دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 78-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalili Kolavani M, Mohit A, Hassanzadeh M, Miraalami N, Shabazi Beni R. (2016). Effects of Tryptophan, Melatonin and Dark Period on Performance and Bloodparameters of Broiler Chickens in Heat Stress Condition. Res Anim Prod. 6(12), 70-78.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-565-fa.html
جلیلی کلوانی ماریا، محیط اردشیر، حسن زاده محمّد، میراعلمی نریمان، شهبازی بنی راضیه. اثرات تریپتوفان، ملاتونین و رژیم تاریکی بر عملکرد و فراسنجه های خون جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :78-70

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-565-fa.html


1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه تهران
3- آزمایشگاه علوم حیاتی، رشت
چکیده:   (4156 مشاهده)

در این تحقیق به منظور بررسی اثرات تریپتوفان، ملاتونین و رژیم تاریکی بر عملکرد و فراسنجه­های خونی جوجه­های گوشتی تحت تنش گرمایی 130 قطعه جوجه گوشتی آرین (هر دو جنس) در قالب طرح کاملا تصادفی با تکرار نا­متعادل و 10 پرنده در هر واحد آزمایشی استفاده شد. تیمار­ها شامل گروه شاهد، ملاتونین به میزان mg/kg 40 جیره از روز­های 30 تا 40 پرورش، تریپتوفان به میزان 04/0 درصد جیره از 10 تا 40 روزگی و گروه تاریکی از 10 تا 40 روزگی بودند. همه تیمار­ها از سن 40-35 روزگی، روزانه به مدت 6 ساعت در معرض تنش گرمایی (1±39) واقع شدند. در هفته سوم گروه تاریکی کم­ترین افزایش وزن (05/0>P) و در هفته چهارم گروه تریپتوفان بیش­ترین وزن را به خود اختصاص داد (05/0>P). بیش­ترین میزان لیپو­پروتئین با چگالی بالا در40 روزگی مربوط به تیمار­های تریپتوفان و ملاتونین بود (05/0>P). تری­یدوتیرونین در 35 روزگی تحت تیمار تاریکی  و هم­چنین تیوباربیتوریک اسید در گروه­های تاریکی و ملاتونین کاهش یافت (05/0>P). نتایج آزمایش نشان داد که مکمل ملاتونین با وجود این­که از 30 روزگی استفاده شد اما تاثیر بیش­تری بر بهبود عملکرد و فراسنجه­های خون از جمله افزایش لیپو­پروتئین با چگالی بالا و کاهش سطح تیوباربیتوریک اسید جوجه­های گوشتی داشت.

متن کامل [PDF 513 kb]   (3541 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | پذیرش: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb