دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 97-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahnia F, Mosavi S G, Abdi E, Shokri A. (2015). Effect of Roasting and Extruding on Nitrogen Fractions and Ruminal Degradability of Soybean Seed Protein. rap. 5(10), 84-97.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-439-fa.html
فتاح نیا فرشید، موسوی سید غلامرضا، عبدی ابراهیم، شکری علی نقی. اثر برشته و اکسترود کردن بر بخش‌های نیتروژن و تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای پروتئین دانه سویا پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :97-84

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-439-fa.html


دانشگاه ایلام
چکیده:   (4024 مشاهده)

  این آزمایش برای تعیین بخش‌های نیتروژن و تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین دانه سویای خام و حرارت داده شده (برشته یا اکسترود شده) انجام شد. نمونه­ها در زمآنهای 2، 4، 8، 16، 24 و 48 ساعت در شکمبه 4 رأس بره نر کردی (با میانگین وزن زنده 3 ± 50 کیلوگرم) دارای کانولای شکمبه انکوباسیون شدند. بخش­های مختلف نیتروژن نمونه­ها با روش­های شیمیایی اندازه­گیری شد. اکسترود کردن، نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیر­قابل­ حل در شوینده اسیدی در دانه سویا را کاهش داد. برشته کردن، پروتئین قابل ­حل در بافر و نیتروژن قابل حل در شوینده خنثی را در مقایسه با سویای خام به ترتیب کاهش و افزایش داد. کمترین مقدار نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیر­قابل­ حل در شوینده اسیدی در سویای اکسترود شده مشاهده شد. اکسترود کردن دانه سویا بخش سریع تجزیه ( a ) و بخش کند تجزیه ( b ) پروتئین را به ترتیب کاهش و افزایش داد. برشته کردن و اکسترود کردن به­طور معنی­داری نرخ تجزیه‌پذیری ( c ) را کاهش دادند. تجزیه‌پذیری موثرماده خشک و پروتئین خام دانه سویا به­طور معنی­داری به­وسیله فرآوری حرارتی کاهش یافت. برشته کردن و اکسترود کردن بر بخش بالقوه قابل تجزیه ( a+b ) ماده خشک و پروتئین خام دانه سویا اثری نداشتند. فرآوری حرارتی به­طور موثری باعث تغییر در بخش‌های نیتروژن و کاهش تجزیه‌پذیری پروتئین خام دانه سویا در شکمبه در مقایسه با سویای خام شد. همچنین اکسترود کردن در مقایسه با برشته کردن نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیر­قابل­ حل در شوینده اسیدی، بخش سریع تجزیه و تجزیه‌پذیری موثر پروتئین دانه سویا را به طور معنی­داری کاهش و بخش کند تجزیه آن را افزایش داد.

متن کامل [PDF 567 kb]   (2437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/13 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/11/13 | انتشار: 1393/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb