دوره 11، شماره 30 - ( زمستان 1399 )                   جلد 11 شماره 30 صفحات 31-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani M, Mirzaei Aghjeh gheshlagh F, Navidshad B. Effects of Extruded Flaxseed and Conjugated Linoleic Acid on Growth Performance in Holstein Milk-Fed Calves. rap. 2020; 11 (30) :31-38
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-979-fa.html
رمضانی محسن، میرزائی آقجه قشلاق فرزاد، نویدشاد بهمن. اثرات دانه کتان اکسترود شده و اسید لینولئیک مزدوج بر عملکرد رشد گوساله های شیرخوار هلشتاین. پژوهشهاي توليدات دامي. 1399; 11 (30) :31-38

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-979-fa.html


گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (476 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی اثرات دانه کتان اکسترود شده و مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر عملکرد، غلظت برخی متابولیت­ ها و پارامترهای سلامتی گوساله­ های شیرخوار هلشتاین بود. ،این تحقیق با 30 راس گوساله هلشتاین تازه متولد شده با میانگین سنی 8-1 روز و میانیگن وزنی 2±39 کیلوگرم با 6 تیمار و 5 تکرار به ­صورت یک آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، 2) جیره پایه به ­همراه 3 درصد دانه کتان اکسترود شده و بدون مکمل اسید لینولئیک مزدوج، 3) جیره پایه به­ همراه 3 درصد دانه کتان اکسترود شده و 10 گرم مکمل اسید لینولئیک مزدوج، 4) جیره پایه به ­همراه 6 درصد دانه کتان اکسترود شده و بدون مکمل اسید لینولئیک مزدوج، 5) جیره پایه به­  همراه 6 درصد دانه کتان اکسترود شده و 10 گرم مکمل اسید لینولئیک مزدوج و 6) جیره پایه به ­همراه 10 گرم مکمل اسید لینولئیک مزدوج و بدون دانه کتان اکسترود شده بودند. گوساله ­ها به محل باکس­ های انفرادی انتقال و خوراک آغازین و آب در حد اشتها در اختیارشان قرار داده ­شد. به ­منظور اندازه ­گیری فراسنجه­ های خونی در روز­های 30 و 75 خونگیری از سیاهرگ وداج گوساله­ ها خونگیری انجام گرفت و همچنین عملکرد رشد و ضریب تبدیل خوراک نیز محاسبه گردید. نتایج نشان ­داد که عامل کتان اکسترود شده اثر معنی­ داری بر وزن نهایی گوساله­ ها داشت (0/0514=p). در حالی­که عامل اسید لینولئیک مزدوج و اثر متقابل آن­ها وزن نهایی را تحت­ تاثیر قرار نداد. نتایج نشان ­داد که افزودن مکمل اسید لینولئیک مزدوج، کتان اکسترود شده در جیره گوساله­ های شیرخوار، اثر معنی ­داری بر افزایش وزن روزانه در ماه­های اول و دوم و کل دوره پرورشی نداشتند. عامل اسید لینولئیک مزدوج، کتان اکسترود شده و اثر متقابل آن­ها نتوانست مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در ماه ­های اول، دوم و کل دوره پرورشی را بهبود دهد. همچنین فراسنجه ­های خونی (گلوکز خون، کلسترول، پروتئین کل، آلبومین و تری­گلیسرید) و پارامترهای رشد اسکلتی (طول بدن، دور سینه، ارتفاع از جدوگاه، عرض استخوان هیپ و فاصله استحوان هیپ تا پین) با افزودن اسید لینولئیک مزدوج و دانه کتان اکسترود شده در جیره گوساله­ های شیرخوار تحت ­تاثیر قرار نگرفت. به ­طور کلی نتیجه ­گیری می­ شود که افزودن اسید لینولئیک مزدوج و دانه کتان اکسترود شده با این سطوح استفاده شده نتوانست عمکرد رشد، و فراسنجه ­های خونی را بهبود بخشد.
متن کامل [PDF 512 kb]   (100 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1397/9/26 | ویرایش نهایی: 1399/12/19 | پذیرش: 1399/4/22 | انتشار: 1399/12/19

فهرست منابع
1. Alexander, J.W. 1998. Immunonutrition: The role of ω-3 fatty acids. Nutrition, 14: 627-633. [DOI:10.1016/S0899-9007(98)00004-5]
2. Baliki, E.A. and Y.F. Gurdonan. 2007. Blood metabolite concentration during pregnancy and postpartum in Akharaman ewes. Journal of small ruminant research, 67: 247-251. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2005.10.011]
3. Byers, F.M., D.C. Schelling and E.D. Church. 1993. The Ruminant Animal: Digestive Physiology and Nutrition, 298-310.
4. Calder, P.C. 1996. Immunomodulatory and anti-inflammatory effects of n-3 polyunsaturated Fatty acids. Proceedings of the Nutrition Society, 55: 737-774. [DOI:10.1079/PNS19960069]
5. Cant, J.P., E.J. DePeters and R.L. Baldwin. 1991. Mammary uptake of energy metabolites in dairy cows fed fat and its relationship to milk protein depression. Journal of Dairy Science, 76: 224-2265. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(93)77562-1]
6. Delbecchi, F., C. Ahnadi, J. Kennelly and P. facasse. 2001. Milk Fatty acid composition and mammary lipid metabofism in Holstein cows fed protected or unprotected Canola seeds. Joyrnal of Dairy Science, 84: 1375-1381. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(01)70168-3]
7. DePassillé, A.M.B. and J. Rushen. 2006. Calve's behaviour during nursing is affected by feeding motivation and milk availability. Applied Animal Behavier Science, 101: 264-275. [DOI:10.1016/j.applanim.2006.02.007]
8. Eftekhari M.H., F. Aliasghari, M.A. Babaei-Beigi and J. Hasanzadeh. 2013. Effect of conjugated linoleic acid and omega-3 fatty acid supplementation on inflammatory and oxidative stress markers in atherosclerotic patients. ARYA Atheroscler, 9(6): 311-8.
9. Fasihi, H. 2014. Interaction of n6:n3 ratio with level of vitamin E of starter on performance and immunity responses of new born Holstein dairy calves. M.S. Thesis, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran, 72 pp (In Persian).
10. Fellner, V., F.D. Sauer and J.K.G. Kramer. 1997. Effect of Nigericin, Monensin, and Tetronasin on biohydrogenation in continuous flow-through ruminal fermenter. Journal of Dairy Science, 80: 921-928. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(97)76015-6]
11. Flórez-Díaz, H., E.B. Kegley, G.F. Erf, D.L. Kreider, K.P. Coffey, N.D. Luchini and S.L. Krumpelman. 2006. Influence of live weight gain and calcium salts of conjugated linoleic acid on growth performance and immune function of growing cattle. Arkansas Agricultural Experiment Station Research, 167-170.
12. Hill, T., M. VandeHaar, F. Sordillo, D. Catherman, H. Bateman and R. Schlotterbeck. 2001. Fatty acid intake alters growth and immunity in milk-fed calves. Journal of Dairy Science, 94: 3936-3948. [DOI:10.3168/jds.2010-3935]
13. Hill, T.M., H.G. Bateman, J.M. Aldrich and R.L. Schlotterbeck. 2009. Effects of changing the essential and functional fatty acid intake on dairy calves. Journal of Dairy Science, 92: 670-676. [DOI:10.3168/jds.2008-1368]
14. Hill, T.M., H.G. Bateman, J.M. Aldrich and R.L. Schlotterbecka. 2011. Impact of various fatty acids on dairy calf performance. Proffesional Animal Scientists, 27: 167-175. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30470-8]
15. Hristov, A., L. Kennington, M. McGuire and C. Hunt. 2005. Effect of diets containing linofeic acid-or ofeic acid-rich oils on ruminal fermentation and nutrient digestibility, and performance and Fatty acid composition of adipose and muscle tissues of Linishing cattle. Journal of Animal Science, 83: 1312-1321. [DOI:10.2527/2005.8361312x]
16. Jahani-Moghadam, M., E. Mahjoubi and E. Dirandeh. 2015. Effect of linseed feeding on blood metabolites, incidence of cystic follicles and productive and reproductive performance in fresh Holstein dairy cows. journal of Dairy Science, 98(3): 1828-35. [DOI:10.3168/jds.2014-8789]
17. Jones, S., D.W. Ma, F.E. Robinson, C.J. Field and M.T. Clandinin. 2000. Isomers of conjugated linoleic acid (CLA) are incorporated into egg yolk lipids by CLA-fed laying hens. Journal of Nutrition, 130: 2002-2005. [DOI:10.1093/jn/130.8.2002]
18. Juárez, M., M.E. Dugan, J.F. Aalhus, N. Aldai, J.A. Basarab, V.S. Baron and T.A. McAllister. 2011. Effects of vitamin E and flaxseed on rumen-derived fatty acid intermediates in beef intramuscular fat. Meat Science, 88: 434-440. [DOI:10.1016/j.meatsci.2011.01.023]
19. Khorasani, G., P. Robinson, G. De Boer and J. Kennelly. 1991. Influence of canola fat on yield, fat percentage, Fatty acid profile, and nitrogen fractions in Holstein milk. Journal of Dairy Science, 74: 1904-1911. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78356-2]
20. Loor, J.J. and J.H. Herbein. 2003. Dietary canola or soybean oil with two levels of conjugated linoleic acids (CLA) alter profile of 18:1 and 18:2 isomers in blood plasma and milk fat from dairy cows. Journal of Animal Feed Science and Technology, 103: 63-83. [DOI:10.1016/S0377-8401(02)00259-6]
21. Odens, L.J., R. Burgos, M. Innocenti, M.J. VanBaale and L.H. Baumgard. 2007. Effects of varying doses of supplemental conjugated linoleic acid on production and energetic variables during the transition period. Journal of Dairy Science, 90: 293-305. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(07)72630-9]
22. Park, Y., J.M. Storkson, K.J. Albright, W. Liu and M.W. Pariza. 1999. Evidence that the trans-10, cis-12 isomer of conjugated linoleic acid induces body composition changes in mice. Lipids, 34(3): 235-41. [DOI:10.1007/s11745-999-0358-8]
23. Pashaei, S., T. Ghoorchi and A. Yamchi. 2015. Effect of unsaturated fatty acid sources in diets containing different energy and protein levels on growth performance and blood metabolites in fattening lambs. Journal of Ruminant Research, 2(4): 103-121 (In Persian).
24. Quinn, M.J., E.S. Moore, D.U. Thomson, B.E. Depenbusch, M.L. May, J.J. Higgins, J.F. Carter and
25. J.S. Drouillard. 2008. The effects of feeding flaxseed during the receiving period on morbidity, mortality, performance and carcass characteristics of heifers. Journal of Animal Science, 86: 3054-306. [DOI:10.2527/jas.2007-0271]
26. Ramezani, M., J. Seifdavati, S. Seifzadeh, H. Abdi-benemar and V. Razmazar. 2018. The effects of conjugated linoleic acid and vitamin C on growth performance, some blood metabolites and blood cell counts of Holstein suckling calves. Journal of Ruminant Research, 6(2): 101-116 (In Persian).
27. SAS. 2009. Version 9.2 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
28. Schlegel, G., R. Ringseis, M. Shibani, E. Most, M. Schuster, F.J. Schwarz and K. Eder. 2011. Influence of a rumen-protected conjugated linoleic acid mixture on carcass traits and meat quality in young simmental heifers. Journal of Animal Science, 90: 1532-1540. [DOI:10.2527/jas.2010-3617]
29. Soberon, F., E. Raffrenato, R.W. Everett and M.E. Van Amburgh. 2012. Preweaning milk replacer intake and effects on long-term productivity of dairy calves. Journal of Dairy Science, 95: 783-793. [DOI:10.3168/jds.2011-4391]
30. Sugano, M., A. Akahoshi, K. Koba, K. Tanaka, T. Okumura, H. Matsuyama, Y. Goto, T. Miyazaki, K. Murao, M. Yamasaki, M. Nonaka and K. Yamada. 2001. Dietary manipulations of body fat-reducing potential of conjugated linoleic acid in rats. Bioscience Biotechnology and Biochemistry, 65: 2535-2541. [DOI:10.1271/bbb.65.2535]
31. Suksombat, W., T. Boonmee and P. Lounglawan. 2007. Effects of various levels of conjugated linoleic acid supplementation on fatty acid content and carcass composition of broilers. Poultry science, 86: 318-324. [DOI:10.1093/ps/86.2.318]
32. Watkins, B., H. Lippman, L. Le Bouteiller, Y. Li and M. Seifert. 2001. Bioactive fatty acids: role in bone biology and bone cell function. Progress in Lipid Research, 40: 125-148. [DOI:10.1016/S0163-7827(00)00016-3]
33. William, W., W.W. Thatcher and C.R. Staples. 2000. Effects of dietary fat supplementation on reproduction in lactating dairy cows. Advance Dairy Technology, 12: 213.
34. Ye, J., C. Wang, H. Wang, H. Ye, B. Wang, H. Liu, Y. Wang, Z. Yang and J. Liu. 2009. Milk production and Fatty acid profile of dairy cows supplemented with flaxseed oil, soybean oil, or extruded soybeans. Acta Agriculturae Scandinavica, Section A- Animal Science, 59: 121-129. [DOI:10.1080/09064700903082252]
35. Yoshikawa, T., H. Shimano, N. Yahagi, T. Ide, T. Matsuzaka and M. Nakakuki. 2002. Polyunsaturated fatty acids suppress sterol regulatory element-binding protein 1c promotor activity by inhibition of liver X receptor (LXR) binding to LXR response elements. Journal of Biological Chemistry, 277: 1705-1711. [DOI:10.1074/jbc.M105711200]
36. Zhang, X.D., W.J. Chen, C.Y. Li and J.X. Liu. 2009. Effects of protein-free energy supplementation on blood metabolites, insulin and hepatic PEPCK gene expression in growing lambs offered rice straw based diet. Czech Journal of Animal Science, 54: 481-489. [DOI:10.17221/1763-CJAS]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb