Navidshad1 B, Mirzaei Aghje Gheshlagh F. (2015). A Survey on the Possibility of Concurrent Enrichment of Broiler Chicken Meat With CLA and n-3 Type PUFAs.
Res Anim Prod.
5(10), 26-43.
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-433-fa.html
نویدشاد بهمن، میرزایی آقجه قشلاق فرزاد. بررسی غنی سازی گوشت جوجه های گوشتی با اسید لینولئیک کنژوگه شده و اسیدهای چرب بلند زنجیر نوع n-3 پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :43-26
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-433-fa.html
1- دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده: (6244 مشاهده)
هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات اسید لینولئیک کنژوگه شده (CLA) و روغن ماهی کیلکا (غنی از اسیدهای چرب n-3) بر صفات تولیدی و اسیدهای چرب بافتهای گوشت سینه و ران جوجههای گوشتی سویه راس 308 بود. جیرههای آزمایشی حاوی 7% روغن ماهی یا مکمل LUTA CLA60 و یا مخلوط 5/3% روغن ماهی + 5/3% LUTA CLA60 بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که غنیسازی گوشت جوجههای گوشتی با CLA و روغن ماهی کیلکا غنی از اسیدهای چرب n-3 امکانپذیر است. جیرههای حاوی 7% روغن ماهی یا 7% مکمل LUTA CLA60 بطور نامطلوبی سرعت رشد و صفات لاشه پرندههای آزمایشی را تحتتاثیر قرار دارند. جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط 5/3% روغن ماهی + 5/3% مکمل LUTA CLA60 از صفات تولیدی قابل قبولی برخوردار بوده و همچنین سطوح قابل توجهی از هر دو ترکیبات ارزشمند CLA و اسیدهای چرب n-3 را ذخیره نمودند. به نظر میرسد که پروسه غنیسازی در بافت ران موثرتر از بافت سینه بوده است. بر اساس مشاهدات تحقیق حاضر، استفاده از مکمل CLA باعث افزایش غلظت CLA بافتهای سینه و ران به ترتیب در دامنه 163-161 و 219-207 میلیگرم در هر 100 گرم گوشت شد. این بدان معنی است که یک وعده 250 گرمی از گوشت مرغ
غنیسازی شده بدین ترتیب حدوداً 25% از نیاز CLA روزانه یک انسان بالغ را تامین خواهد نمود که این میزان به مراتب بالاتر از مقادیر CLA است که بطور معمول در گوشت مرغ یافت میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/11/12 | پذیرش: 1393/11/12