دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasteh M R, Dastar B. (2015). Determination of Chemical Composition and Metabolisable Energy of Germinated Barley in Broiler Chickens. rap. 6(11), 1-8.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-490-fa.html
راسته موسی الرضا، دستار بهروز. تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل متابولیسم جو جوانه‌زده در جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (11) :8-1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-490-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (5622 مشاهده)

  این آزمایش به­منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل متابولیسم جو جوانه­زده با استفاده از جوجه­های گوشتی انجام شد. برای این منظور پس از تعیین ترکیب شیمیایی جو و جو جوانه­زده چهار تیمار آزمایشی شامل یک جیره پایه حاوی جو و جایگزینی سطوح 33، 66 و 100 درصد جو جوانه­زده در جیره پایه تهیه شد. برای اندازه­گیری انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح نشده ( AME ) و تصحیح شده بر مبنای ازت ( AMEn ) از روش جمع­آوری فضولات و همچنین استفاده از نشانگر اکسید کروم استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد جو جوانه­زده نسبت به جو دارای انرژی خام (4132 در برابر 4065 کیلوکالری/ کیلوگرم) و پروتئین خام (81/11 در برابر 87/10 درصد) بالاتر و مقدار بتاگلوکان کمتر (053/1 در برابر 18/3 درصد) بود. با افزایش نسبت جایگزینی جو جوانه­زده، مقادیر AME و AMEn در هر دو روش اندازه­گیری افزایش یافت، اما این افزایش در روش استفاده از نشانگر معنی­دار بود (05/0> P ). میزان انرژی قابل متابولیسم جو جوانه­زده در این آزمایش به روش برون­یابی رگرسیون محاسبه شد. مقدار AME جو جوانه­زده در روش جمع­آوری فضولات و استفاده از نشانگر به ترتیب 05/3315 و 95/3107 کیلوکالری در کیلوگرم و مقدار AMEn جو جوانه­زده در روش جمع­آوری فضولات و استفاده از نشانگر به ترتیب 63/3304 و 95/3110 کیلوکالری در کیلوگرم تعیین شد.

متن کامل [PDF 383 kb]   (5641 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb