Heydari S, Mohammadi sang-cheshmeh A, Eidi A, Kouhkan F, Tvrda E. Evaluating the Effect of Kaempferol on the Sheep Oocyte In Vitro Developmental Competence in Response to Inflammatory Effects Induced by Lipopolysaccharide. rap. 2021; 12 (34) :126-133
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1223-fa.html
حیدری سپیده، محمدی سنگ چشمه عبدالله، عیدی اکرم، کوهکن فاطمه، توردا اوا. ارزیابی اثر کامپفرول بر قابلیت تکوین برون تنی تخمک گوسفند در شرایط التهاب ناشی از لیپوپلی ساکارید. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (34) :133-126
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1223-fa.html
گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت
چکیده: (560 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: امروزه آندوتوکسمی یکی از مهمترین علل ناباروری در حیوانات مختلف یا انسان در اثر عفونتهای مختلف باکتریایی است که این روند ناشی از ورود لیپوپلیساکارید موجود در دیواره سلولی باکتریهای گرم منفی به داخل گردش خون می باشد.
لیپوپلیساکارید در فرآیندهای پاتوژنی که منجر به ورم پستانی و التهاب رحم می شود، دخالت دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی التهاب ناشی از لیپوپلیساکارید و اثر محافظتی کامپفرول که یک فلاونوئید طبیعی است و دارای خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی می باشد بر قابلیت تکوین برونتنی تخمک گوسفند انجام شد.
مواد و روش ها: برای این منظور تخمک ها در محیط کشت بلوغ در آزمایش اول با غلظت های صفر، ۱ ۰/۰ ، ۱ /۰ ، ۱ و ۱۰ میکروگرم در میلی لیتر از لیپوپلیساکارید، در آزمایش دوم با غلظت های صفر، ۱ /۰ ، ۱ و ۱۰ میکرومولار از کامپفرول و در آزمایش سوم با غلظت های صفر، ۱ /۰ ، ۱ و ۱۰ میکرومولار از کامپفرول به همراه لیپوپلیساکارید به مدت ۲۴ ساعت کشت داده شدند. بعد از بلوغ برونتنی، تخمک های بالغ شناسایی و با اسپرم انکوبه شده لقاح داده شدند و درصد تسهیم و بلاستوسیست بررسی شد.
یافتهها: نتایج بدست آمده نشان داد غلظت های ۱ و ۱۰ میکروگرم در میلی لیتر از لیپوپلیساکارید منجر به کاهش معنی دار درصد بلاستوسیست در مقایسه با گروه کنترل شد (05<0/p)، اما مکملسازی محیط کشت بلوغ با غلظتهای مختلف کامپفرول تأثیری بر درصد تسهیم و بلاستوسیست تخمکها نشان نداد (05/0p>). به علاوه نتایج مربوط به غلظت های مختلف کامپفرول به همراه لیپوپلیساکارید نشان می دهد که کامپفرول اثر معنی داری بر درصد تسهیم و بلاستوسیست تخمک ها در شرایط التهاب ناشی از لیپوپلیساکارید ندارد (05/0p>).
نتیجهگیری: به طور خلاصه با توجه به داده های بهدست آمده می توان نتیجه گرفت، لیپوپلیساکارید وابسته به غلظت اثرات منفی بر تکوین تخمک گوسفند دارد و کامپفرول در بهبود این اثرات مؤثر نیست.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1400/5/6 | ویرایش نهایی: 1400/12/2 | پذیرش: 1400/5/23 | انتشار: 1400/11/13