دوره 10، شماره 26 - ( زمستان 1398 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 38-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vatandoost M, Didarkhah M, jamili F. The Effect of Different Levels of Soybean Oil, Soybean and Canola Meal on Production Performance, Rumination Activity and Nutrient Digestibility in Holstein Dairy Cows. rap. 2019; 10 (26) :38-47
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1008-fa.html
وطن دوست موسی، دیدارخواه مسعود، جمیلی فرشته. تاثیر استفاده از سطوح متفاوت روغن سویا، کنجاله سویا و کلزا بر عملکرد تولیدی، فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیری هلشتاین. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (26) :38-47

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1008-fa.html


آموزشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (116 مشاهده)
     این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سطوح متفاوت روغن و کنجاله دانه­ های سویا و کلزا به­‌صورت جداگانه و مخلوط بر عملکرد تولیدی، فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای شیری انجام شد. تعداد 35 راس گاو شیری نژاد هلشتاین در هفت گروه با پنج تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- گروه شاهد (جیره پایه)، 2- جیره پایه + چهار درصد روغن سویا، 3- جیره پایه + 10 درصد کنجاله سویا، 4- جیره پایه + چهار درصد روغن کلزا، 5- جیره پایه + 10 درصد کنجاله کلزا، 6- جیره پایه + چهار درصد روغن سویا + 10 درصد کنجاله سویا و 7- جیره پایه + چهار درصد روغن کلزا + 10 درصد کنجاله کلزا بودند. نتایج این پژوهش نشان­داد که مصرف کنجاله و روغن سویا به­‌صورت ترکیبی در جیره باعث افزایش مقدار تولید شیر خام روزانه، تولید شیر با 5/3 درصد چربی و تولید شیر با 4 درصد چربی شد و تفاوت ­معنی­داری با سایر گروه ­ها داشت (05/0>p). میانگین مدت‌زمان جویدن، نشخوار کردن و خوردن بین جیره‌های مختلف آزمایش تفاوت معنی­داری داشت (05/0>p). نتایج میانگین ضرایب قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، چربی و ماده آلی مواد مغذی بین جیره‌های مختلف آزمایش تفاوت معنی­ داری نشان داد (05/0>p). به ­طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از روغن سویا و کنجاله سویا موجب بهبود بازده غذایی و عملکرد تولیدی شیر شد.
واژه‌های کلیدی: چربی، روغن، سویا، کلزا، کنجاله
متن کامل [PDF 2024 kb]   (15 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۸/۲/۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۶/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb