دوره 8، شماره 16 - ( تابستان 1396 )                   جلد 8 شماره 16 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2017). Effect of Dietary Protein Level and Type of Feed Formulation on Nitrogen Excretion of Broilers. Res Anim Prod. 8(16), 1-10. doi:10.29252/rap.8.16.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-798-fa.html
صلاحی مقدم رضا، مقصودلو شهریار، مصطفی لو یوسف، شهیر محمدحسین، بیات کوهسار جواد. اثر سطوح مختلف پروتئین و نوع فرمولاسیون جیره بر اساس اسید آمینه کل و قابل هضم بردفع نیتروژن جوجه‎های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (16) :10-1 10.29252/rap.8.16.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-798-fa.html


چکیده:   (4400 مشاهده)
تحقیقی به صورت فاکتوریل 3×3 (سه سطح مختلف پروتئین خام در جیره: توصیه شرکت کاب، 10 و 20 درصد کمتر از حد توصیه شرکت کاب و سه نوع فرمولاسیون جیره: جیره­ای بر پایه ذرت و کنجاله سویا بعنوان شاهد، جیره دارای گندم و جو و برخی محصولات جانبی کشاورزی که اسیدآمینههای گوگرد­دار، لیزین و ترئونین کل آن برابر مقادیر کل همین اسیدآمینهها درجیره اول بود و جیره­ای مشابه جیره دوم با این تفاوت که اسید آمینههای گوگرد­دار، لیزین و ترئونین قابل هضم آن، برابر مقادیر قابل هضم همین اسیدآمینه در جیره اول بود) با 4 تکرار در قالب طرح­ کاملاً تصادفی به منظور بررسی اثر نوع خوراک و سطح پروتئین جیره بر دفع نیتروژن جوجههای گوشتی انجام گرفت. تاثیر نوع خوراک بر میزان مصرف، دفع و ابقای نیتروژن (کیلوگرم در واحد آزمایشی) معنیداربود. به­طوری­که جیره ذرت- سویا بیشترین میزان مصرف، ابقاء و دفع نیتروژن آمونیاکی و کمترین میزان دفع نیتروژن در بستر را ایجاد نمود (05/0> p) و برعکس جیره دارای گندم، جو و ضایعات کشاورزی متعادل شده بر اساس اسیدهای آمینه کل کمترین میزان مصرف، ابقاء و تولید نیتروژن آمونیاکی را باعث گردید. تنظیم جیره بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم، وضعیت مصرف، ابقاء و دفع نیتروژن بستری جوجههای گوشتی را تا حدی بهبود بخشید. کاهش سطح پروتئین جیره باعث کاهش معنیدار مصرف، ابقاء و دفع نیتروژن به صورت مطلق گردید (05/0> p) اما درصد ابقاء نیتروژن را در هر واحد آزمایشی بهبود بخشید.
 
متن کامل [PDF 431 kb]   (2628 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/8/7 | پذیرش: 1396/8/7

فهرست منابع
1. Al Homidan, A., J.F. Robertson and A.M. Petchey. 2003. Reviewe of the effect of ammonia and dust concentration on broiler performance. World's Poultry Science, 59: 340-349. [DOI:10.1079/WPS20030021]
2. Association of Official Analytical Chemists. 2005. Official methods of analysis of official analytical chemists. 18th ed, AOAC. Arlington, Virginia.
3. Applegate, T., W. Powers, R. Angel and D. Hoehler. 2008. Effect of amino acid formulation and amino acid supplementation on performance and nitrogen excretion in turkey toms. Poultry Science, 87: 514-520. [DOI:10.3382/ps.2007-00375]
4. Bartov, I. 1979. Nutritional factors effecting quantity and quality of carcass fat in chickens. Federal proceeding, 38: 2627-2639.
5. Blair, R., J. Jacob, S. Ibrahim and P. Wang. 1999. A quantitative assessment of reduced protein diets and supplements to improve nitrogen utilization. Journal of Applied Poultry Research, 8: 25-47. [DOI:10.1093/japr/8.1.25]
6. Coufal, C.D., C. Chavez, P.R. Niemeyer and J.B. Carey. 2006. Nitrogen Emissions from broilers by mass balance over eighteen consecutive flocks. Poultry Science, 85: 384-391. [DOI:10.1093/ps/85.3.384]
7. Ferguson, N.S., R.S. Gates, J.L. Taraba, A.H. Cantor, A.J. Pescatore, M.J. Ford and D.J. Burnham. 1998. The effect of dietary crude protein on growth, ammonia concentration and litter composition in broilers. Poultry. Science, 77: 1481-1487. [DOI:10.1093/ps/77.10.1481]
8. Fontenot, J.P., L.W. Smith and A.L. Sutton. 1983. Alternative utilization of animal wastes. Journal of Animal Science, 57: 221-223.
9. Jacob, G.P., R. Blair, D.C. Bennett, T.R. Scott and R.C. Newberry. 1994. The effect of dietary protein and amino acid levels during the grower phases on nitrogen excretion of broiler chicken. Page 309 in: Proceeding of Canadian Animal Science Meeting of Saskatchewan, Saskatoon, SK, Canada,
10. Jiang, Z. 1997. Use of true ileal digestible amino acids in feed formulation. American Soybean Association, Technical Bulletin, 11 pp.
11. Kadim, L.T., O. Mahgub, W. Al-Marzooqi and K. Annamalai. 2005. Prediction of crude protein, extractable fat, calcium and phosphorus contents of broiler chicken carcasses usinf near-infrared reflectance spectroscopy. Aisan-Australian Journal of Animal Science, 18: 1036-1040. [DOI:10.5713/ajas.2005.1036]
12. Kerr, B.J. and M.T. Kidd. 1999. Amino acid supplementation of low-amino acid broiler diets: 2. Formulation on an ideal amino acid basis. Journal of Applied Poultry Research, 8: 310-320. [DOI:10.1093/japr/8.3.310]
13. Lopez, G. and S. Leeson. 1995. Nitrogen content of manure from older broiler breeder fed varying quantities of crude protein. Journal of Applied Poultry Research, 4: 390-394. [DOI:10.1093/japr/4.4.390]
14. Maghsoudlou, S., A. kumar, D.P. Tiwari and J. Palod. 2009. Effect of different regimens of total and digestible amino acids based diets on nitrogen and uric acid excretion of broiler chickens. Indian Journal of Animal Production and Management, 25: 21-25.
15. Millward, D. and J.P.W. Rivers. 1988. The nutritional role of indispensable amino acids and the metabolic basis of their requirements. European Journal of Clinical Nutrition, 42: 367-393.
16. Rostagno, H.S. and M. Pack. 1996. Can betaine replace supplemental DL- methionine in broiler diets? Journal of Applied Poultry Research, 5: 150-154. [DOI:10.1093/japr/5.2.150]
17. Statistical Analysis System Institute Inc. 2003. SAS/STAT User Guide, Release 9.1.ed. SAS Institute, Inc, Cary, N.C., U.S.A.
18. Szczurek, W. 2003. A note on the performance and nitrogen output of broiler chickens fed diets with and without meat-and-bone meal formulated to total or digestible amino acid requirements. Journal of Animal Feed Science, 12: 813-819. [DOI:10.22358/jafs/67775/2003]
19. Tasaki, I. and J. Okumura. 1964. Effect of protein level of diet on nitrogen excretion in fowls. Journal of Nutrition, 83: 34-38. [DOI:10.1093/jn/83.1.34]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb