دوره 8، شماره 15 - ( بهار 1396 )                   جلد 8 شماره 15 صفحات 24-18 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2017). The Effect of Level of Feed Intake on Digestibility, Nitrogen Balance and Microbial Protein Synthesis in Sheep . rap. 8(15), 18-24. doi:10.29252/rap.8.15.18
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-747-fa.html
خطیبی بردسیری علی، طهماسبی رضا، دیانی امید، خضری امین. تأثیر سطح خوراک مصرفی بر قابلیت هضم، تعادل نیتروژن و میزان سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (15) :24-18 10.29252/rap.8.15.18

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-747-fa.html


چکیده:   (4179 مشاهده)

در این تحقیق اثرات سطوح مختلف 70، 85 و 100 درصد مصرف اختیاری خوراک بر قابلیت هضم و میزان تولید پروتئین میکروبی در شکمبه بررسی شد. این آزمایش با استفاده از شش رأس بره نر نژاد کرمانی (با میانگین وزنی 5/1±42 کیلوگرم) در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده در سه دوره آزمایشی 21 روزه انجام شد. پیش از شروع آزمایش، یک دوره به مدت 25 روز برای اندازه‌گیری میزان مصرف خوراک اختیاری اجرا شد و پس از آن در دوره اصلی آزمایش میزان پروتئین میکروبی با استفاده از روش دفع مشتقات پورینی در ادرار گوسفندان تعیین شد. اطلاعات حاصل با استفاده از نرم­افزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد کاهش سطح مصرف خوراک سبب کاهش میزان دفع آلانتوئین، کل مشتقات پورینی، پروتئین میکروبی تولید شده در شکمبه، پارامترهای تعادل نیتروژن و شاخص PDC (نسبت غلظت مشتقات پورینی به غلظت کراتینین) کاهش یافت (05/0>p). اما قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و ماده آلی افزایش پیدا کردند (05/0>p). در مجموع، با توجه به نتایج به دست آمده، توصیه می‌شود در مناطق با کیفیت پایین خوراک دام یا علوفه مراتع، با افزایش مصرف خوراک می­توان سنتز پروتئین میکروبی و عملکرد دام را بهبود  بخشید.

متن کامل [PDF 368 kb]   (2131 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/27 | ویرایش نهایی: 1396/6/5 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/3/27

فهرست منابع
1. Aghajani, V. and Teimouri Yansari, A. 2013. The effect of alfalfa particle size and soybean oil supplementation on digestibility, chewing activity, ruminal passage rate and digesta distribution in sheep. Research on Animal Production, 6: 64-79
2. Antoniewicz, A.M., W.W. Heinemann and E.M. Hanks. 1979. Factors affecting allantoin ecretion in sheep urine, annales de Recherché Veterinaries, 10: 300-302.
3. Broderick, G.A. and N.R. Merchen. 1992. Markers for quantifying microbial protein synthesis in the rumen, Journal of Dairy Science, 75: 2618-2632. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(92)78024-2]
4. Chen, X.B. and E.R. Orskov. 2004. Research on urinary excretion of purine derivatives in ruminants: past, present and future, estimation of microbial protein supply in ruminants using urinary purine derivatives, kluwer Academic Publisher, VII, pp: 180-212. [DOI:10.1007/978-1-4020-2844-1_21]
5. Chen, X.B. and M.J. Gomez. 1995. Estimation of microbial protein supply to sheep and cattle based on urinary excretion of purine derivatives. an overview of the technical details, occasional publication international feed resources unit, Rowett Research Institute Bucks Burn, Aberdeen, UK., pp: 1-21.
6. Chen, X.B., P. Susmel, B. Stefanon and E.R. Rskov. 1996. The use of purine derivatives in spot urine, plasma and milk samples as indicators of microbial protein supply in ruminants, protein metabolism and nutrition, Proceeding 7th International Symposium on Protein Metabolism and Nutrition, (A. F. Nunes, A. V. Portugal, J. P. Costa, J. R. Ribeiro, eds.), EAAP Publication No. 81, Estacao Zootechnica National, Santarem, Portugal, pp: 325-329.
7. Chen, X.B., Y.K. Chen, M.F. Franklin, E.R. Orskov and W.J. Shan. 1992. The Effect Of Feed Intake And Body Weight On Purine Derivative Excretion And Microbial Protein Supply In Sheep, Journal of Animal Science, 70: 1534-1542. [DOI:10.2527/1992.7051534x]
8. Faichney, G.J., R.J. Welch and G.H. Brown. 1998. Feed Intake, digestion, and renal function in merino sheep selected for higher clean fleece weight, australian Journal of Agricultural Research, 49: 107-112. [DOI:10.1071/A97091]
9. Ganjkhanlou1, M. Hozhabri, A. Zali, A. Emami, A. and Akbari Afjani, A. 2014 Effect of fish oil and thyme extract on dry matter and nutrient digestibility, chewing activity and rumen metabolites of mahabadi kids. Research on Animal Production, 10: 69-83.
10. Giesecke, D., J. Blasliemker, K.H. Sudekum and M. Staingassinger. 1993. Plasma level, clearance and renal excretion of endogenous and ruminal purines in the bovine, Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 70: 180-189. [DOI:10.1111/j.1439-0396.1993.tb00321.x]
11. Hovel, F.D. Deb., E.R. Orskov, N.A. MacLeod and N.A. McDonald. 1983. The effect of change in the amount of energy infused as volatile fatty acids on nitrogen retention and creatinine excretion of lambs wholly nourished by intragastric infusion. British Journal of Nutrient, 50: 331-343. [DOI:10.1079/BJN19830101]
12. Jafari Sayyadi, A. and B. Navid Shad. 2001. Energy and Protein requirements in ruminant. haghshenass publication, pp: 36-52 (In Persian).
13. Kaplan, V.A. and N.N. Pobirskii. 1978. Purine METABOLISM IN RUMINANTS, [RUSSIAN], Sel'skokhozyaistvennaya Biologiya, 9: 935-939.
14. Khaldari, M. 2003. Principles of nourishment sheep and goat. Jahad-e-Daneshghahi of Tehran publication, pp: 83-96 (In Persian).
15. Lindberg, J.E. 1985. Urinary allantion excretion and digestible organic matter intake in dairy goats, swed. Journal of Agricultural Research, 15: 31-37.
16. Lindberg, J.E. A. and K.G. Jacobson. 1990. Nitrogen and purine metabolism at varying energy and protein supplies in sheep sustained on intra-gastric infusion, British Journal of Nutrition, 64: 359-370. [DOI:10.1079/BJN19900038]
17. Liu, Z.j., N.P. and M.C. Meniman. 2006. Effect of nutrition level and diets on creatinine excretion by sheep, Journal of Small Ruminant Research, 63: 265-273. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2005.02.021]
18. Long, R.J., S.K. Dong, Z.Z. Hu, J.J. Shi, Q.M. Dong and X.T. Han. 2004. Digestibility, nutrient balance and urinary purine derivative excretion in dry yak cows fed oat hay at different levels of intake. Livestock Production Science, 88: 27-32. [DOI:10.1016/j.livprodsci.2003.11.004]
19. Makkar, H.P.S. and X.B. Chen (eds). 2004. Estimation of microbial protein supply in ruminants using urinary purine derivatives. Kluver Academic Publishers, pp: 15-27. [DOI:10.1007/978-1-4020-2844-1]
20. McDonald, R., R.A. Edwards and J.F.D. Greenhalgh. 1988. Animal nutrition. longman, scientific and technic, pp: 350-363.
21. Offer, N.W., R.F. E. Axford, R.A. Evan. 1980. The effect of ietary energy source on n metabolism in the rumen of sheep, british Journal of Agricultural Science Cambridge, 95: 395-400.
22. Orellana, B.P., N. Mendoza, M. Scori. 1998. Relationship between Urinary Excretion of Purine and Creatinine Derivatives and Food Intake in Dairy Cows, Arch. Med. Vet, 30: 75-83. [DOI:10.4067/S0301-732X1998000100008]
23. Owens, F.N. and A.L. Goetsch. 1986. Digesta passage and microbial protein synthesis. in; milligan, l. p. growom, w.l., dobson, a. (eds), control of digestion and metabolism. Prentice-Hall, Englewood Cliffs, NJ, USA, pp: 196-223.
24. Razzaque, M.A. 1973. Synthesis and metabolism of nucleic acids and related compounds in sheep and red deer, phd thesis, university of Aberdeen, UK.
25. Robinson P.H., C.J. Sniffen and P.J. Van Soest. 1985. Influence of level of feed intake on digestion and bacterial yield in the fore stomachs of dairy cattle. Canadian Journal of Animal Science, 65: 437-444. [DOI:10.4141/cjas85-051]
26. Safari Boroojerdi, A. 2006. Cattle feeding Kavosh Pardaz publication. First edition, pp: 28-49 (In Persian).
27. Tahmoures Pour, M. and A.M. Tahmasebi. 2007. Feedstuff evaluation. ferdowsi university of mashhad publication, pp: 166-173 (In Persian).
28. Topps, R.H. and R.C. Elliot. 1965. Relationship between concentrations of ruminal nucleic acid and excretion of purine derivatives in sheep, nature, 205: 498-499. [DOI:10.1038/205498b0]
29. Turchinskii, V.V. and V.P. Sorokin. 1983. Formation of nucleic acid in the rumen and the excretion of allantoin and urea with urine in sheep, [russian], sel'skokhozy aistvennykh zhivotnykh, 72: 32-35.
30. Ulyatt, M.J., G.C. Waghorn and A. John. 1984. Effect of intake and feeding frequency on feeding behaviour and quantitative aspects of digestion in sheep fed chaffed lucerne hay, Journal of Agricultural Science, 102: 645-657. [DOI:10.1017/S0021859600042192]
31. Vercoe, J.E. 1978. Urinary Allantoin Excretion and digestible dry-matter intake in cattle and buffalo, Journal of Agricultural Science, Cambridge, 86: 613-615. [DOI:10.1017/S0021859600061189]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb