24 انکوباسیون افزایش معنی­ داری در تجزیه ­پذیری ماده خشک نسبت به تیمار شاهد را داشت (05/0p<). افزودن آب پنیر تازه در سه سطح مختلف 30، 60 و 90 گرم آب پنیر تازه، سبب افزایش بخش سریع تجزیه­ شونده ماده خشک نسبت به تیمار شاهد شد (05/0p<). پس از 24 ساعت انکوباسیون، آب پنیر به ­همراه افزودنی باکتریایی سبب افزایش میزان تجزیه ­پذیری پروتئین خام (88/43%) نسبت به تیمار شاهد شد (05/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن آب پنیر در سطوح مختلف سبب افزایش در بخش­ های با تجزیه­ پذیری سریع، تجزیه­ پذیری آهسته و تجزیه ­پذیری  مؤثر ماده خشک شد.
متن کامل [PDF 1886 kb]   (761 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1398/4/27 | ویرایش نهایی: 1398/11/23 | پذیرش: 1398/7/10 | انتشار: 1398/11/1

فهرست منابع
1. Abdollahipanah, A. 2008. Effects of Lactic acid producing bacteria on corn silage chemical composition, degradability and nutrient digestibility. MSc Thesis, University of Shiraz (In Persian).
2. Association of offical Analytic chemists (AOAC). 2002. Official method of Analytic. 17 thed. AOAC, Arilington, 1: 120-155.
3. Araba, A., F.M. Byers and F. Guessous. 2002. Patterns of rumen fermentation in bulls fed barley/molasses diets. Animal Feed Science and Technology, 97(1): 53-64. [DOI:10.1016/S0377-8401(01)00357-1]
4. Bayat, A.R., R. Valizadeh and A.A. Nasserian. 2003. Replacement of water by liquid whey and its influence on performance of Holstein steers. Agricultural Sciences and Technology, 17(2): 112-125 (In Persian).
5. Baytok, E., T. Aksu, M.A. Karsliandand and H. Muruz. 2005. The effects of formic acid, molasses and inoculant as silage additives on corn silage composition and ruminal fermentation characteristics in sheep. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 29(2): 469-474.
6. Besharati, M. 2007. Determine the nutritional value of some agricultural by-products using in vivo, in situ and in vitro methods. M.Sc. Thesis, University of Tabriz (In Persian).
7. Fedorak, P.M. and S.E. Hrudey. 1983. A simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultuvesin serum bottles. Environmental Technology Letters, 4: 425-435. [DOI:10.1080/09593338309384228]
8. Filya, I., R.E. Muck and F.E. Contreras-govea. 2007. Inoculant effects on alfalfa silage: Fermentation products and nutritive value. Journal of Dairy Science, 90: 5108-5114. [DOI:10.3168/jds.2006-877]
9. Haghparvar, R., K. Shojaian, E. Rowghani, S. Parsaei and M. Yousef Ellahi. 2012. The effects of lactobacillus plantarum on chemical composition, rumen degradability, in vitro gas production and energy content of whole-plant corn ensiled at different stages of maturity. Iranian Journal of Veterinary Research, Shiraz University, 13(1): 8-15.
10. Hashemzadeh-Cigari, F., M. Khorvash, G.R. Ghorbani and A. Taghizadeh. 2011. The effects of wilting, molasses and inoculants on the fermentation quality and nutritive value of lucerne silage. South African Journal of Animal Science, 41(4): 377-388. [DOI:10.4314/sajas.v41i4.8]
11. Kleinschmit, D.H. and L. Jr. Kung. 2006. A meta-analysis of the effects of Lactobacillus buchneri on the fermentation and aerobic stability of corn and grass and small-grain silages. Journal of Dairy Science, 89(10): 4005-13. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72444-4]
12. Lashkari, S., A. Taghizadeh, J. Seifdavati and A.Z.M. Salem. 2014. Qualitative haracteristics, microbial populations and nutritive values of orange pulp ensiled with nitrogen supplementation. Slovak Journal of Animal Science, 47: 90-99.
13. Mahla, A.G. and I.M. Khalifa. 2007. The effect of molasses on quality of sorghum (sorghum bicolor) silage. Research. Journal of Animal and Veterinary Science, 2: 43-46
14. McAllister, T.A., R. Feniuk, Z. Mir, P. Mir, L.B. Selinger and K.J. Cheng. 1998. Inoculants for alfalfa silage: Effects on aerobic stability, digestibility and the growth performance of feedlot steers. Livestock Production Science, 53: 171-181. [DOI:10.1016/S0301-6226(97)00150-4]
15. McDougall, E.I. 1948. The composition and output of sheep in saliva. Biochemistry Journal, 43: 99-109. [DOI:10.1042/bj0430099]
16. Orskov, E.R.I. and I.M. McDonald. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal of Agriculture Science (Cambridge), 92: 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
17. Oude Elferink, S.J., J. Krooneman, J.C. Gottschal, S.F. Spoelstra, F. Faber and F. Driehuis. 2001. Anaerobic conversion of lactic acid to acetic acid and 1, 2-propanediol by Lactobacillus buchneri. Applied Environmental Microbiology, 67(1): 125-32. [DOI:10.1128/AEM.67.1.125-132.2001]
18. Parand, A. and A. Taghizadeh. 2010. Effects of treating method of barley grain on gas production. Research on Animal Science, 20(2): 1-13 (In Persian).
19. Pedrso, A.F. 2003. Chemical and microbil Adities on the control of losses and sugarcane silage quality. Tese de Doutorado-USP/ESALQ, Piracicaba,SP, Brazil, 120 pp.
20. Sadeghi, K. 2007. Study the effect of two types of microbial additive on agronomic process and nutritional value of sesame silage with high moisture content. MSc Thesis, University of Shiraz (In Persian).
21. Santos, G.T., R.L. Oliveira, H.V. Petit, U. Cecato, L.M. Zeoula, L.P. Rigolon, J.C. Damasceno, A.F. Branco and V. Bett. 2000. Effect of tannic acid on composition and ruminal degradability of bermudagrass and alfalfa silages. Journal of Dairy Science, 83: 2016-2020. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(00)75080-6]
22. SAS. 2002. Statistical Analysis Systems. Version 9. SAS Institute, Cary, NC, USA.
23. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 35-83. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
24. Weinberg, Z.G., O. Shatz, Y. Chen, E. Yosef, M. Nikbahat, D. Ben-Ghedalia and J. Miron. 2007. Effects of lactic acid bacteria inoculants on vitro digestibility of wheat and corn silages. Journal of Dairy Science, 90: 4754-4762. [DOI:10.3168/jds.2007-0176]
25. Woolford, M.K. 1990. The detrimental effects of air on silage. Journal of Applied Bacteriology, 68: 101-112. [DOI:10.1111/j.1365-2672.1990.tb02554.x]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb