دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghiamatiun M, Mohiti-Asli M, Miralami N. (2021). Comparison of the Effects of Antibiotic Alternative Feed Additives on Prevention of Subclinical Necrotic Enteritis in Broilers. rap. 12(34), 11-20. doi:10.52547/rap.12.34.11
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1147-fa.html
قیامتیون معصومه، محیطی اصلی مازیار، میراعلمی نریمان. مقایسه اثرات افزودنی های خوراکی جایگزین آنتی بیوتیک در پیشگیری از آنتریت نکروتیک تحت بالینی در جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (34) :20-11 10.52547/rap.12.34.11

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1147-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (1915 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: چندین دهه است که آنتی‌بیوتیک‌ها به طور گسترده در تولید حیوانات جهت افزایش رشد استفاده می‌شوند. با این حال، تمایل به کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در مواد خوراکی وجود دارد و در حال حاضر در اروپا قوانین جدیدی برای ممنوعیت استفاده از آن‌ها وضع شده است. در نتیجه، بیماری‌های مهم اقتصادی، مانند آنتریت نکروتیک NE)‏) جوجه ­ها، که توسط کلستریدیوم پرفرینجنس ایجاد می‌شوند، شایع‌تر شده‌اند. جایگزین­ های آنتی­ بیوتیک­ های محرک رشد­ با اثر بر میکروفلور روده می ­توانند بر سلامت دستگاه گوارش و عملکرد جوجه­ های گوشتی مؤثر باشند. این آزمایش با هدف مقایسه ­ی اثرات افزودنی­ های خوراکی جایگزین­ آنتی­ بیوتیک در پیشگیری از آنتریت نکروتیک تحت بالینی در جوجه­ های گوشتی انجام شد.
مواد و روش ­ها: آزمایش با استفاده از 336 قطعه جوجه ­ی گوشتی نر یک ­روزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1- شاهد منفی (جیره بر پایه ذرت- کنجاله ­ی سویا، بدون افزودنی)؛ 2- شاهد مثبت (جیره حاوی گندم و پودرماهی، بدون افزودنی)؛ 3- آنتی­ بیوتیک (جیره شاهد مثبت+باسیتراسین-روی)؛ 4- پروبیوتیک (جیره شاهد مثبت+پروبیوتیک)؛ 5- پری­بیوتیک (جیره شاهد مثبت+پری­بیوتیک)؛ 6- فیتوبیوتیک (جیره شاهد مثبت+فیتوبیوتیک)؛ و 7- اسید آلی (جیره شاهد مثبت+اسید آلی) بودند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که افزودن آنتی ­بیوتیک یا جایگزین ­های آن به جیره­ی شاهد مثبت اثری بر میانگین مصرف روزانه خوراک، افزایش وزن روزانه ­ی جوجه­ ها، ضریب تبدیل غذایی در کل دوره و وزن نسبی اندام­ های داخلی نداشت (0/05p>). بررسی جمعیت باکتریایی سکوم­ ها در سن 41 روزگی نشان داد که جوجه­ ها به بیماری آنتریت نکروتیک تحت ­بالینی مبتلا شدند. شمار کلستریدیوم پرفرینجنس در جوجه ­های تغذیه شده با فیتوبیوتیک یا آنتی­ بیوتیک به طور معنی ­داری کمتر از جوجه­ های گروه شاهد منفی و شاهد مثبت بود (0/05>p). جوجه­ هایی که پروبیوتیک، پری­بیوتیک و اسید آلی را در جیره دریافت کردند، نسبت به تیمار شاهد مثبت، شمار کلستریدیوم پرفرینجنس کمتری در سکوم­ ها داشتند (0/05p<)، هر چند اختلاف آن­ها با تیمار شاهد منفی معنی­ دار نبود (0/05p>).
نتیجه ­گیری: طبق بررسی نتایج در سنین 29 و 41 روزگی، افزودن فیتوبیوتیک در مقایسه با آنتی­بیوتیک، شمار لاکتوباسیل­ ها را افزایش داد در حالیکه شمار کلستریدیوم­ پرفرینجنس و کلی­فرم ­ها را کاهش داد. بنابراین، فیتوبیوتیک می‌تواند جایگزینی مناسبی برای آنتی­ بیوتیک، جهت بهبود سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از آنتریت نکروتیک تحت بالینی در جوجه ­های گوشتی باشد.
متن کامل [PDF 1612 kb]   (461 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/8/16 | ویرایش نهایی: 1400/11/16 | پذیرش: 1400/3/22 | انتشار: 1400/11/13

فهرست منابع
1. Adil, S., T. Banday, G.A. Bhat, M.S. Mir and M. Rehman. 2010. Effect of dietary supplementation of organic acids on performance, intestinal histomorphology, and serum biochemistry of broiler chicken. Veterinary Medicine International, 2010. [DOI:10.4061/2010/479485]
2. Amad, A.A., K. Männer, K.R. Wendler, K. Neumann and J. Zentek. 2011. Effects of a phytogenic feed additive on growth performance and ileal nutrient digestibility in broiler chickens. Poultry Science, 90(12): 2811-2816. [DOI:10.3382/ps.2011-01515]
3. Attia, Y.A., A.A. Bakhashwain and N.K. Bertu. 2018. Utilisation of thyme powder (Thyme vulgaris L.) as a growth promoter alternative to antibiotics for broiler chickens raised in a hot climate. European Poultry Science, 82.
4. Botsoglou, N.A., S.H. Grigoropoulou, E. Botsoglou, A. Govaris and G. Papageorgiou. 2003. The effects of dietary oregano essential oil and α-tocopheryl acetate on lipid oxidation in raw and cooked turkey during refrigerated storage. Meat Science, 65(3): 1193-1200. [DOI:10.1016/S0309-1740(03)00029-9]
5. Baurhoo, B., P.R. Ferket and X. Zhao. 2009. Effects of diets containing different concentrations of mannanoligosaccharide or antibiotics on growth performance, intestinal development, cecal and litter microbial populations, and carcass parameters of broilers. Poultry Science, 88(11): 2262-2272. [DOI:10.3382/ps.2008-00562]
6. Bozkurt, M., K. Küçükyilmaz, A.U. Çatli and M. Çinar. 2008. Growth performance and slaughter characteristics of broiler chickens fed with antibiotic, mannan oligosaccharide and dextran oligosaccharide supplemented diets. International Journal Poult. Science, 7(10): 969-977. [DOI:10.3923/ijps.2008.969.977]
7. Chand, N., H. Faheem, R.U. Khan, M.S. Qureshi, I.A. Alhidary and A.M. Abudabos. 2016. Anticoccidial effect of mananoligosacharide against experimentally induced coccidiosis in broiler. Environmental Science and Pollution Research, 23(14): 14414-14421. [DOI:10.1007/s11356-016-6600-x]
8. Cho, J.H., H.J. Kim and I.H. Kim. 2014. Effects of phytogenic feed additive on growth performance, digestibility, blood metabolites, intestinal microbiota, meat color and relative organ weight after oral challenge with Clostridium perfringens in broilers. Livestock Science, 160: 82-88. [DOI:10.1016/j.livsci.2013.11.006]
9. Czerwiński, J., O. Hojberg, S. Smulikowska, R.M. Engberg and A. Mieczkowska. 2010. Influence of dietary peas and organic acids and probiotic supplementation on performance and caecal microbial ecology of broiler chickens. British Poultry Science, 51(2): 258-269. [DOI:10.1080/00071661003777003]
10. Dahiya, J.P., D.C. Wilkie, A.G. Van Kessel and M.D. Drew. 2006. Potential strategies for controlling necrotic enteritis in broiler chickens in post-antibiotic era. Animal Feed Science and Technology, 129(1-2): 60-88. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.12.003]
11. Ebersbach, T., J.B. Andersen, A. Bergström, R.W. Hutkins and T.R. Licht. 2012. Xylo-oligosaccharides inhibit pathogen adhesion to enterocytes in vitro. Research in Microbiology, 163(1): 22-27. [DOI:10.1016/j.resmic.2011.10.003]
12. Fafiolu, A.O., O.O. Oduguwa, A.V. Jegede, C.C. Tukura, I.D. Olarotimi, A.A. Teniola and J.O. Alabi. 2015. Assessment of enzyme supplementation on growth performance and apparent nutrient digestibility in diets containing undecorticated sunflower seed meal in layer chicks. Poultry Science, 94(8): 1917-1922. [DOI:10.3382/ps/pev136]
13. Ferdous, M.F., M.S. Arefin, M.M. Rahman, M.M.R. Ripon, M.H. Rashid, M.R. Sultana and K. Rafiq. 2019. Beneficial effects of probiotic and phytobiotic as growth promoter alternative to antibiotic for safe broiler production. Journal of Advanced Veterinary and Animal Research, 6(3): 409. [DOI:10.5455/javar.2019.f361]
14. Gadde, U.D., S. Oh, H.S. Lillehoj and E.P. Lillehoj. 2018. Antibiotic growth promoter's virginiamycin and bacitracin methylene disalicylate alter the chicken intestinal metabolome. Scientific Reports, 8(1): 1-8. [DOI:10.1038/s41598-018-22004-6]
15. Gaggìa, F., P. Mattarelli and B. Biavati. 2010. Probiotics and prebiotics in animal feeding for safe food prouction. International journal of food microbiology, 141: S15-S28. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2010.02.031]
16. Gunal, M., G. Yayli, O. Kaya, N. Karahan and O. Sulak. 2006. The effects of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers. International Journal Poult. Science, 5(2): 149-155. [DOI:10.3923/ijps.2006.149.155]
17. Hassan, H.M.A., M.A. Mohamed, A.W. Youssef and E.R. Hassan. 2010. Effect of using organic acids to substitute antibiotic growth promoters on performance and intestinal microflora of broilers. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 23(10): 1348-1353. [DOI:10.5713/ajas.2010.10085]
18. Hauschild, A.H.W., and R. Hilsheimer. 1974. Evaluation and modifications of media for enumeration of Clostridium perfringens. Applied microbiology, 27(1): 78-82. [DOI:10.1128/am.27.1.78-82.1974]
19. Janardhana, V., M.M. Broadway, M.P. Bruce, J.W. Lowenthal, M.S. Geier, R.J. Hughes and A.G. Bean. 2009. Prebiotics modulate immune responses in the gut-associated lymphoid tissue of chickens. The Journal of Nutrition, 139(7): 1404-1409. [DOI:10.3945/jn.109.105007]
20. Khalique, A., D. Zeng, H. Wang, X. Qing, Y. Zhou, J. Xin and M. Shoaib. 2019. Transcriptome analysis revealed ameliorative effect of probiotic Lactobacillus johnsonii BS15 against subclinical necrotic enteritis induced hepatic inflammation in broilers. Microbial Pathogenesis, 132: 201-207. [DOI:10.1016/j.micpath.2019.05.011]
21. Kim, S.J., K.W. Lee, C.W. Kang and B.K. An. 2016. Growth performance, relative meat and organ weights, cecal microflora, and blood characteristics in broiler chickens fed diets containing different nutrient density with or without essential oils. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 29(4): 549. [DOI:10.5713/ajas.15.0426]
22. Kiu, R. and L.J. Hall. 2018. An update on the human and animal enteric pathogen Clostridium perfringens. Emerging Microbes & Infections, 7(1): 1-15. [DOI:10.1038/s41426-018-0144-8]
23. Kumar, N.P., N.V. Kumar and A. Karthik. 2019. Molecular detection and characterization of Clostridium perfringens toxin genes causing necrotic enteritis in broiler chickens. Tropical Animal Health and Production, 51(6): 1559-1569. [DOI:10.1007/s11250-019-01847-9]
24. Lukic, J., V. Chen, I. Strahinic, J. Begovic, H. Lev‐Tov, S.C. Davis and I. Pastar. 2017. Probiotics or pro‐healers: the role of beneficial bacteria in tissue repair. Wound Repair and Regeneration, 25(6): 912-922. [DOI:10.1111/wrr.12607]
25. Maass, N., J. Bauer, B.R. Paulicks, B.M. Böhmer and D.A. Roth‐Maier. 2005. Efficiency of Echinacea purpurea on performance and immune status in pigs. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 89(7‐8): 244-252. [DOI:10.1111/j.1439-0396.2005.00501.x]
26. Mohammadi Gheisar, M. and I.H. Kim. 2018. Phytobiotics in poultry and swine nutrition-a review. Italian Journal of Animal Science, 17(1): 92-99. [DOI:10.1080/1828051X.2017.1350120]
27. Mojgani, N., M.R. Sanjabi, M.H. Dalimi, N. Vaseji, E. Zareie Yousef Abad. 2020. Effect of probiotic and herbal extracts on performance, blood biochemistry and immune system of broiler chicks. Research on Animal Production, 11(28): 1-10 (In Persian).
28. Moore, R.J. 2016. Necrotic enteritis predisposing factors in broiler chickens. Avian Pathology, 45(3), 275-281. [DOI:10.1080/03079457.2016.1150587]
29. M'Sadeq, S.A., S. Wu, R.A. Swick and M. Choct. 2015. Towards the control of necrotic enteritis in broiler chickens with in-feed antibiotics phasing-out worldwide. Animal Nutrition, 1(1): 1-11. [DOI:10.1016/j.aninu.2015.02.004]
30. O'dea, E.E., G.M. Fasenko, G.E. Allison, D.R. Korver, G.W. Tannock and L.L. Guan. 2006. Investigating the effects of commercial probiotics on broiler chick quality and production efficiency. Poultry Science, 85(10): 1855-1863. [DOI:10.1093/ps/85.10.1855]
31. Oviedo-Rondón, E.O., M.E. Hume, C. Hernández and S. Clemente-Hernández. 2006. Intestinal microbial ecology of broilers vaccinated and challenged with mixed Eimeria species, and supplemented with essential oil blends. Poultry Science, 85(5): 854-860. [DOI:10.1093/ps/85.5.854]
32. Partanen, K., T. Jalava, J. Valaja, S. Perttilä, H. Siljander-Rasi and H. Lindeberg. 2001. Effect of dietary carbadox or formic acid and fibre level on ileal and faecal nutrient digestibility and microbial metabolite concentrations in ileal digesta of the pig. Animal Feed Science and Technology, 93(3-4): 137-155. [DOI:10.1016/S0377-8401(01)00288-7]
33. Panda, A.K., S.V.R. Rao, M.V. Raju and S.R. Sharma. 2006. Dietary supplementation of Lactobacillus sporogenes on performance and serum biochemico-lipid profile of broiler chickens. The Journal of Poultry Science, 43(3): 235-240. [DOI:10.2141/jpsa.43.235]
34. Rodgers, N.J., R.A. Swick, M.S. Geier, R.J. Moore, M. Choct and S.B. Wu. 2015. A multifactorial analysis of the extent to which Eimeria and fishmeal predispose broiler chickens to necrotic enteritis. Avian Diseases, 59(1): 38-45. [DOI:10.1637/10774-011614-Reg.1]
35. Shargh, M.S., B. Dastar, S. Zerehdaran, M. Khomeiri and A. Moradi. 2012. Effects of using plant extracts and a probiotic on performance, intestinal morphology, and microflora population in broilers. Journal of Applied Poultry Research, 21(2): 201-208. [DOI:10.3382/japr.2010-00145]
36. Si, W., J. Gong, Y. Han, H. Yu, J. Brennan, H. Zhou and S. Chen. 2007. Quantification of cell proliferation and alpha-toxin gene expression of Clostridium perfringens in the development of necrotic enteritis in broiler chickens. Applied and Environmental Microbiology, 73(21): 7110-7113. [DOI:10.1128/AEM.01108-07]
37. Silva, T.M., E.L. Milbradt, J.C.R. Zame, C.R. Padovani, I.C.D.L.A. Paz, A. Hataka, A.S. Okamoto, L. Gross and R.L. Andreatti Filho. 2020. Effects of Organic Acid and Probiotics on Cecal Colonization and Immune Responses in Broiler Chickens Challenged with Salmonella Enteritidis. Poultry Science, 19: 29-36. [DOI:10.3923/ijps.2020.29.36]
38. Stanley, D., S.B. Wu, N. Rodgers, R.A. Swick and R.J. Moore. 2014. Differential responses of cecal microbiota to fishmeal, Eimeria and Clostridium perfringens in a necrotic enteritis challenge model in chickens. PloS one, 9(8): e104739. [DOI:10.1371/journal.pone.0104739]
39. Taheri, H.R., H. Moravej, A. Malakzadegan, F. Tabandeh, M. Zaghari, M. Shivazad and M. Adibmoradi. 2010. Efficacy of Pediococcus acidlactici-based probiotic on intestinal Coliforms and villus height, serum cholesterol level and performance of broiler chickens. African Journal of Biotechnology, 9(44): 7564-7567. [DOI:10.5897/AJB10.535]
40. Yitbarek, A., H. Echeverry, P. Munyaka and J.C. Rodriguez-Lecompte. 2015. Innate immune response of pullets fed diets supplemented with prebiotics and synbiotics. Poultry Science, 94(8): 1802-1811. [DOI:10.3382/ps/pev147]
41. Yu, D.Y., X.F. Mao, Y. Qin and W.F. Li. 2010. Effects of B. subtilis on growth performance, antioxidant and immunity of broilers [J]. Chinese Journal of Animal Science, 3.
42. Wang, H., X. Ni, X. Qing, L. Liu, J. Lai, A. Khalique and D. Zeng. 2017. Probiotic enhanced intestinal immunity in broilers against subclinical necrotic enteritis. Frontiers in Immunology, 8: 1592. [DOI:10.3389/fimmu.2017.01592]
43. Wang, W., J. Chen, H. Zhou, L. Wang, S. Ding, Y. Wang and A. Li. 2018. Effects of microencapsulated Lactobacillus plantarum and fructooligosaccharide on growth performance, blood immune parameters, and intestinal morphology in weaned piglets. Food and Agricultural Immunology, 29(1): 84-94. [DOI:10.1080/09540105.2017.1360254]
44. Xu, Z.R., C.H. Hu, M.S. Xia, X.A. Zhan and M.Q. Wang. 2003. Effects of dietary fructooligosaccharide on digestive enzyme activities, intestinal microflora and morphology of male broilers. Poultry Science, 82(6): 1030-1036. [DOI:10.1093/ps/82.6.1030]
45. Yeganeparast, M., A.R. Jafari Arvari and S.M. Hashemi. 2019. Effects of savory essential oil and flavomycin on performance and immune parameters in broiler chickens. Research on Animal Production (Scientific and Research), 10(23): 1-10 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.10.23.1]
46. Zhang, Z.F. and I.H. Kim. 2014. Effects of multistrain probiotics on growth performance, apparent ileal nutrient digestibility, blood characteristics, cecal microbial shedding, and excreta odor contents in broilers. Poultry Science, 93(2): 364-370. [DOI:10.3382/ps.2013-03314]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb