دوره 7، شماره 14 - ( پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 14 صفحات 102-108 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2016). The Effect of Different Sources of Omega-3 and Omega-6 Fatty Acids and L-carnitine on Reproductive Parameters and Some Blood Metabolites in Farahani Ewe during Flushing Period. rap. 7(14), 108-102. doi:10.29252/rap.7.14.108
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-698-fa.html
امینی نسرین، خدایی مطلق مهدی، کاظمی بن چناری مهدی، خلت آبادی فراهانی امیرحسین. تأثیر منابع متفاوت امگا 3 و امگا 6 و ال-کارنیتین بر عملکرد تولید مثلی و برخی از فراسنجه‌های خونی در طول دوره فلاشینگ میش های نژاد فراهانی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (14) :102-108 10.29252/rap.7.14.108

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-698-fa.html


چکیده:   (5414 مشاهده)

مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تأثیر استفاده از مکمل ال-کارنیتین به همراه دو منبع چربی جیره (امگا 3 و امگا 6) در دوره فلاشینگ میش‌های نژاد فراهانی انجام شد. 24 رأس میش فراهانی با مصرف جیره پایه در 4 تیمار مختلف به صورت زیر تقسیم شدند: 1) 5/2 درصد ماده خشک مصرفی منبع امگا 3 بدون مکمل ال-کارنیتین، 2) 5/2 درصد ماده خشک مصرفی منبع امگا 6 بدون مکمل ال-کارنیتین، 3) 5/2 درصد ماده خشک مصرفی منبع امگا 3 و 500 میلی‌گرم مکمل ال-کارنیتین و 4) 5/2 درصد ماده خشک مصرفی منبع امگا 6 و 500 میلی‌گرم مکمل ال-کارنیتین. طرح در قالب طرح کامل تصادفی اجرا شد و طول دوره آزمایش 42 روز بود. برخی از متابولیت‌های خونی و هم چنین برخی از فراسنجه‌های باروری مانند نرخ آبستنی و نرخ دو قلوزایی نیز مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که غلظت متابولیت‌های خونی نظیر گلوکز، کلسترول، آنزیم‌های کبدی (AST و ALTHDL  و هورمون‌ انسولین تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نداشتند (05/0<P)، اما غلظت تری‌گلیسرید و LDL تمایل به معنی‌داری نشان دادند (1/0P≤). غلظت هورمون پروژسترون سرم تحت تأثیر معنی‌دار تیمارها قرار گرفت (05/0>P). وزن تولد بره‌ها تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده در آزمایش حاضر استفاده از ال-کارنیتین همراه منبع امگا 6 تأثیر مثبت بیشتری بر باروری میش‌ها در دوره فلاشینگ داشت.

متن کامل [PDF 464 kb]   (2878 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/9/30 | ویرایش نهایی: 1395/10/1 | پذیرش: 1395/9/30 | انتشار: 1395/9/30

فهرست منابع
1. Abuzaid, A.A. 2010. Variation of carnitine concentrations in Angus beef. M.Sc. Dissertation, Iowa State University.
2. Akbarinejad, V., A. Niasari-Naslaji, H. Mahmoudzadeh and M. Mohajer. 2012. Effects of diets enriched in different sources of fatty acids on reproductive performance of Zel sheep. Veterinary Research, 13: 310-316.
3. Borhani, M., A.D. Foroozandeh, S.M. Nasrollahi and H.R. Amini. 2015. Effect of oilseed sources and L-carnitine administration on growth, feed intake, feed digestibility and blood metabolites of Afshari lambs. Agricultural Science, 49: 1-5.
4. Cetin, M., M. Petek, U. Polat and A. Yalcin. 2003. Effects of dietary carnitine supplementation on plasma carnitine and some serum biochemical parameters in lambs. Revuede Medecine Veterinaire, 154: 195-198.
5. Chapa, A.M., J.M. Fernandez, T.W. White, L.D. Bunting, L.R. Gentry, T.L. Ward and S.A. Blum. 1998. Influence of intravenous L-carnitine administration in sheep preceeding on oral urea drench. Animal Science, 76: 2930-2937. [DOI:10.2527/1998.76112930x]
6. Childs, S., C.O. Lynch, A.A. Hennessy, C. Stanton, D.C. Wathes, M.G. Diskin and D.A. Kenny. 2008. Effect of dietary enrichment with either n-3 or n-6 fatty acids on systemic metabolite and hormone concentration and ovarian function in heifers. Animal Science, 2: 883-893. [DOI:10.1017/S1751731108002115]
7. Childs, S., Z. Cheng, A.A. Hennessy, J.M. Sreenan, D.C. Wathes, Z. Cheng, C. Stanton, M.G. Diskin and D.A. Kenny. 2008. Effect of level of dietary n-3 polyunsaturated fatty acid supplementation on systemic and tissue fatty acid concentrations and on selected reproductive variables in cattle. Theriogenology, 70: 595-611. [DOI:10.1016/j.theriogenology.2008.04.002]
8. Citil, M., M. Karapehlivan, H.M. Erdogan and R. Yucayurt. 2009. Effect of orally administered L-carnitine on selected biochemical. Small Ruminant Research, 81: 174-177. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2008.12.001]
9. Daghigh Kia, H. and A.H. Asgari Safdar. 2015. Effects of calcium salts of fatty acids (CSFA) with different profiles (w3 and w6) during the flushing period on reproductive performance of 'Afshari' ewes. Small Ruminant Research, 126: 1-8. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2015.02.020]
10. El-Shahat, K.H. and A.M. Abo-Elmaaty. 2010. The effect of dietary supplementation with calcium salts of long chain fatty acids and/or L-carnitine on ovarian activity of Rahmani ewes. Animal Reproduction Science, 117: 78-82. [DOI:10.1016/j.anireprosci.2009.04.005]
11. Esmaeili-Zadeh, A., S.R. Miraei-Ashtiani and M. Akbari Gharaei. 2002. Effects of ewe live weight and body condition at mating on fertility and lambing season of Kurdy sheep in extensive production system. Pajouhesh & Sazandegi, 61: 8-16 (In Persian).
12. Foroozandeh, A.D., M. Shahzeydi, H.R. Amini, S.M. Nasrollahi and G.R. Ghalamkari. 2014. The effect of fat type and L-carnitine administration on growth, feed digestibility and blood metabolites of growing Afshari lambs. Livestock Science, 164: 67-71. [DOI:10.1016/j.livsci.2014.03.019]
13. Greenwood, R.H., E.C. Titgemeyer, G.L. Stokka, J.S. Drouillard and C.A. Loset. 2001. Effects of L-carnitine on nitrogen retention and blood metabolites of growing steers and performances of finishing steer. Animal Science, 79: 254-260. [DOI:10.2527/2001.791254x]
14. Gulliver, C.E., M.A. Friend, B.J. King and E.H. Clayton. 2012. The role of omega-3 polyunsaturated fatty acids in reproduction of sheep and cattle. Animal Reproduction Science, 131: 9- 22. [DOI:10.1016/j.anireprosci.2012.02.002]
15. Hajilou, M., M. Dehghan-Banadaky, A. Zali and K. Rezayazdi. 2013. The effects of dietary L-carnitine and rumen-protected choline on growth performance, carcass characteristics and blood and rumen metabolites of Holstein young bulls. Applied Animal Research, 42: 98-96.
16. Hughes, J. 2011. The effect of dietary omega-3 and -6 polyunsaturated fatty acids on ovine ovarian function and the pre-implanation embryo. Ph.D. Dissertation, Nottingham University.
17. Kaps, M. and W.R. Lamberson. 2004. Biostatistics for animal science. 7 th., page 459.
18. Lacount, D.W., J.K. Drackely and G.J. Weigel. 1995. Responses of dairy cows during early lactation to ruminal or abomasal administration of L-carnitine. Dairy Science, 78: 1824-1836. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(95)76807-2]
19. Mattos, R., C.R. Staples and W.W. Thatcher. 2000. Effects of dietary fatty acids on reproduction in ruminants. Reproduction and Fertility, 5: 38-45. [DOI:10.1530/ror.0.0050038]
20. Petit, H.V. and H. Twagiramungu. 2006. Conception rate and reproductive Function of dairy cows fed different fat sources. Theriogenology, 66: 1316-1324. [DOI:10.1016/j.theriogenology.2006.04.029]
21. Robinson, R.S., P.G. Pushpakumara, Z. Cheng, A.R. Peters, D.R. Abayasekara and D.C. Wathes. 2002. Effects of dietary polyunsaturated fatty acids on ovarian and uterine function in lactating dairy cows. Reproduction, 124: 119-131. [DOI:10.1530/rep.0.1240119]
22. Soofi-Siawash, R. and H. Janmohammadi. 2011. Animal nutrition, 6 edn, Amidi Publications, Iran, 908 pp (In Persian).
23. Wathes, D.C., D.R. Abayasekara and R.J. Aitken. 2007. Polyunsaturated fatty acids in male and female reproduction. Biology of Reproduction, 77: 190-201. [DOI:10.1095/biolreprod.107.060558]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb