دوره 9، شماره 19 - ( بهار 1397 )                   جلد 9 شماره 19 صفحات 38-32 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hayati S, Valizadeh R, Naserian A A, Tahmasbi A, Moosaee A. (2018). The Effect of Dietary Barley Grain Substitution with Hydroponic Barley Grass on Milk Yield and Some Blood Metabolites of Saanen Lactating Goats. Res Anim Prod. 9(19), 32-38. doi:10.29252/rap.9.19.32
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-735-fa.html
حیاتی ساحره، ولی زاده رضا، ناصریان عباسعلی، طهماسبی عبدالمنصور، موسائی امیر. اثرجایگزینی دانه جو با علوفه آبکشت جو بر تولید شیر و برخی فراسنجه های خون بزهای شیری سانن پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (19) :38-32 10.29252/rap.9.19.32

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-735-fa.html


چکیده:   (5238 مشاهده)

به­ منظور بررسی اثر جایگزینی دانه جو با علوفه آبکشت­ جو بر عملکرد بزهای شیری سانن، تعداد 8 رأس بز سانن شیرده با میانگین وزن 5/1 ± 45 کیلوگرم در ماه سوم شیردهی (6 ± 88 روز شیردهی) و در قالب یک طرح گردان در چهار دوره 21 روزه استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره­ های با 37 ،66 و 100 درصد جایگزینی دانه جو با علوفه آبکشت جو بود. علوفه آبکشت تولید شده با ترکیب مواد مغذی ماده ­خشک 16 درصد، پروتئین 6/15 درصد، خاکستر 8/3 درصد، الیاف نامحلول در شوینده خنثی 4/31 درصد و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی 16 درصد در جیره­های آزمایشی مورد استفاده قرار ­گرفت. فراسنجه ­های مصرف­ خوراک، تولید و ترکیب شیر، pH و نیتروژن آمونیاکی شکمبه و برخی متابولیت ­های خونی مورد مطالعه قرار گرفت. استفاده از علوفه آبکشت جو مصرف ماده­ خشک را در تیمارهای دریافت­ کننده کاهش داد (05/0> p). pH مایع شکمبه در گروه جایگزینی 100 درصد علوفه آبکشت در مقایسه با گروه­ های دریافت­ کننده جیره حاوی37 و 66 درصد این علوفه افزایش یافت (05/0 > p)، اما تیمارهای آزمایشی تأثیری بر غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه نداشت. غلظت کلسترول و پروتئین کل خون در گروه­ های مصرف­ کننده علوفه آبکشت بالاتر از گروه شاهد بود (05/0 > p). جایگزینی دانه با علوفه به­ میزان 66 درصد در مقایسه با 37 درصد، تولید شیر را افزایش داد (05/0 > p  اما ترکیب شیر تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. به­ طور کلی استفاده از علوفه آبکشت جو بجای دانه جو در جیره بزهای شیری برتری خاصی در تولید شیر نداشت و باتوجه به قیمت بالاتر علوفه آبکشت در مقایسه با دانه در هر واحد ماده­ خشک (5/2 برابر)، استفاده از علوفه آبکشت به­ جای دانه مقرون به صرفه نیست.
 

متن کامل [PDF 1420 kb]   (1973 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1396/2/9 | پذیرش: 1396/9/25

فهرست منابع
1. AOAC. 2000. Official methods of analysis, 17th ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC. USA.
2. Azadbakht, B. and GH.R. Nourozi. 2008. Geography of waters of Iran. First edition, geographic organization of armed forces. 302 pp (In Persian).
3. Barcelos, M., F.P. de, E.V. Boas, B.V. de and M.A.C. Lima. 2002. Nutritional aspects of combined sprouts of soybean and corn. Ciencia e Agrotecnologia, 26: 817-825.
4. Bohnertd, W., C.S. Schauer, S.J. Falck and T. Delcurto. 2002. Influence of rumen protein degradability and supplementation frequency on steers consuming low- quality forage: II: ruminal fermentation characteristics. Journal of Animal Science, 80: 2978-2988. [DOI:10.2527/2002.80112978x]
5. Chaney, A. L. and E. P. Marback. 1962. Modified reagents for determination of urea and ammonia. Clinical Chemistry, 8:130.
6. Dung, D.D., I.R. Godwin and J.V. Nolan. 2010. Digestive characteristics, ammonia nitrogen and volatile fatty acids levels, in sheep fed oaten chaff supplemented with grimmest barley grain, freeze-dried or fresh barley sprouts. Journal of Animal and Veterinary Advances, 9: 2493-2501. [DOI:10.3923/javaa.2010.2493.2501]
7. Eshtayeh, F. A. and J. Abu Omar. 2004. A new source of fresh green feed (hydroponic barley) for Awassi sheep. An-Najah National University. Nablus. Palestine.
8. Fayed, A.M. 2011. Comparative study and feed evaluation of sprouted barley grains on rice straw versus tamarix mannifera on performance of growing Barki lambs. Journal of American Science, 7: 954-961.
9. Fazaeli, H., S. Solaymani and Y. Rouzbahan. 2017. Nutritive value and performance of cereal green fodder yield in hydroponic system. Research on Animal Production, 8 (15). [DOI:10.29252/rap.8.15.96]
10. Fazaeli, H., H.A. Golmohammadi, S.N. Tabatabayee and M. Asghari-Tabrizi. 2012. Productivity and nutritive value of barley green fodder yield in hydroponic system. World Applied Sciences Journal, 16 (4): 531-539.
11. Fazaeli, H., H.A. Golmohammadi, A.A. Shoayee, N. Montajebi and S.H. Mosharraf. 2011. Performance of feedlot calves fed hydroponics fodder barley. Journal of Agricultural Science and Technology, 13: 367-375.
12. Golmohammadi, H.A. 2009. The evaluation of productive performance of dairy cows by using hydroponic green fodder. Msc thesis. Islamic Azad University, Khorasgan branch, Isfahan, Iran. (In Persian).
13. Grigorev, N.G., A.L. Fitsev and T.I. Lesnitskaya. 1986. Nutritive value of hydroponics feed and its use for feeding high-yielding cows. Selskokhozyaist Vennaya Biologiya, 7: 47-50.
14. Hector, M. and L. Gallegose. 2004. Hydroponic Green Forage. Identifying Technologies to improve regional Water Stewardship. North Middle Rio Corridor 21-22 April 2004. 84-99.
15. Kardovani, P. 2003. Resources and problems of water in Iran. 6th edition, Tehran university press. Tehran. Iran. 414 pp (In Persian).
16. Kumar, N.U., S. Singh and D.N. Verma. 1980. Effect of different levels of dietary protein and energy on growth of male buffalo calves. Indian Journal of Animal Science, 51: 513.
17. Mertens, D.R. 1997. Creating a system for meeting the fiber requirements of dairy cows. Journal of Dairy Science, 80: 1463-81. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(97)76075-2]
18. Peer, D.J. and S. Leeson. 1985. Nutrient content of hydroponically sprouted barley. Animal Feed Science and Technology, 13: 191-202. [DOI:10.1016/0377-8401(85)90022-7]
19. Plaza, L., B. De Ancos and M.P. Cano. 2003. Nutritional and health- related compounds in sprouts and seeds of soybean (Glycin max), Wheat, (triticum aestivum l.) and alfalfa (Medicago sativa) treated by a new drying method. European Food Research Technology, 216: 138-144. [DOI:10.1007/s00217-002-0640-9]
20. Reddy, M.R., D.N. Reddy and V.K.G. Reddy. 1991. Supplementation of barley fodder to paddy straw based rations of lactating crossbred cows. Indian Journal of Animal Nutrition, 8: 274-277.
21. Reed, J.J., M.L. Bauer, E.R. Loe, J.S. Caton and G.P. Lardy. 2005. Effects of processing on feeding value of sprouted barley and sprouted durum wheat in growing and finishing diets for beef cattle. The Professional Animal Scientist, 21: 7-12. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)31159-1]
22. Salisbury, M.W., C.R. Krehbiel, T.T. Ross, C.L. Schults and L.L. Melton. 2004. Effects of supplemental protein type on intake, nitrogen balance and site and extent of digestion in white face weathers consuming low-quality grass hay. Journal of Animal Science, 82: 3567-3576. [DOI:10.2527/2004.82123567x]
23. Sneath, R. and F. McIntosh. 2003. Review of hydroponic fodder production for beef cattle. Department of Primary Industries: Queensland Australia 84. McKeehen, pp: 54.
24. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb