دوره 3، شماره 5 - ( پژوهشهاي توليدات دامي 1391 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 39-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh-Ghamsari A H, Nassiri Moghaddam H, Hassanabadi A, Toroghi R. (2013). Effect of Dietary L- Glutamine Supplementation on Performance and Small Intestinal Morphology of Broiler Chickens . rap. 3(5), 24-39.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-82-fa.html
علیزاده قمصری امیرحسن، نصیری مقدم حسن، حسن آبادی احمد، طرقی رضا. بررسی اثرات مکمل ال-گلوتامین بر عملکرد و ریخت‌شناسی روده کوچک جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1391; 3 (5) :39-24

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-82-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (6266 مشاهده)

  در این پژوهش اثرات افزودن مکمل ال-گلوتامین بر عملکرد و ریخت­شناسی روده کوچک جوجه‌های گوشتی بررسی شد. 192 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه از سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی از نظر مقدار انرژی و پروتئین یکسان و دارای سطوح مختلف مکمل ال-گلوتامین (0، 5/0، 1 و 5/1 درصد) به ترتیب در گروه شاهد و سه گروه دیگر آزمایشی بودند که در 21 روز ابتدایی دوره پرورش در اختیار جوجه‌های گوشتی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشانگر بهبود وزن بدن و میانگین افزایش وزن روزانه جوجه‌های گوشتی در اثر مصرف جیره دارای 1 درصد مکمل گلوتامین در مقایسه با تیمار شاهد بود ( 05/0 P< ). وزن نسبی دوازدهه و ژژنوم در جوجه‌هایی که جیره حاوی 1 یا 5/1 درصد گلوتامین را دریافت نمودند، بیشتر از تیمار شاهد بود ( 05/0 P< ). بررسی‌های ریخت‌شناختی نشان داد که مصرف 1 یا 5/1 درصد گلوتامین ارتفاع و مساحت سطح پرزهای دوازدهه و ژژنوم را در جوجه‌های گوشتی افزایش داد ( 05/0 P< ). تراکم سلول‌های گابلت تحت تاثیر افزودن مکمل گلوتامین به جیره قرار نگرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن 1 درصد مکمل گلوتامین به جیره در 21 روز اول دوره پرورش، سبب بهبود عملکرد و ویژگی­های ریخت­شناختی روده کوچک جوجه‌های گوشتی شد.

متن کامل [PDF 590 kb]   (1509 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/11/7 | ویرایش نهایی: 1397/12/1 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb