دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 41-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Agah M J, Golian A, Nassiri-moghaddam H, Raji A R, Zarban A, Farhosh R. (2016). Effect of Dietary Supplementation of Sesame (Sesamum Indicum L.) Oil and/or Α-Tocopheryl Acetate on Performance, Intestinal Morphology and Blood Metabolites in Male Broiler Chickens. Res Anim Prod. 6(12), 30-41.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-560-fa.html
آگاه محمد جواد، گلیان ابوالقاسم، نصیری مقدم حسن، راجی احمد رضا، زربان اصغر، فرهوش رضا. تاثیر مکمل روغن کنجد (Sesamum indicum L.) و یا آلفا-توکوفریل استات خوراک بر عملکرد، ریخت شناسی روده و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :41-30

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-560-fa.html


1- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس
2- دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
4- دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (6034 مشاهده)

این پژوهش با هدف بررسی اثر روغن ­کنجد به­عنوان افزودنی خوراکی حاوی ترکیبات آنتی­اکسیدانی طبیعی و یا
آلفا-توکوفریل­استات بر عملکرد، فراسنجه­های خونی و ریخت­شناسی روده کوچک جوجه­های گوشتی انجام شد. یک­صد قطعه جوجه­ نر گوشتی سویه راس 308 در سن 7 روزگی به­صورت تصادفی به چهار تیمار آزمایشی تقسیم و در هر تیمار آزمایشی، پنج تکرار با 5 پرنده در هر قفس، تا سن 28 روزگی تغذیه شدند. تیمارها شامل، یک گروه کنترل منفی تغذیه شده با جیره پایه حاوی روغن­ خام ذرت و بدون افزودن آلفا-توکوفریل­استات، یک گروه کنترل مثبت تغذیه ­شده با جیره پایه و با افزودن 250 میلی­گرم در کیلوگرم آلفا-توکوفریل­استات به آن و دو گروه آزمایشی تغذیه ­شده با جیره پایه و با جایگزینی 50 و 100 درصد روغن ­خام ذرت با روغن کنجد، بودند. جوجه­های تغذیه شده با 50 درصد جایگزینی روغن­ خام ذرت با روغن­ کنجد، بیشترین میانگین افزایش وزن روزانه را نشان دادند
(05/0>P). جایگزینی روغن­ کنجد در جیره تأثیر معنی­داری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشت. بیشترین و کمترین درصد لاشه را به­ترتیب جوجه­های تغذیه شده با جیره­ کنترل­ مثبت و کنترل ­منفی داشتند (05/0>P). گنجاندن روغن­ کنجد به جای روغن خام ذرت در جیره پایه باعث افزایش معنی­دار طول، عرض و سطح جذبی پرز در مقایسه با جیره کنترل­ منفی گردید (05/0>P). جوجه­های تغذیه شده با جیره حاوی 50 درصد روغن­ کنجد کمترین غلظت گلوکز و تری­گلیسرید سرم خون را نشان دادند (05/0>P). استفاده از روغن­ کنجد به­دلیل داشتن ترکیبات آنتی­اکسیدانی قوی در جیره جوجه­های گوشتی، همانند استفاده از آلفا-توکوفریل­استات می­تواند اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، فراسنجه­های خونی و سلامت دستگاه گوارش در هفته­­های نخست دوره پرورش داشته باشد.

متن کامل [PDF 719 kb]   (2646 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | پذیرش: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb