دوره 1، شماره 1 - ( 2-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 41-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Pouresmaeli P, Ghanipoor M, Mirhosseini S Z, Seidavi A R. (2010). Effect of Selection Index on Resistance of Silkworm F1 Hybrids to Nuclear Polyhedrosis Virus . rap. 1(1), 29-41.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-155-fa.html
پوراسمعیلی پدرام، غنی پور مانی، میر حسینی سید ضیاءالدین، صیداوی علیرضا. تأثیر شاخص انتخاب در لاین‌های والد بر مقاومت آمیخته‌های کرم ابریشم به ویروس پلی‌هیدروسیس هسته‌ای پژوهشهاي توليدات دامي 1389; 1 (1) :41-29

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-155-fa.html

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده:   (7081 مشاهده)
این آزمایش جهت بررسی تأثیر انتخاب به‌ وسیله شاخص در چهار لاین تجاری کرم ابریشم ایران (107، 110، 153 و 154) بر مقاومت آمیخته‌های F1 حاصل از تلاقی آنها شامل 153×154، 154×153، 107×110 و 110×107 در شرایط آلودگی به ویروس فوق اجرا شد. بدین منظور هر یک از این لاین‌ها در سطح 3P طی 9 نسل تحت برنامه انتخاب به ‌وسیله شاخص قرار گرفتند. والدین نسل بعد لاین‌های 3P در هر یک از این 9 نسل، با تشکیل ماتریس انتخاب براساس پارامترهای توارث‌پذیری، همبستگی بین سه صفت وزن پیله، وزن قشر پیله و درصد قشر پیله و میانگین فنوتیپی صفات انتخاب شدند. در نسل دهم، جمعیت 2P (حاصل از آمیزش تصادفی 3P) به‌ طور تصادفی آمیزش‌ داده شده و جمعیت‌ P از هر یک از این لاین‌ها تولید و در دو گروه انتخابی و شاهد در شرایط روستایی (تلنبار) پرورش یافتند. جمعیت P در گروه شاهد از تلاقی جمعیت 2P حاصل از لاین‌های 3P غیرانتخابی تولید شد. سپس آمیخته‌های F1 تولید و در گروه‌های شاهد و انتخابی به ‌طور همزمان پرورش داده شدند. همه لاروها تا پایان سن سوم لاروی تحت شرایط مدیریتی یکسان و طبق استانداردهای متداول پرورش یافتند و سپس اولین وعده برگ مصرفی لاروهای سن چهارم به ‌طور یکنواخت به ویروس عامل پلی‌هیدروسیس هسته‌ای آغشته شد. طبق نتایج حاصل، آمیخته‌های 107×110 و 153×154 به‌طور معنی‌داری برای صفات انفرادی پیله دارای عملکرد بالاتری بودند (05/0P<). در ضمن درصد پیله خوب، پیله متوسط، پیله ضعیف، پیله دوگانه، وزن کل پیله تولیدی، ماندگاری لارو و شفیره مورد مطالعه قرار گرفتند که وجود ارتباط منفی بین صفات مربوط به مقاومت و صفات تولیدی را نشان داد. نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که استفاده از شاخص انتخاب علاوه بر بهبود عملکرد تولیدی و اقتصادی آمیخته‌های کرم ابریشم تاثیر منفی روی مقاومت آنها نسبت به بیماری‌ها می‌گذارد. لذا با توجه به نتایج این پژوهش توصیه می‌شود ضرایب اقتصادی و پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی، مقاومت و خصوصیات کمّی پیله تواماً برآورد شود و سپس انتخاب والدین برای ‌تولید تخم نوغان تجاری کرم ابریشم براساس آن انجام پذیرد.
متن کامل [PDF 417 kb]   (1447 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/9 | ویرایش نهایی: 1397/11/24 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.