دوره 10، شماره 26 - ( زمستان 1398 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 64-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faramarzi B, Motevali A, Hashemi S J, Nabavi-Pelesaraei A. Evaluation of the Environmental Impact of Industrial and Traditional Broiler Chicken Production by Using Life Cycle Assessment. rap. 2019; 10 (26) :64-74
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1021-fa.html
فرامرزی بهروز، متولی علی، هاشمی سید جعفر، نبوی پله سرایی اشکان. بررسی اثرات زیست محیطی تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی و سنتی با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (26) :64-74

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1021-fa.html


گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری ایران
چکیده:   (139 مشاهده)
   گوشت طیور با سهم بالا در سبد غذایی مردم، یکی از اساسی­ ترین محصولات برای تامین پروتئین خانوارها می­باشد. با توجه به حجم بالای آلاینده­ ها در این بخش، بررسی اثرات زیست­ محیطی تولید این محصول امری ضروری می­باشد. در پژوهش حاضر به بررسی اثرات زیست محیطی تولید مرغ گوشتی در دو روش پرورش صنعتی و سنتی (ارگانیک) با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات در استان مازندران پرداخته شد. اثرات زیست محیطی تولید یک تن مرغ به روش IMPCAT 2002 در قالب 15 شاخص زیست محیطی میانی و 4 شاخص زیست محیطی نهایی بررسی شد. نتایج بدست آمده در پرورش مرغ صنعتی نشان داد که که نهاده هایی مانند اسید چرب، مواد غذایی (کنجاله سویا، ذرت، گندم) و انرژی (الکتریسیته، دیزل و گاز طبیعی) بالاترین سهم در ایجاد شاخص­ های مختلف زیست محیطی میانی دارد. در عین حال بررسی شاخص ­های میانی زیست­ محیطی تولید مرغ به روش سنتی (ارگانیک) نشان داد که بالاترین سهم در ایجاد اکثر شاخص­ های زیست محیطی مربوط به استفاده از سبوس برنج می باشد. همچنین نتایج نشان داد که برای تولید یک تن مرغ گوشتی صنعتی شاخص­ های سلامتی انسان­ها (DALY) 0063/0، کیفیت اکوسیستم (PDF.m2.yr) 46/14321، تغییرات اقلیم (kg CO2 eq) 45/9300 و منابع (MJ primary) 93/42072 و برای تولید یک تن مرغ گوشتی به روش سنتی (ارگانیک) شاخص­ های سلامتی انسان­ها (DALY) 0262/0، کیفیت اکوسیستم (PDF.m2.yr) 33/52324، تغییرات اقلیم (kg CO2 eq) 45/35329 و منابع (MJ primary) 1/224848 می­باشد. نتایج کلی بدست آمده از شاخص های زیست­ محیطی وزن­ دهی ­شده نشان داد که تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی به­ دلیل دوره رشد کوتاه جوجه­ ها، نسبت به روش تولیدی سنتی دارای اثرات سوء زیست­ محیطی پایین­ تری می ­باشد.
متن کامل [PDF 1303 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۲۱ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۶/۴ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb