این آزمایش جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین (13 و 15 درصد) و متیونین (25/0، 30/0 و 35/0 درصد) بر عملکرد و شاخصهای کیفی تخممرغ در اواخر دوره تخم گذاری در مرغان تخمگذار انجام شد. تعداد 96 قطعه مرغ تخم گذار لگهورن سویه 36 W- با سن 80 هفته در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش سطح متیونین بطور معنیداری درصد تولید و وزن تخممرغ افزایش یافت (05/0 p< ). سطوح مختلف پروتئین تأثیرمعنیداری بر درصد تولید و وزن تخممرغ نداشت. اثر تیمار بر درصد تولید و وزن تخممرغ معنیدار بود (05/0 p< )، به طوری که پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 15 درصد پروتئین و 35/0 درصد متیونین بیشترین درصد تولید و وزن تخممرغ را داشتند. تیمارهای آزمایشی بر پارامترهای دیگر (درصد تخممرغ شکسته و لمبه، شاخصهای زرده و سفیده، سطح تخممرغ، نسبت وزن به سطح تخممرغ، رنگ زرده، واحد هاو، محتوی تخممرغ و شاخص شکل تخممرغ) اثر معنیدار نداشتند. میتوان نتیجه گرفت که بهترین سطوح پروتئین و متیونین برای تولید تخممرغ در اواخر دوره تخمگذاری در مرغان تخمگذار به ترتیب 15 و 35/0 درصد میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |