دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2017). Effect of Different Levels of Calcium, Phosphor and Vitamin D3 with Fennel Extract on, Performance and Egg Shell Quality in Post Molted Ross Broiler Breeders. rap. 8(15), 33-41. doi:10.29252/rap.8.15.33
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-751-fa.html
کاظمی فرد محمد، کرمانشاهی حسن، رضایی منصور، گلیان ابوالقاسم، حسینی سید جواد. تأثیر سطوح مختلف کلسیم و فسفر به همراه ویتامین D3 و عصاره رازیانه بر عملکرد و ویژگی‌های کیفی تخم‌مرغ در مرغان مادر گوشتی پس از تولک بری پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (15) :41-33 10.29252/rap.8.15.33

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-751-fa.html


چکیده:   (4331 مشاهده)

هدف این آزمایش مقایسه اثر سطوح مختلف کلسیم، فسفر، عصاره رازیانه و ویتامین  D3بر صفات عمل‌کردی، ویژگی‌های کیفی پوسته تخم‌مرغ در مرغ مادر گوشتی سویه تجاری راس 308 از هفته 96 تا 102پس از تولک بری بود. هر پن شامل ده قطعه مرغ و یک قطعه خروس بود. این آزمایش به صورت یک طرح کاملاً تصادفی شامل هفت تیمار (سطوح مختلف کلسیم، فسفر به همراه ویتامین D3 یا عصاره رازیانه) در چهار (پن) تکرار انجام شد. عصاره رازیانه (50 میلی‌گرم/کیلوگرم) اثر معنی‌داری بر تولید تخم‌مرغ، وزن توده تخم‌مرغ، تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه­کشی، کیفیت پوسته، درصد سفیده و افزایش وزن پرنده داشت (05/0p<). نتایج این آزمایش نشان می­دهد که کاهش کلسیم و فسفر به میزان ده درصد کم‌تر از سطح شاهد اثر
معنی­داری بر متغیرهای اندازه­گیری شده نداشت
(05/0p> اما سطوح پایین­تر کلسیم و فسفر (20 درصد) اثر معنی­داری بر متغیرهای ذکر شده داشت (05/0p<). افزودن ویتامین D3 به جیره­هایی که دارای کاهش کلسیم و فسفر به میزان ده درصد بودند توانست میزان تولید تخم‌مرغ و تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه‌کشی را افزایش دهد (05/0p<). علاوه بر این، زمانی که جیره حاوی سطوح کم‌تر کلسیم و فسفر (ده درصد) بود، افزودن عصاره رازیانه باعث افزایش درصد تولید تخم‌مرغ و تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه‌کشی شد اما تأثیر آن همانند ویتامین D3 نبود. نتایج این آزمایش نشان می­دهد که افزودن عصاره رازیانه بر تخم‌مرغ‌های قابل ارسال به جوجه‌کشی، کیفیت پوسته و افزایش وزن بدن معنی­دار بود و این اثر تا زمانی معنی­دار بود که میزان کلسیم و فسفر جیره به اندازه کافی تأمین شد.

متن کامل [PDF 571 kb]   (1849 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/27 | ویرایش نهایی: 1396/6/5 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/3/27

فهرست منابع
1. Abd El-Maksoud, A. 2010. Effect of dietary calcium and vitamin d3 levels on egg production and egg shell quality of hy-lline brown- egg type laying hens. Egypt Poultry Science, 30: 1097-1120.
2. Admosun, A.A. and I.O. Kalango. 1973. Effect of calcium and phosphorus levels on the performance of layers in nigeria1. Egg production, eggshell quality, feed intake and body weight. Poultry Science, 52: 1383-1392. [DOI:10.3382/ps.0521383]
3. Bozkurt, M., A. Alcicek, M. Cabuk, K. Kucukyilmaz and A.U. Catli. 2009. Effect of an herbal essential oil mixture on growth, laying traits, and egg hatching characteristics of broiler breeders. Poultry Science, 88: 2368-2374. [DOI:10.3382/ps.2009-00048]
4. Carter, T.C. 1975. The hen's egg: estimation of shell superficial area and egg volume, using measurements of fresh egg weight and shell length and breadth alone or in combination. British Poultry Science, 16: 541-543 [DOI:10.1080/00071667508416224]
5. Chowdhury, S.R. and T.K. Smith. 2001. Effects of dietary 1, 4- diaminobutane (putrescine) on eggshell quality and laying performance of hens laying thin-shelled eggs. Poultry Science, 80: 1208-1214. [DOI:10.1093/ps/80.8.1208]
6. Clunies, M., D. Parks and S. Leeson. 1992. Calcium and phosphorus metabolism and eggshell formation of hens fed different amounts of calcium. Poultry Science, 71: 482-489. [DOI:10.3382/ps.0710482]
7. Costa F.G.P., F.L.S. Oliveira, L.R.B. Dourado, R.C.Lima-Neto, M.A.S.F. Campos and A.G.V.O. Lima. 2008. Níveis calcium em dietas para poedeiras semipesadas após o pico de postura. Revista Brasileira de Zootecnia, 37: 624-628. [DOI:10.1590/S1516-35982008000400006]
8. European Council Directive. 2006. Certain marketing standards for eggs. Chapter ii: grades of eggs. article 7: grading of grade a eggs of regulation (EC) No 1028/2006
9. Gilbert, A.B., J. Peddie, G.G. Mitchell and P.W. Teague. 1981. The egg laying response of the domestic hen to variation in dietary calcium. British Poultry Science, 22: 537-548. [DOI:10.1080/00071688108447922]
10. Grobas, S., J. Mendez, C. De-Blas and G.G. Mateos. 1999. Laying hen productivity as affected by energy, supplemental fat, and linoleic acid concentration of the diet. Poultry Science, 78: 1542-1551. [DOI:10.1093/ps/78.11.1542]
11. Harms, R.H. and P.W. Waldroup. 1971. The Effect of High Dietary Calcium on the Performance of Laying Hens. Poultry Science, 50: 967-969. [DOI:10.3382/ps.0500967]
12. Harms R.H. and G.B. Russell. 2003. Performance of commercial laying hens when fed diets with various levels of methionine. Journal of Applied Poultry Research, 12: 449-455. [DOI:10.1093/japr/12.4.449]
13. Hartel, H. 1990. Evaluation of the dietary interaction of calcium and phosphorus in the high producing laying hen. British Poultry Science, 31: 473-494. [DOI:10.1080/00071669008417280]
14. Husseiny, E.l., S.M. Shalash and H.M. Azouz. 2002. Response of broiler performance to diets containing hot pepper and/ or fenugreek at different metabolizable energy levels. Egypt Poultry Science, 22: 387-406.
15. Keshavarz, K. and S. Nakajima. 1993. Re-Evaluation of calcium and phosphorus requirements of laying hens for optimum performance and eggshell quality. Poultry Science, 72: 144-153. [DOI:10.3382/ps.0720144]
16. Keshavarz, K. 1995. Investigations on the effect of dietary manipulations of nutrients on early egg weight. Poultry Science, 74: 62-74. [DOI:10.3382/ps.0740062]
17. Keshavarz, K. 2003. Effects of reducing dietary protein, methionine, choline, folic acid, and vitamin b12 during the late stages of the egg production cycle on performance and eggshell quality. Poultry Science, 82: 1407-1414. [DOI:10.1093/ps/82.9.1407]
18. Leeson, S., D. Summers and L. Caston. 1993. Response of brown-egg strain layers to dietary calcium or phosphorus. Poultry Science, 72: 1510-1514. [DOI:10.3382/ps.0721510]
19. Mazzuco H and P.Y. Hester. 2005. The Effect of an Induced molt and a second cycle of lay on skeletal integrity of white leghorns. Poultry Science, 84: 771-781. [DOI:10.1093/ps/84.5.771]
20. Miles, R.D., P.T. Cvosta and R.H. Harms. 1983. The influence of dietary phosphorus level on laying hen performance egg shell quality and various blood parameters. Poultry Science, 62: 1033-1037. [DOI:10.3382/ps.0621033]
21. Nakajima, Sh., H. Tohru and H. Hiroshi. 2012. Calcium-Sensing receptor mediates dietary peptide-induced CCK Secretion in Enter endocrine STC-1 cells. Molecular Nutrition, 56: 753-760. [DOI:10.1002/mnfr.201100666]
22. Nys, Y. and J. Gautron. 2007. Structure and Formation of the Egg shell. In: Bioactive Egg compounds. reiner huopalahti, rosina lópez-fandino, marc anton, rüdiger schade.(eds). Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 99-102. [DOI:10.1007/978-3-540-37885-3_15]
23. Pelicia, K., E.A. Garcia, A.B.G. Faitarone, A.P. Silva, D.A. Berto, A.B. Molino and F. Vercese. 2009. Calcium and available phosphorus levels for laying hens in second production cycle. Brazilian Journal of Poultry Science, 11: 39-49. [DOI:10.1590/S1516-635X2009000100007]
24. Peterson, C.F., D.H. Conrad, D.H. Lumijarui, E.A. Sauter and C.E. Lampman. 1960. Studies on the calcium requirements of high producing white leghorn hens. Idaho Agricultural Experiment Station Research Bull, 44: 1-35.
25. Pizzolante, C.C., E.S.P.B. Saldanha, C. Laganá, S.K. Kakimoto and C.K. Togashi. 2009. Effects of calcium levels and limestone particle size on the egg quality of semi-heavy layers in their second production cycle. Brazilian Journal of Poultry Science, 11: 79-86. [DOI:10.1590/S1516-635X2009000200002]
26. Rodrigues, E.A., O.M. Junqueira, M.Valério, M.O. Andreotti, L.C. Cancherini, D.E. Faria and R.S. Filardi. 2005. Níveis calcium em rações de poedeiras comerciais no segundo ciclo de postura. acta scientiarum. Animal Science, 27: 49-54. [DOI:10.4025/actascianimsci.v27i1.1240]
27. Rodrigues, P.B. 1995. Fatores nutricionais que afetam a qualidade do ovo de poedeiras de 2º ciclo [thesis]. lavras: Universidade Federal de Lavras.
28. SAS Institute. 2003. SAS/STAT 9.1.3 User's Guide. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
29. Saeedi, M., M.A. Ebrahimzadeh, K. Semnani, A. Akha and K. Rabiei. 2010. Evaluation of antibacterial effect of ethanolic extract of eoeniculum vulgare mill. Journal of Mazandaran Medicine Science, 77: 88-91 (In Persian).
30. Scott, T.A., R. Kampen and F.G. Silversides. 1999. The effects of phosphorus, phytase enzyme and calcium on the performance of layers fed corn-based diets. Poultry Science, 78: 1742-1749. [DOI:10.1093/ps/78.12.1742]
31. Sohail, S.S., M.M. Bryant and D.A. Roland-Sr. 2002. Influence of supplemental lysine, isoleucine, threonine, tryptophan, and total sulphur amino acids on egg weight of hy-line w-36 hens. Poultry Science, 81: 1038- 1044. [DOI:10.1093/ps/81.7.1038]
32. Tahmasbi, A.M., M.T. Mirakzehi, S.J. Hosseini, M.J. Agah and M. Kazemi Fard. 2012. The effects of phytase and root hydroalcoholic extract of withania somnifera on productive performance and bone mineralization of laying hens in the late phase of production. British Poultry Science, 53: 204-214. [DOI:10.1080/00071668.2012.662628]
33. Tullet, S.G. 1987. Egg shell formation and quality. in: wells r.g., belyavin c.g. (eds): egg quality, current problems and recent advances. Butter worth, London, UK, 122-146.
34. Whitehead, C. C. 2004. Overview of bone biology in the egg laying hen. Poultry Science, 83:193-199. [DOI:10.1093/ps/83.2.193]
35. Williams, K.C. 1992. Some factors affecting albumen quality with particular reference to haugh unit score. World's Poultry Science Journal, 48: 5-16. [DOI:10.1079/WPS19920002]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb