Sharifi M, Shams Shargh M, Dastar B, Hasani S. (2010). Effect of Different Levels of Dietary Protein and Synbiotic on Performance and Carcass Characteristics of Japanese Quail.
Res Anim Prod.
1(1), 55-70.
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-157-fa.html
شریفی محمدرضا، شمس شرق محمود، دستار بهروز، حسنی سعید. تأثیر سطوح مختلف پروتئین و سینبیوتیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی پژوهشهاي توليدات دامي 1389; 1 (1) :70-55
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-157-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (7695 مشاهده)
آزمایشی به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف پروتئین و سینبیوتیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه با 720 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یکروزه در 9 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آرایش فاکتوریل 3×3 شامل 3 سطح پروتئین جیره (پروتئین متعادل (24 درصد) در کل دوره، کم پروتئین (08/22 درصد) در کل دوره و پروتئین متعادل در دوره آغازین-کم پروتئین در دوره رشد) و 3 سطح سینبیوتیک (صفر، توصیه شده و 150 درصد مقدار توصیه شده) انجام گرفت. کلیه جیرههای آزمایشی به جز پروتئین دارای انرژی قابل سوخت و ساز یکسان و حاوی حداقل مقادیر مواد مغذی توصیه شده انجمن ملی تحقیقات (1994 NRC,) بودند. اثر متقابل سطوح مختلف پروتئین و سینبیوتیک تأثیر معنیداری بر افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و خوراک مصرفی بلدرچینها در دورههای مختلف پرورش نداشت (05/0
P)، همچنین ضریب تبدیل غذایی و شاخص عملکرد کل دوره در تیمارهای با سطح پروتئین متعادل در دوره آغازین تفاوت معنیداری با سطح کم پروتئین داشتند (05/0>P)، ولی این اختلافات در دوره رشد مشاهده نشد. کاهش سطح پروتئین سبب بهبود نسبت راندمان پروتئین مصرفی (05/0>P) گردید، در حالی که سطوح مختلف سینبیوتیک تأثیری بر این پارامترها نداشت. اثرات اصلی و متقابل پروتئین و سینبیوتیک بر خصوصیات لاشه معنیدار نبود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/2/9 | پذیرش: 1392/2/9