دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1403 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 56-48 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohtashami B, Khalilvandi‑Behroozyar H, Mansourikhah H. (2024). The Effects of Different Levels of Garlicon-Essential Oil on Feed Intake, Body Weight, and Health Scores of Holstein Dairy Calves. Res Anim Prod. 15(4), 48-56. doi:10.61186/rap.15.4.48
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1423-fa.html
محتشمی بهرام، خلیلوندی بهروزیار حامد، منصوری خواه هادی. اثر سطوح مختلف روغن اسانسی-گیاهی گارلیکون روی مصرف خوراک، وزن و اسکورهای سلامتی گوساله‌های شیرخوار هلشتاین پژوهشهاي توليدات دامي 1403; 15 (4) :56-48 10.61186/rap.15.4.48

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1423-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد ورامین، ورامین، ایران
چکیده:   (955 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: دوره پیش از شیرگیری برای گوسالههای شیری بهدلیل ارتباط نزدیک بین رشد و سلامت در مراحل اولیه زندگی و عملکرد آینده بهعنوان گاو بسیار مهم است. مدیریت تغذیهای طی دوره پیش از شیرگیری میتواند اثرات کوتاه مدتی روی سلامتی، نرخ کشتار، بازد رشد و اقتصاد فارم و همچنین اثرات بلندمدت روی تولید شیر داشته باشد. اسیدهای چرب در پستانداران بیشتر از نقش خود بهعنوان منابع انرژی عمل می‌کنند. برای مثال، بوتیرات توسعه پاپیلاهای شکمبه و توسعه هر دوی ویلی و پانکراس را افزایش می‌دهد. مطالعات اخیر نشان داده است که تغذیه شدید گوساله‌های جوان در دوره قبل از شیرگیری طیفی از اثرات مثبت دراز مدت شامل کاهش سن تلقیح و زایمان، افزایش وزن بدن در زایمان و بهبود تولید شیر را دارد. انواع مختلف مکمل چربی با مخلوط مختلف اسیدهای چرب به گاوهای شیری تغذیه شده است. با اینحال، سطح چربی در استارترها پایین (حدود 3٪) توصیه شده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح متفاوت روغن اسانسی تجاری گارلیکون (متشکل از اسانس سیر، پیاز و ترهفرنگی) روی عملکرد رشدی، سلامت و ایمنی و فراسنجه‌های خونی و شکمبه گوساله‌های شیرخوار هلشتاین بود.
مواد و روشها: آزمایش با تعداد 40 رأس گوساله شیرخوار با میانگین وزن تولد 5 ± 39/2 کیلوگرم و میانگین سن 2 ± 6 روز بود. آزمایش حاضر در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و 10 تکرار از 4 تا 65 روزگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد (بدون دریافت اسانس گارلیکون)، 2) تیمار با سطح 30 میلی‌گرم اسانس گارلیکون، 3) تیمار با سطح 60 میلی‌گرم اسانس گارلیکون و 4) تیمار با سطح 90 میلی‌گرم اسانس گارلیکون بود. برنامه تغذیه با شیر برای تیمارها و همه گوسالهها ثابت بود و در 65 روزگی از شیر گرفته شدند. اندازهگیری وزن بدن گوسالههـا در سـنین 0، 30 و 65 روزگی پس از تغذیه شـیر وعـده صبح انجام شد. بهمنظور تعیین فراسنجههـای خونی از قبیل گلوکز، کل پروتئین، آلبومین، گلوبولین، نسبت آلبومین به گلوبولین و کل لیپید در روزهای 30 و 65 چهار ساعت پس از تغذیه صبح از سیاهرگ گردن و توسط لولههای خلأ حاوی هپارین نمونه خون گرفته شد. جهت اندازهگیـری قابلیـت هضـم ظـاهری مواد مغذی، و همچنین تعیین بیماری­ زاها، نمونهگیری از مـدفوع و در سـن صفر ، 35 و 65 روزگی و از رکتوم گوسالهها انجام شد. بررسـی وضـعیت قـوام مدفوع و سلامت گوسالهها (وضعیت قرار گرفتن گـوشهـا، ترشـحات چشـم و بینـی) روزانـه و بر اسـاس روش معرفـی شـده توسـط دانشـگاه ویسکانسین انجام شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار R و رویه AOV انجام شد. مقایسه میانگین‌ها با استفاده از روش دانکن انجام شد.
یافتهها: میانگین مصرف خوراک در دوره زمانی 0 تا 4 هفتگی و 4 هفتگی تا پایان دوره تفاوت معنی‌داری نداشت. بههرحال، مصرف خوراک در کل دوره بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنی‌داری بود. بدینترتیب که تیمار چهارم حاوی 90 میلیگرم اسانس گارلیکون دارای مقدار خوراک مصرفی بیشتری نسبت به بقیه تیمارها بود. بازده خوراک مصرفی بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنیدار بود بدینصورت که تیمارهای حاوی 60 و 90 میلیگرم گارلیکون نسبت به تیمار شاهد و 30 میلیگرم گارلیکون دارای بازده خوراک بهتری بودند. میانگین وزن اولیه همه تیمارها برابر با 3/1 ± 39/2 کیلوگرم بود. وزن و همچنین افزایش وزن روزانه در 30 روزگی تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نداشت. به هرحال، وزن نهایی و افزایش وزن روزانه کل دوره در بین تیمار 4 با کنترل دارای تفاوت معنی‌دار بود. بدین ترتیب که تیمار چهارم با سطح 90 میلی‌گرم روغن ضروری گارلیکون دارای بیشترین میانگین وزن نهایی و همچنین بالاترین افزایش وزن روزانه و تیمار شاهد دارای کمترین مقدار بود. بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ اسکور گوش، اکسورچشم، اسکور ترشحات بینی و همچنین اسکور مدفوع تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. عرض سینه، ارتفاع از جدوگاه و طول بدن گوساله‌های تحت آزمایش در ابتدای دوره دارای تفاوت معنی‌داری نبود. اما در 30روزگی عرض سینه و طول بدن در بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنی‌دار بود. بدینصورت که تیمار 4 (با سطح90 میلی‌گرم روغن ضروری) دارای بیشترین عرض سینه و طول بدن و تیمار شاهد دارای کمترین عرض سینه (0/0341 = p) و طول بدن مقدار بود (0/0500 = p). همچنین نتایج آنالیز حاصل از داده‌های انتهای دوره نیز نشان می‌دهد بین تیمار با سطح90 میلی‌گرم روغن ضروری و تیمار شاهد از لحاظ عرض سینه و طول بدن تفاوت معنیداری در سطح 0/05 وجود دارد.
نتیجهگیری: گوساله‌های دریافت کننده روغن اسانسی گارلیکون با سطح 90 میلی‌گرم، عملکرد بهتری از لحاظ مصرف خوراک در مقایسه با تیمارهای دیگر داشتند. همچنین وزن بدن گوسالههای شاهد نسبت به سایر تیمارها پایینتر بود که نشان دهنده عملکرد بهتر گوسالههای دریافت کننده روغن اسانسی بود. نکته مهمی که از این پژوهش بهدست می‌آید این است که استفاده از اسانس در بررسی خواص آنتی‌باکتریایی می‌تواند گویای توان بالقوه گیاهان دارویی مختلف بهخصوص سیر باشد.
متن کامل [PDF 909 kb]   (230 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1403/2/18 | پذیرش: 1403/7/2

فهرست منابع
1. Benchaar, C., Calsamiglia, S., Chaves, A. V., Fraser, G. R., Colombatto, D., McAllister, T. A., & Beauchemin, K. A. (2008). A review of plant-derived essential oils in ruminant nutrition and production. Animal Feed Science and Technology, 145(1-4), 209-228. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.04.014]
2. Benchaar, C., & Greathead, H. (2011). Essential oils and opportunities to mitigate enteric methane emissions from ruminants. Animal Feed Science and Technology, 166, 338-355. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2011.04.024]
3. Beiranvand, H., Ghorbani, G. R., Khorvash, M., Nabipour, A., Dehghan-Banadaky, M., Homayouni, A., & Kargar, S. (2014). Interactions of alfalfa hay and sodium propionate on dairy calf performance and rumen development. Journal of Dairy Science, 97(4), 2270-2280. [DOI:10.3168/jds.2012-6332]
4. Hill, T. M., Aldrich, J. M., Schlotterbeck, R. L., & Bateman II, H. G. (2007). Apex plant botanicals for neonatal calf milk replacers and starters. The Professional Animal Scientist, 23(5), 521-526. [DOI:10.1532/S1080-7446(15)31014-7]
5. Calsamiglia, S., Busquet, M., Cardozo, P. W., Castillejos, L., & Ferret, A. (2007). Invited review: essential oils as modifiers of rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science, 90(6), 2580-2595. [DOI:10.3168/jds.2006-644]
6. Castillejos, L., Calsamiglia, S., Martín-Tereso, J., & Ter Wijlen, H. (2007). In vitro evaluation of effects of ten essential oils at three doses on ruminal fermentation of high concentrate feedlot-type diets. Animal Feed Science and Technology, 145(1-4), 259-270. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.05.037]
7. Cuthbert, N. (2010). Effects of Orego-Stim on growth & coccidiosis in dairy calves. Meriden Animal Health Product. Universidad Mayor Veterinary Sciences, Santiago, Chile. DOI: javaa.2009.2617.2620
8. Dennis, T. S., Suarez-Mena, F. X., Hill, T. M., Quigley, J. D., Schlotterbeck, R. L. L., & Lascano, G. J. (2018). Effect of replacing corn with beet pulp in a high concentrate diet fed to weaned Holstein calves on diet digestibility and growth. Journal of Dairy Science, 101(1), 408-412. [DOI:10.3168/jds.2017-13292]
9. Dorman, H. D., & Deans, S. G. (2000). Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. Journal of Applied Microbiology, 88(2), 308-316. [DOI:10.1046/j.1365-2672.2000.00969.x]
10. Ghaemi Rad, E., Vakil, A., & Mesgaran, M. D. (2023). Evaluation of the effect of adding Oregano L. onites and Althaea offieinalis essential oils into milk on growth and metabolic responses of Holstein dairy calves. Iranian Journal of Animal Science Research, 15(1), 1-16 [In Persian]
11. Morrill, J. L., Dayton, A. D., & Mickelsen, R. (1977). Cultured milk and antibiotics for young calves. Journal of Dairy Science, 60(7), 1105-1109. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(77)83995-7]
12. Mohtashami, B., khalilvandi-behroozyar, H., Pirmohammadi, R., Dehgan Bonadaki, M., Dirandeh, E., & kazemi bonchenari, M. (2021). Effect of Bioactive Fatty Acids on Growth Performance of Milk-Fed Holstein Dairy Calves Under Cold Stress. Research on Animal Production.12 (33), 65-73. DOI:10.52547/rap.12.33.65 [In Persian] [DOI:10.52547/rap.12.33.65]
13. Mohtashami, B., & Behrouzyar, H. K. (2023). Effect of omega-3 and omega-6 fatty acid on growth performance, blood metabolites and health indicators of weaning Holstein calves. Research on Animal Production, 14(1), 56-65. [In Persian] [DOI:10.61186/rap.14.39.56]
14. Motallebi, A. A., Shahir, M. H., & Nemati, M. H. (2022). Effect of ethanolic extracts of olive leaf, garlic and roselle on performance, blood parameters and immune response of broilers under ascites induction conditions. Research on Animal Production, 13(36), 19-26. [In Persian] [DOI:10.52547/rap.13.36.19]
15. National Research Council, Committee on Animal Nutrition, & Subcommittee on Dairy Cattle Nutrition. (2001). Nutrient requirements of dairy cattle: 2001. National Academies Press.
16. Seifzadeh, S., Mirzaei Aghjehgheshlagh, F., Abdibenemar, H., Seifdavati, J., & Navidshad, B. (2016). The effects of a medical plant mix and probiotic on performance and health status of suckling Holstein calves . Italian Journal of Animal Science, 16(1), 44-51. [DOI:10.1080/1828051X.2016.1249421]
17. Santos, F. D. R., De Paula, M. R., Lezier, D., Silva, J. D., Santos, G., & Bittar, C. M. M. (2015). Essential oils for dairy calves: effects on performance, scours, rumen fermentation and intestinal fauna. Animal, 9(6), 958-965. [DOI:10.1017/S175173111500018X]
18. Vakili, A. R., Khorrami, B., Mesgaran, M. D., & Parand, E. (2013). The effects of thyme and cinnamon essential oils on performance, rumen fermentation and blood metabolites in Holstein calves consuming high concentrate diet. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 26(7), 935. [DOI:10.5713/ajas.2012.12636]
19. Van Keulen, J. Y. B. A., & Young, B. A. (1977). Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44(2), 282-287. [DOI:10.2527/jas1977.442282x]
20. Van Soest, P. V., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10), 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
21. McGuirk, S. (2013). University of Wisconsin, School of Veterinary Medicine. Calf Health Scoring Chart. Accessed Sep. 1, 2015. www.vetmed.wisc.edu/dms/fapm/fapmtools/8calf/calf_health_scoring_chart.pdf.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb