دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 112-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdi benmar H, Sobhani Senjabod A. (2015). Comparison of In vitro and In situ Techniques for Estimating Dry Matter Degradability in Some Feedstuffs. rap. 5(10), 98-112.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-440-fa.html
عبدی بنمار حسین، سبحانی سنجبد عبداله. مقایسه روش های آزمایشگاهی و کیسه های نایلونی در برآورد تجزیه‌پذیری ماده خشک برخی مواد خوراکی پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :112-98

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-440-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (3728 مشاهده)

  هدف از این پژوهش مقایسه برآورد تجزیه‌پذیری ماده خشک برخی مواد خوراکی شامل کنجاله سویا، کنجاله کلزا، دانه جو، دانه ذرت، یونجه خشک و ذرت سیلو شده با استفاده از روش­های آزمایشگاهی و
کیسه­های نایلونی بود. روش آزمایشگاهی مورد استفاده شامل مرحله هضم شکمبه­ای در روش تعیین آزمایشگاهی قابلیت هضم ماده خشک بود. تفاوت معنی‌داری بین دو روش از نظر برآورد بخش سریع تجزیه در مورد تمام مواد خوراکی به جز کنجاله کلزا (07/0=
P ) مشاهده شد. دو روش به لحاظ برآورد فراسنجه کند تجزیه در مورد کنجاله سویا (0139/0= P )، دانه جو (0006/0= P )، یونجه خشک (0101/0= P ) و ذرت سیلو شده (0070/0= P ) تفاوت معنی­داری با یکدیگر داشتند. بین دو روش در برآورد نرخ تجزیه‌پذیری مواد خوراکی مورد آزمایش به جز مواد علوفه­ای تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. ولی، همبستگی بالایی بین دو روش از نظر برآورد بخش کند تجزیه (72/0= r )، نرخ تجزیه‌پذیری (89/0= r )، پتانسیل تجزیه‌پذیری (98/0= r ) و تجزیه‌پذیری موثر مشاهده شد. نتایج نشان داد که تفاوت‌هایی بین دو روش از نظر برآورد فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری وجود دارد، ولی ضرایب همبستگی معنی­داردر مورد برآورد برخی از فراسنجه‌های تجزیه­پذیری می‌تواند نشان از کارایی نسبی روش ابداعی باشد.

متن کامل [PDF 620 kb]   (3338 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/13 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/11/13 | انتشار: 1393/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb