دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 79-73 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari S, Deldar H, Ansari Pirsaraei Z. (2018). Effect of Royal Jelly, Vitamin C and Vitamin E on Genes Expression of Antioxidant Enzymes in in vitro Maturation of Goat Oocytes . rap. 9(21), 73-79. doi:10.29252/rap.9.21.73
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-884-fa.html
حیدری سعید، دلدار حمید، انصاری پیرسرایی زربخت. تأثیر ژله رویال، ویتامین C و ویتامین E بر بیان ژن‌های کد کننده‌ی آنزیم‌های آنتی اکسیدان در بلوغ برون تنی اووسایت بز پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (21) :79-73 10.29252/rap.9.21.73

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-884-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (3741 مشاهده)
هدف از این پژوهش مقایسه بین توان آنتی ­اکسیدانی ژله رویال، ویتامین E و ویتامین C به صورت افزودنی، بر نرخ تکامل و بیان ژن‌های کدکننده‌ی آنزیم‌های آنتی ­اکسیدان در بلوغ برون تنی اووسایت بز بود. برای تهیه اووسایت‌های بز، تخمدان‌ها بلافاصله بعد از کشتار، از لاشه دام جدا و درون فلاسک حاوی سرم فیزیولوژیک به آزمایشگاه منتقل شدند. کمپلکس اووسایت کومولوس از فولیکول‌های آنترال کوچک (6-2 میلی متر) تخمدان جدا شدند و در محیط بلوغ اووسایت که حاوی غلظت‌های مشخصی از ژله رویال، ویتامینE ، ویتامین C و ویتامین E+ ویتامین C بود، کشت داده شدند. پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی، با شش تیمار آزمایشی شامل تیمارهای شاهد، ۱۰ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر ژله رویال، ۲۰۰ میکرومول ویتامین E، ۱۰۰ میکرومول ویتامین C ،۲۰۰ میکرومول ویتامین E  به همراه ۱۰۰ میکرومول ویتامین C و دی ام اس او (DMSO)1 در ده تکرار انجام شد. یافته‌های حاصل از این پژوهش نشان داد که افزودن ویتامین E و C و ترکیب آنها نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری نرخ بلوغ برون تنی را افزایش داد ولی افزودن ژله رویال به محیط کشت بلوغ اووسایت‌های بز، تفاوت معنی‌داری را نسبت به تیمار شاهد در افزایش نرخ بلوغ نشان نداد. همچنین با اضافه کردن دو ویتامین به صورت ترکیب، بیان نسبی ژن گلوتاتیون پراکسیداز به طور معنی‌داری افزایش یافت و ژن‌های سوپر اکسید دسموتاز و کاتالاز تحت تأثیر تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری نشان ندادند. می‌توان نتیجه‌گیری کرد که افزودن ویتامین‌های E به همراه ویتامین C نرخ بلوغ و توان آنتی اکسیدانی اووسایت را نسبت تیمار ژله رویال بیشتر افزایش داد.
 
متن کامل [PDF 568 kb]   (1471 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1396/11/25 | ویرایش نهایی: 1397/9/6 | پذیرش: 1397/2/26 | انتشار: 1397/9/6

فهرست منابع
1. Barzegari Firozabadi, F. 2001. Effect of in vitro ascorbic acid and FSH on oocyte maturation and mouse follicles. Scientific Journal of Medical University shahid sadoghi yazd, 19: 586-597.
2. Mohammadi, S., H. Deldar and Z. Ansari pirsaraei. 2015. Effect of royal jelly on genes expression of antioxidant enzymes in in vitro maturation of goat oocytes. Master's thesis at Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources,
3. Shariatzade, S., M. Soleymani Mehranjani, A. Hamta and M. Ghandizade. 2012. Study the effect of vitamin E on the structure and number of ovarian follicles during ovarian development in rats treated with sodium arsenite (sterological examination). Arak University of Medical Sciences Scientific Journal, 15: 54-64.
4. Asadi, E., M. Jahanshahi and M.J. Golalipour. 2012. Effect of Vitamin E on Oocytes Apoptosis in Nicotine-Treated Mice. Iranian Journal of Basic Medical Science, 3: 880-884.
5. Cetica, P.L. and G. Pintos. 2002. Activity of key enzymes involved in glucose and triglyceride catabolism during bovine oocyte maturation in vitro. Reproduction, 124: 675-681. [DOI:10.1530/reprod/124.5.675]
6. Chow, C.K. 1991. Vitamin E and oxidative stress. Free Radical Biology and Medicine, 11: 215-232. [DOI:10.1016/0891-5849(91)90174-2]
7. Donnelly, E.T., N. McClure and S.E. Lewis. 1999. The effect of ascorbate and alpha-tocopherol supplementation in vitro on DNA integrity and hydrogen peroxide-induced DNA damage in human spermatozoa. Mutagenesis, 14: 505-512. [DOI:10.1093/mutage/14.5.505]
8. Elhassan, Y.M. and R.W. Wright. 1995. The effect of selenium and vitamin E addition on cleavage rate of IVM/IVF bovine oocytes. Theriogenology, 43: 206-273. [DOI:10.1016/0093-691X(95)92360-L]
9. Eshtiyaghi, M., H. Deldar and Z. Ansari pirsaraei. 2016. Royal jelly may improve the metabolism of glucose and redox state of ovin oocytes matured in vitro and emdryonic development following in vitro fertilization. Theriogenology, 86: 2210-2221. [DOI:10.1016/j.theriogenology.2016.07.019]
10. Guerin, P. and Y. Menezo. 1995. Hypotaurine and taurine in gamete and embryo environments: de novo synthesis via the cysteine sulfinic acid pathway in oviduct cells. Zygote, 3: 333-343. [DOI:10.1017/S0967199400002768]
11. Jamnik, P., D. Goranovic and P. Raspor. 2007. Antioxidative action of royal jelly in the yeast cell. Experimental Gerontology, 42: 594-600. [DOI:10.1016/j.exger.2007.02.002]
12. Kamakura, M., M. Maebuchi., S. Ozasa and T. Ogawa. 2005. Influence of royal jelly on mouse hepatic gene expression and safety assessment with a DNA microarray. Nutritional Science and Vitaminology, 51: 148-155. [DOI:10.3177/jnsv.51.148]
13. Kodama, H., R. Yamaguchi., J. Fukuda., H. Kasai and T. Tanaka. 1997. Increased oxidative deoxyribonucleic acid damage in the spermatozoa of infertile male patients. Fertility and Sterility, 68: 519-524. [DOI:10.1016/S0015-0282(97)00236-7]
14. Olson, S.E. and G.E. Seidel. 2000. Culture of in vitro-produced bovine embryos with vitamin E improves development in vitro and after transfer to recipients. Biology of Reproduction, 62: 248-252. [DOI:10.1095/biolreprod62.2.248]
15. Valiollahpoor Amiri, M., H. Deldar and Z. Ansari Pirsaraei. 2016. Impact of supplementary royal jelly on in vitro maturation of sheep oocytes: genes involved in apoptpsis and embryonic development. System Biology in Reproductive Medicine, 62: 31-38. [DOI:10.3109/19396368.2015.1088102]
16. Fraga, C.G., P.A. Motchnik and M.K. Shigenaga. 1991. Ascorbic acid protects against endogenous oxidative DNA damage in human sperm. Proceedings of the National Academy of Sciences, 88: 11003-11006. [DOI:10.1073/pnas.88.24.11003]
17. Pavel, C.L., L.A.O. Marghitas, D.S. Bobis, A. Dezmirian, I. Sapcaliu and M.N. Madas. 2011. Biological activities of royal jelly. Animal Science and Biotechnology, 44: 108-118.
18. Pourmoradian, S., R. Mahdavi, M. Mobasseri, E. Faramarzi and M. Mobasseri. 2012. Effects of royal Jelly supplementation on body weight and dietary intake in type 2 diabetic females. Health Promotion Perspectives, 2: 231-235.
19. Guo, H., Y. Kouzuma and M. Yonekura. 2008. Structures and properties of antioxidative peptides derived from royal jelly protein. Food Chemistry, 113: 238-245. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.06.081]
20. Karadeniz, A., N. Simsek, E. Karakus, S. Yildirim, A. Kara, I. Can, F. Kisa, H. Emre and M. Turkeli. 2011. Royal Jelly Modulates Oxidative Stress and Apoptosis in Liver and Kidneys of Rats Treated with Cisplatin. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 10 pp. [DOI:10.1155/2011/981793]
21. Aslan, A., M. Cemek, M.E. Buyukokuroglu, K. Altunbas, O. Bas and Y. Yurumez. 2012. Royal jelly can diminish secondary neuronal damage after experimental spinal cord injury in rabbits. Food and Chemical Toxicology, 50: 2554-2559. [DOI:10.1016/j.fct.2012.04.018]
22. Martos, M., Y.R. Navajas, J.F. Lopez and J.A.P. Alvarez. 2008. Functional properties of honey, propolis, and royal jelly. Journal of Food Science, 73: 117-124. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2008.00966.x]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb