دوره 10، شماره 26 - ( زمستان 1398 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 56-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharati M, Nemati Z, Safari R. The Effect of Adding Whey and L. Buchneri to Alfalfa Silage on In Vitro Gas Production and Degradability. rap. 2019; 10 (26) :56-63
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1031-fa.html
بشارتی مقصود، نعمتی ذبیح اله، صفری رشید. تاثیر افزودن آب پنیر و لاکتوباسیلوس بوکنری به سیلاژ یونجه روی تولید گاز و تجزیه پذیری آزمایشگاهی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (26) :56-63

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1031-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، ایران
چکیده:   (166 مشاهده)
     سیلو کردن یونجه به دلیل داشتن محدودیت­هایی مثل غلظت پایین کربوهیدارت محلول در آب و ظرفیت بافری بالا مشکل است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی به علوفه یونجه قبل از تهیه سیلاژ روی فراسنجه‌های تولید گاز و تجزیه ­پذیری آزمایشگاهی بود. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح متفاوت صفر 30، 60 و 90 گرم آب پنیر تازه با و بدون افزودن باکتریایی (cfu 108×3 به ­ازای هر گرم وزن تر یونجه) به علوفه یونجه بود. گاز تولیدی در ساعات 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72، 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون اندازه­ گیری شد. داده ­های حاصل از این آزمایش با روش فاکتوریل 2 × 4 در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. در پایان 120 ساعت بیشترین حجم گاز تولیدی مربوط به تیمار یونجه همراه با 90 گرم آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی و کمترین آن مربوط به تیمار یونجه پلاسیده همراه با افزودنی باکتریایی بود (به ­ترتیب 93/147و 54/133 میلی­ لیتر به ­ازای گرم ماده خشک). افزودن آب پنیر تازه به ­همراه افزودنی باکتریایی در 3 سطح مختلف در ساعات 2، 4 و 24 انکوباسیون افزایش معنی­ داری در تجزیه ­پذیری ماده خشک نسبت به تیمار شاهد را داشت (05/0p<). افزودن آب پنیر تازه در سه سطح مختلف 30، 60 و 90 گرم آب پنیر تازه، سبب افزایش بخش سریع تجزیه­ شونده ماده خشک نسبت به تیمار شاهد شد (05/0p<). پس از 24 ساعت انکوباسیون، آب پنیر به ­همراه افزودنی باکتریایی سبب افزایش میزان تجزیه ­پذیری پروتئین خام (88/43%) نسبت به تیمار شاهد شد (05/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن آب پنیر در سطوح مختلف سبب افزایش در بخش­ های با تجزیه­ پذیری سریع، تجزیه­ پذیری آهسته و تجزیه ­پذیری  مؤثر ماده خشک شد.
متن کامل [PDF 1886 kb]   (21 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۸/۴/۲۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۷/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb