این آزمایش بهمنظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل متابولیسم جو جوانهزده با استفاده از جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور پس از تعیین ترکیب شیمیایی جو و جو جوانهزده چهار تیمار آزمایشی شامل یک جیره پایه حاوی جو و جایگزینی سطوح 33، 66 و 100 درصد جو جوانهزده در جیره پایه تهیه شد. برای اندازهگیری انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح نشده ( AME ) و تصحیح شده بر مبنای ازت ( AMEn ) از روش جمعآوری فضولات و همچنین استفاده از نشانگر اکسید کروم استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد جو جوانهزده نسبت به جو دارای انرژی خام (4132 در برابر 4065 کیلوکالری/ کیلوگرم) و پروتئین خام (81/11 در برابر 87/10 درصد) بالاتر و مقدار بتاگلوکان کمتر (053/1 در برابر 18/3 درصد) بود. با افزایش نسبت جایگزینی جو جوانهزده، مقادیر AME و AMEn در هر دو روش اندازهگیری افزایش یافت، اما این افزایش در روش استفاده از نشانگر معنیدار بود (05/0> P ). میزان انرژی قابل متابولیسم جو جوانهزده در این آزمایش به روش برونیابی رگرسیون محاسبه شد. مقدار AME جو جوانهزده در روش جمعآوری فضولات و استفاده از نشانگر به ترتیب 05/3315 و 95/3107 کیلوکالری در کیلوگرم و مقدار AMEn جو جوانهزده در روش جمعآوری فضولات و استفاده از نشانگر به ترتیب 63/3304 و 95/3110 کیلوکالری در کیلوگرم تعیین شد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |