این پژوهش با هدف بررسی اثر روغن کنجد بهعنوان افزودنی خوراکی حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی طبیعی و یا
آلفا-توکوفریلاستات بر عملکرد، فراسنجههای خونی و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. یکصد قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس 308 در سن 7 روزگی بهصورت تصادفی به چهار تیمار آزمایشی تقسیم و در هر تیمار آزمایشی، پنج تکرار با 5 پرنده در هر قفس، تا سن 28 روزگی تغذیه شدند. تیمارها شامل، یک گروه کنترل منفی تغذیه شده با جیره پایه حاوی روغن خام ذرت و بدون افزودن آلفا-توکوفریلاستات، یک گروه کنترل مثبت تغذیه شده با جیره پایه و با افزودن 250 میلیگرم در کیلوگرم آلفا-توکوفریلاستات به آن و دو گروه آزمایشی تغذیه شده با جیره پایه و با جایگزینی 50 و 100 درصد روغن خام ذرت با روغن کنجد، بودند. جوجههای تغذیه شده با 50 درصد جایگزینی روغن خام ذرت با روغن کنجد، بیشترین میانگین افزایش وزن روزانه را نشان دادند (05/0>P). جایگزینی روغن کنجد در جیره تأثیر معنیداری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشت. بیشترین و کمترین درصد لاشه را بهترتیب جوجههای تغذیه شده با جیره کنترل مثبت و کنترل منفی داشتند (05/0>P). گنجاندن روغن کنجد به جای روغن خام ذرت در جیره پایه باعث افزایش معنیدار طول، عرض و سطح جذبی پرز در مقایسه با جیره کنترل منفی گردید (05/0>P). جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 50 درصد روغن کنجد کمترین غلظت گلوکز و تریگلیسرید سرم خون را نشان دادند (05/0>P). استفاده از روغن کنجد بهدلیل داشتن ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی در جیره جوجههای گوشتی، همانند استفاده از آلفا-توکوفریلاستات میتواند اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و سلامت دستگاه گوارش در هفتههای نخست دوره پرورش داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |