دوره 4، شماره 7 - ( بهار وتابستان 1392 )                   جلد 4 شماره 7 صفحات 91-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadian F, Towhidi A, Zeinoaldini S, Karimi Torshizi M A, Ansari Pirsaraei Z, Gholamzadeh P et al . (2013). Effect of Dietary Addition of Thymus vulgaris, Mentha piperita, Cirtus lemon and Carum copticum Essential Oils on Beast Meat Quality of Male Broilers. rap. 4(7), 78-91.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-220-fa.html
صمدیان فرهاد، توحیدی آرمین، زین‌الدینی سعید، کریمی ترشیزی محمد امیر، انصاری پیراسرایی زربخت، غلامزاده پدرام و همکاران.. تأثیر افزودن اسانس آویشن، لیمو، نعناع و زنیان در جیره جوجه‌های گوشتی نر بر روی فراسنجه های کیفی گوشت پژوهشهاي توليدات دامي 1392; 4 (7) :91-78

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-220-fa.html


دانشگاه تهران
چکیده:   (6497 مشاهده)

  اثرات افزودن جیره­ جوجه­های گوشتی با سطوح مختلفی از اسانس­های آویشن، لیمو، نعناع و زنیان (50، 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم جیره از هر کدام) روی رنگ، خصوصیات حسی، نیروی برش و ترکیب شیمیایی گوشت سینه مورد بررسی قرار گرفت. 312 جوجه­ یک روزه سویه آرین به 13 گروه تیماری تقسیم شد ند ، به طوری که 24 جوجه به هر گروه تخصیص یافت که در شش تکرار توزیع شدند. نتایج نشان داد که مقدار چربی خام گوشت در جوجه­هایی که از یک جیره افزوده شده با اسانس نعناع در سطح 50 میلی­گرم در کیلوگرم تغذیه کرده بودند، به طور غیر عادی بالاتر از بقیه گروه­ها بود ( 05/0 > P ) . با بالاتر رفتن سطح هر یک از اسانس­های روغنی مقدار چربی خام در ماهیچه کاهش یافت (05/0> P ). مقادیر نیروی برش گوشت در جوجه­هایی بالاتر بود که از یک جیره مکمل شده با اسانس نعناع در سطح 150 میلی­گرم بر کیلوگرم جیره تغذیه کرده بودند (05/0> P ) . اسانس زنیان و لیمو نسبت به نعناع برخی از خصوصیات حسی گوشت (بو، طعم و مقبولیت کلی) را بهبود داد (05/0> P ). اسانس لیمو در سطح 150 میلی گرم در کیلوگرم جیره، روشنایی رنگ گوشت، را نسبت به شاهد بهبود بخشید (05/0> P ). قرمزی رنگ گوشت نیز در گروه شاهد نسبت به بقیه گروه­ها به طور معنی­داری بالاتر بوده است (05/0> P ).

متن کامل [PDF 595 kb]   (3913 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/6/24 | ویرایش نهایی: 1397/12/7 | پذیرش: 1392/6/24 | انتشار: 1392/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb