دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 43-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Navidshad1 B, Mirzaei Aghje Gheshlagh F. (2015). A Survey on the Possibility of Concurrent Enrichment of Broiler Chicken Meat With CLA and n-3 Type PUFAs. Res Anim Prod. 5(10), 26-43.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-433-fa.html
نویدشاد بهمن، میرزایی آقجه قشلاق فرزاد. بررسی غنی سازی گوشت جوجه های گوشتی با اسید لینولئیک کنژوگه شده و اسیدهای چرب بلند زنجیر نوع n-3 پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :43-26

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-433-fa.html


1- دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (6244 مشاهده)
هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات اسید لینولئیک کنژوگه شده (CLA) و روغن ماهی کیلکا (غنی از اسیدهای چرب n-3) بر صفات تولیدی و  اسیدهای چرب بافت­های گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی سویه راس 308 بود. جیره­های آزمایشی حاوی 7% روغن ماهی یا مکمل LUTA CLA60 و یا مخلوط 5/3% روغن ماهی + 5/3% LUTA CLA60 بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که غنی­سازی گوشت جوجه­های گوشتی با CLA و روغن ماهی کیلکا غنی از اسیدهای چرب n-3‌ امکان­پذیر است. جیره­های حاوی 7% روغن ماهی یا 7% مکمل LUTA CLA60 بطور نامطلوبی سرعت رشد و صفات لاشه پرنده­های آزمایشی را تحت­تاثیر قرار دارند. جوجه­های تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط 5/3% روغن ماهی + 5/3% مکمل LUTA CLA60 از صفات تولیدی قابل قبولی برخوردار بوده و همچنین سطوح قابل توجهی از هر دو ترکیبات ارزشمند CLA‌ و اسیدهای چرب n-3 را ذخیره نمودند. به نظر می­رسد که پروسه غنی­سازی در بافت ران موثرتر از بافت سینه بوده است. بر اساس مشاهدات تحقیق حاضر، استفاده از مکمل CLA باعث افزایش غلظت CLA بافتهای سینه و ران به ترتیب در دامنه 163-161 و 219-207 میلی­گرم در هر 100 گرم گوشت شد. این بدان معنی است که یک وعده 250 گرمی از گوشت مرغ
غنی­سازی شده بدین ترتیب حدوداً 25% از نیاز
CLA روزانه یک انسان بالغ را تامین خواهد نمود که این میزان به مراتب بالاتر از مقادیر CLA است که بطور معمول در گوشت مرغ یافت می­شود.
متن کامل [PDF 815 kb]   (2638 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/12 | پذیرش: 1393/11/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb