دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 40-48 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malekzadeh M, Shakouri M D. (2016). The Effect of Four Barley Cultivars in Whole and Ground Forms on Performance, Nutrients Digestibility and Blood Lipid Parameters of Broiler Chickens. rap. 7(13), 48-40. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.48
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-629-fa.html
ملک زاده محمد، شکوری میرداریوش. تأثیر چهار رقم جو به صورت دانه کامل یا آسیاب شده بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه‌های لیپیدی خون جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :40-48 10.18869/acadpub.rap.7.13.48

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-629-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (4614 مشاهده)

     این آزمایش با هدف بررسی تأثیر ارقام مختلف جو و شکل مصرف آنها بر عملکرد، ویسکوزیته شیرابه گوارشی، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه­های خونی جوجه­های گوشتی انجام گرفت. تعداد 512 قطعه جوجه یک‌روزه گوشتی از سویه تجارتی راس 308 به صورت مخلوط دو جنس به مدت چهل و دو روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با ترتیب آزمایش­‌ فاکتوریل 4×2 به تیمار‌های آزمایشی اختصاص یافتند. ارقام جو  شامل چهار رقمِ دشت، صحرا، CB-74-2 و ماکویی و شکل مصرف شامل آسیاب شده و دانه کامل  بودند. مطابق نتایج، رقم جو تأثیر معنی­داری روی عمل­کرد رشد جوجه­ها نداشت و جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی دانه کامل مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی بالاتری را نشان دادند (05/0P<). در روز 28 آزمایش، بالاترین مقدار ویسکوزیته شیرابه ژژنومی در اثر رقم CB-74-2 (05/0P<) و پایین‌ترین درصد قابلیت هضم ماده آلی و انرژی در جیره حاوی رقم صحرا مشاهده شد (001/0P<). جوجه‌های تغذیه شده با رقم ماکویی نیز در سن 24 روزگی بیش­ترین سطح تری‌گلیسرید، کلسترول کل، کلسترول LDL و کلسترول VLDL را در سرم خود نشان دادند (0001/0P<). مصرف دانه کامل سبب افزایش میزان کلسترول کل و LDL و کاهش کلسترول HDL سرم شد (01/0P<). براساس این نتایج، ارقام جو مورد مطالعه علی­رغم داشتن اثرات متفاوت بر برخی از فراسنجه‌های بررسی شده، تأثیر یکسانی بر عملکرد رشد جوجه­های گوشتی نشان دادند و مصرف آنها به صورت دانه کامل نتوانست عمل­کرد این پرندگان را بهبود بخشد.

متن کامل [PDF 835 kb]   (1148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/20 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb