این آزمایش با هدف بررسی تأثیر ارقام مختلف جو و شکل مصرف آنها بر عملکرد، ویسکوزیته شیرابه گوارشی، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی انجام گرفت. تعداد 512 قطعه جوجه یکروزه گوشتی از سویه تجارتی راس 308 به صورت مخلوط دو جنس به مدت چهل و دو روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با ترتیب آزمایش فاکتوریل 4×2 به تیمارهای آزمایشی اختصاص یافتند. ارقام جو شامل چهار رقمِ دشت، صحرا، CB-74-2 و ماکویی و شکل مصرف شامل آسیاب شده و دانه کامل بودند. مطابق نتایج، رقم جو تأثیر معنیداری روی عملکرد رشد جوجهها نداشت و جوجههای تغذیه شده با جیرههای حاوی دانه کامل مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی بالاتری را نشان دادند (05/0P<). در روز 28 آزمایش، بالاترین مقدار ویسکوزیته شیرابه ژژنومی در اثر رقم CB-74-2 (05/0P<) و پایینترین درصد قابلیت هضم ماده آلی و انرژی در جیره حاوی رقم صحرا مشاهده شد (001/0P<). جوجههای تغذیه شده با رقم ماکویی نیز در سن 24 روزگی بیشترین سطح تریگلیسرید، کلسترول کل، کلسترول LDL و کلسترول VLDL را در سرم خود نشان دادند (0001/0P<). مصرف دانه کامل سبب افزایش میزان کلسترول کل و LDL و کاهش کلسترول HDL سرم شد (01/0P<). براساس این نتایج، ارقام جو مورد مطالعه علیرغم داشتن اثرات متفاوت بر برخی از فراسنجههای بررسی شده، تأثیر یکسانی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی نشان دادند و مصرف آنها به صورت دانه کامل نتوانست عملکرد این پرندگان را بهبود بخشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |