دوره 10، شماره 26 - ( زمستان 1398 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 113-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasanpur K, Rafat S A, Javanmard A, Kianzad D. Investigation of Non-Genetics Factors Affecting Milk-Fat Content and Milk-Fat Percentage Curves' Parameters In Azeri and Khuzestani Buffalo Breeds. rap. 2019; 10 (26) :113-121
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1023-fa.html
حسن پور کریم، رافت سید عباس، جوانمرد آرش، کیانزاد داوود. بررسی تأثیر عوامل غیرژنتیکی بر مؤلفه‌های منحنی های درصد و مقدار چربیشیر گاومیش های آذری و خوزستانی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (26) :113-121

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1023-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (154 مشاهده)
     مطالعه منحنی­ های تولید شیر و ترکیبات آن در گاومیش، اطلاعات کلیدی مهمی را در مورد پتانسیل ژنتیکی و نحوه مدیریت متناسب با آن، در اختیار دامدار و اصلاح گر قرار می­دهد. هدف از مطالعه حاضر، شناسایی سهم عوامل غیرژنتیکی بر پارامترهای تابع وود برازش شده بر منحنی­ های درصد و مقدار چربی شیر گاومیش ­های آذری و خوزستانی بود. داده‌های مربوط به 15065 و 15225 دوره شیردهی از گاومیش نژاد خوزستانی، به ترتیب برای صفات مقدار و درصد چربی و تعداد 9571 و 9721، دوره شیردهی از گاومیش نژاد آذری به ترتیب، برای دو صفت مذکور مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا، تابع وود، برای منحنی­ های انفرادی هر حیوان، برازش داده شد. در گام دوم، اثر عوامل محیطی مؤثر بر مؤلفه‌های منحنی­ ها مطالعه شد. در مرحله آخر، پس از برآورد مقادیر پارامترهای منحنی­ ها، همبستگی‌های فنوتیپی بین آنها، برآورد شد. نتایج مطالعه حاضر، نشان داد که گاومیش خوزستانی در مقایسه با گاومیش آذری، دارای میانگین درصد چربی پایین تری در طول دوره شیردهی (حدود 5/0 درصد در قعر منحنی) است و زودتر از آن به قعر منحنی درصد چربی می­رسد. با این­ حال، به دلیل اینکه گاومیش خوزستانی تولید شیر روزانه بیشتری دارد، تولید چربی بیشتری (حدود 25 درصد تولید چربی در اوج منحنی) نیز دارد. تأثیر اوج تولید بر مقدار تولید چربی کل (همبستگی 85/0- 87/0) بیشتر از تأثیر مقدار چربی، در شروع تولید (همبستگی 30/0- 41/0) و یا زمان وقوع اوج تولید (همبستگی 11/0- 30/0) بود. بین قعر منحنی چربی با درصد چربی در شروع تولید (پارامتر a) و پارامترهای b و c در هر دو نژاد، همبستگی مثبت وجود داشت. می توان چنین استنباط نمود که گاومیش خوزستانی، به جهت تولید شیر روزانه بالاتر در مقایسه با نژاد آذری، دارای استعداد و توان ژنتیکی کمتری برای درصد چربی بوده ولی توان ژنتیکی بیشتری برای مقدار چربی روزانه دارد. نتایج این تحقیق شاید بتواند در بهبود برنامه های تغذیه ای و ژنتیکی گاومیش­ های ایرانی موثر باشد.
متن کامل [PDF 1041 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک و اصلاح نژاد دام
دریافت: ۱۳۹۸/۴/۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۸/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb