Ahmadi Hamedani M, Jafari Ahangari Y, Hassanpour Y. (2010). Effect of Various Levels of Glycerol on Dallagh Rams Semen Characteristics in Pre and Post Freezing Conditions.
Res Anim Prod.
1(1), 71-84.
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-158-fa.html
احمدی همدانی مهناز، جعفری آهنگری یوسف، حسن پور یحیی. تاثیر سطوح مختلف گلیسرول بر ویژگیهای منی قوچ دالاق در شرایط قبل و پس از انجماد پژوهشهاي توليدات دامي 1389; 1 (1) :84-71
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-158-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر
چکیده: (6501 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی سطوح مختلف گلیسرول بر ویژگیهای حیاتی اسپرم قوچ دالاق در شرایط قبل و پس از انجماد بود. نمونههای منی از 4 راس قوچ سالم و بالغ با استفاده از شوک الکتریکی جمعآوری و با رقیقکننده تریس به نسبت 1 به 4 مخلوط و پس از رسیدن به دمای 5 درجه سانتیگراد ارزیابی شدند. پایوتهای نیم میلیلیتری با منی رقیق شده پر و روی بخار ازت مایع به مدت 7 دقیقه منجمد و پس از آن در ازت مایع نگهداری شد. پس از 10 روز یخ گشایی، ویژگی های مورفولوژی، درصد اسپرم زنده و متحرک بررسی شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار شامل سطوح 4، 6 و 8 درصد گلیسرول و 9 تکرار صورت گرفت. نتایج نشان داد که اثر گلیسرول بر درصد زنده مانی و تحرک اسپرم قبل و پس از انجماد معنی دار بود ( 05/0P<)، اما تاثیر معنی داری بر ویژگی های مورفولوژیکی اسپرم نداشت (05/0P>). بالاترین درصد زنده مانی و تحرک و کمترین میزان ناهنجاری مورفولوژیکی اسپرم در سطح 4 درصد گلیسرول به دست آمد. بنابراین به منظور نگهداری اسپرم قوچ دالاق در شرایط قبل و پس از انجماد، استفاده از 4 درصد گلیسرول در رقیق کننده تریس پیشنهاد می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/2/9 | پذیرش: 1392/2/9