XML English Abstract Print


تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه تربت جام
چکیده:   (66 مشاهده)
این آزمایش به­ منظور بررسی عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه ‏های خونی جوجه‏ های گوشتی تغذیه ­شده با سطوح مختلف پوسته سویا از سن یک تا 42 روزگی انجام شد. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره ‏های حاوی 5/2، 5 و 5/7 درصد پوسته سویا بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن پوسته سویا به صورت خطی و درجه دوم میانگین خوراک مصرفی روزانه جوجه­ های گوشتی را در دوره­ی آغازین، دوره‌ی رشد و کل دوره کاهش داد (05/0>p). در دوره آغازین، افزودن پوسته سویا به جیره میانگین افزایش وزن روزانه جوجه­ ها را به ­صورت درجه دوم کاهش داد (0213/0=p). افزودن پوسته سویا در دوره رشد و کل دوره سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک به­ صورت خطی و درجه دوم در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>p). افزودن 5 درصد پوسته سویا به جیره سبب افزایش معنی­ دار  شاخص تولید نسبت به تیمار شاهد شد. هیچ­ یک از فراسنجه‏ های مورد سنجش لاشه جوجه‏ های گوشتی تحت  تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0<p). همچنین، مصرف سطوح مختلف پوسته سویا تأثیر معنی­ داری بر فراسنجه‏ های خونی مورد مطالعه نداشت. غلظت آنزیم کبدی آلانین آمینوترانسفراز جوجه‏ های گوشتی مصرف­ کننده جیره‏ حاوی 5/2 درصد پوسته سویا به ­طور معنی­ داری بیشتر از تیمار شاهد بود (01/0>p).  به ­طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد، با توجه به تأثیر مثبت پوسته سویا بر ضریب تبدیل خوراک و شاخص تولید می‏توان از پوسته سویا تا سطح 5 درصد در جیره جوجه‏ های گوشتی استفاده نمود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/2/20 | ویرایش نهایی: 1399/7/15 | پذیرش: 1399/5/6 | انتشار: 1399/7/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb