دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 91-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golchin Gelehdooni S, Teimouri Yansari A. (2015). The Effect of Phenological Stages on Chemical Composition and Dry Matter, Neutral Detergent Fiber and Crude Protein Degradability Parameters of Berseem Clover in Rumen. rap. 6(11), 83-91.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-499-fa.html
گلچین گله دونی سبحان، تیموری اسدالله. تاثیر مرحله رشد بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و پروتئین خام شبدر برسیم در شکمبه پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (11) :91-83

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-499-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (3791 مشاهده)

  این پژوهش به­­منظور مطالعه تاثیر مرحله رشد بر ترکیبات شیمیایی و فراسنجه­های مختلف تجزیه­پذیری ماده خشک ( DM )، الیاف نامحلول در شوینده خنثی ( NDF ) و پروتئین خام ( CP ) شبدر برسیم (تریفولیوم ریپنز)1 انجام شد. نمونه­های گیاهی در طی 5 مرحله رشد (هفته دوم، هفته چهارم، هفته ششم، هفته هشتم، هفته دهم پس از کاشت) جمع­آوری و بررسی شدند. آزمایش­های برآورد تجزیه­پذیری با روش کیسه‎های نایلونی و با استفاده از دو رأس قوچ نژاد زل دارای فیستولای شکمبه­ای انجام شد. بین میانگین مقادیر غلظت DM ، NDF ، خاکستر و همچنین بین فراسنجه‎های تجزیه پذیری مواد مغذی مورد بررسی شامل بخش سریع تجزیه ( a )، بخش کند تجزیه ( b )، بالقوه قابل تجزیه ( b + a )، غیر قابل تجزیه (بخش بالقوه قابل تجزیه - 100)، ثابت نرخ تجزیه ( c ) و تجزیه­پذیری مؤثر ( ED )2 در مراحل مختلف رشد تفاوت معنی­داری مشاهده شد (05/0> P ). نتایج نشان دادند که با پیشرفت مرحله رشد گیاه میانگین مقادیر پروتئین خام و چربی خام کاهش معنی‎داری یافته و میانگین مقادیر NDF و خاکستر افزایش یافت (05/0> P ). با افزایش مرحله رشد، میانگین مقادیر بخش a ، b ، b + a ، ثابت نرخ تجزیه ( c ) و همچنین ED مواد مغذی کاهش یافت و میانگین مقادیر غیر قابل تجزیه افزایش نشان داد (05/0> P ). با توجه به نتایج این پژوهش، افزایش مرحله رشد سبب کاهش قابلیت تجزیه DM ، NDF و CP در شبدر برسیم می­شود.

متن کامل [PDF 638 kb]   (2220 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb