دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1404 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 190-180 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodinejad M, Shohreh B, Ansari Pirsaraei Z, Yousefi S. (2025). The Effect of Different Levels of Galangal (Alpinia officinarum) Powder on Growth Performance, Lipid Parameters, and Liver and Aantioxidant Enzymes in Japanese Quails under Heat Stress Conditions. Res Anim Prod. 16(1), 180-190. doi:10.61186/rap.16.1.180
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1505-fa.html
محمودی نژاد مریم، شهره بهرام، انصاری پیرسرائی زربخت، یوسفی سهیل. تأثیر افزودن پودر خولنجان و پروبیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های لیپیدی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و آنتی‌اکسیدانی در بلدرچین‌های ژاپنی در شرایط تنش گرمایی پژوهشهاي توليدات دامي 1404; 16 (1) :190-180 10.61186/rap.16.1.180

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1505-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده:   (173 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: گیاهان دارویی می‌توانند از طریق ارتقاء سیستم آنتی‌اکسیدانی بدن، اثرات حمایتی بالقوه‌ایی داشته باشند. این ترکیبات گیاهی قادرند تا به‌طور مستقیم تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن طی انواع تنش‌ها را از طریق مهار آنزیم‌های تولیدکننده، کاهش دهند. پروبیوتیک‌ها عمومأ به‌عنوان محصولات خوراکی قادرند از هضم آنزیمی توسط میزبان رهایی یابند و به مقدار زیادی در انتهای دستگاه گوارش میزبان به‌خصوص در سکوم‌ها استقرار یابند. مطالعات نشان داده است که پروبیوتیک‌ها باعث تقویت فلور روده و سیستم ایمنی شده و همچنین قابلیت هضم مواد مغذی را افزایش و عملکرد رشد را بهبود می‌بخشند. این پژوهش با هدف مطالعه‌ی تأثیر افزودن پودر خولنجان و پروبیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های لیپیدی، آنزیم‌های کبدی و آنتی‌اکسیدانی در بلدرچین ژاپنی در شرایط تنش گرمایی انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: آزمایش با استفاده از 480 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملا تصادفی با 24 واحد آزمایشی با 6 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- شاهد (بدون پودر خولنجان و پروبیوتیک، تغذیه با جیره پایه)، 2- جیره پایه به‌همراه 50 میلی‌گرم پودر خولنجان، 3- جیره پایه به‌همراه 100 میلی‌گرم پودر خولنجان، 4- جیره پایه بههمراه 50 میلی‌گرم پودرخولنجان + 0/2گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید، 5- جیره پایه به‌همراه 100 میلی‌گرم پودر خولنجان + 0/2گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید، 6- جیره پایه به همراه 0/2گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک لاکتوفید بود. برای ایجاد تنش گرمایی، از سن 21تا 35روزگی، تمام جوجه‌ها به‌مدت 8 ساعت در شبانه روز از ساعت 9 صبح الی 7 بعدازظهر در معرض دمای 38 درجه سانتی‌گراد قرار گرفتند. صفات عملکردی (افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی) جوجه‌های بلدرچین در 20،10 و 35 روزگی و هم‌چین کل دوره مورد بررسی قرارگرفت. در پایان دوره آزمایش از هر واحد یک قطعه بلدرچین به‌طور تصادفی انتخاب شد، و جهت اندازی‌گیری فراسنجه‌های خونی خون‌گیری انجام شد.
نتایج و بحث: افزودن پودر خولنجان و پروبیوتیک باعث افزایش معنی‌دار وزن بدن در طول دوره‌های پرورش شد (0/05>p). وزن بدن در کل دوره پرورش (1 تا 35 روزگی) تحت تأثیر پودر خولنجان و پروبیوتیک قرار گرفت (0/05>p). فراسنجه مصرف خوراک در کل دوره پرورش به‌طور معنی‌داری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (0/05>p). به‌طوری‌که استفاده همزمان از سطح 50 و 100 میلیگرم پودر خولنجان با 0/2 گرم بر کیلوگرم پروبیوتیک به‌طور معنی‌داری مصرف خوراک کمتر از تیمار شاهد بود. به‌ترتیب کمترین و بالاترین ضریب تبدیل غذایی در طول دوره‌های پرورش و کل دوره پروش در تیمار 4 و 5 و تیمار شاهد مشاهده شد. پودر خولنجان دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی، محرک ترشح شیره‌های گوارشی و میکروب‌کشی قوی است. گالانژین موجود در این گیاه با کاهش میکروب‌های مضر کانال گوارش و نیز از طریق افزایش ترشحات لوزالمعده و دیگر اندام‌های گوارشی باعث افزایش هضم و جذب مواد مغذی و در نتیجه وزن بلدرچین‌ها را بهبود می‌بخشد. پروبیوتیک‌ها با افزایش فعالیت آنزیم‌های گوارشی و خنثی کردن سموم داخلی که توسط سایر میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند، باعث عملکرد بهترسطح جذبی روده و اثرات سودمند بر عملکرد طیور می‌شوند. تغذیه پودرخولنجان و پروبیوتیک لاکتوفید تأثیر معنی‌داری روی پروفیل‌های لیپیدی داشت (0/05>p). مواد آنتی اکسیدان موجود در خولنجان عمدتاً ترکیباتی با گروه هیدروکسیل فنولی، پیوندهای دوگانه شامل فلاونوئیدها، اسیدهای چرب غیر اشباع و تانن ها هستند. ترکیبات پلی‌فنولی در خولنجان تعادل هموستاز اکسیداسیون-اکسایش را در جوجه‌ها تنظیم کرد و پراکسیداسیون لیپید غشایی را کاهش داد که منجربه کاهش خطر اختلالات مرتبط با رادیکال‌های آزاد و کاهش غلظت تری‌گلیسرید سرمی شد. ساپونین در خولنجان با اتصال به تری گلیسیرید در مجرای روده که فعالیت لیپاز را مهار می‌کند، جذب چربی را در روده کوچک محدود می‌کند. بالاترین غلظت آسپارتات آمینو ترانسفراز در گروه شاهد، و کمترین غلظت در تیمار 4 مشاهده شد. غلظت آلانین ترانسفراز در تیمار حاوی پودر خولنجان و پروبیوتیک نسبت به تیمار شاهد به‌طوری معنی‌داری کمتر از گروه شاهد بود (0/05>p). غلظت آنزیم سوپراکسیددسموتاز در گروه‌های تیماری حاوی پودر خولنجان و پروبیوتیک لاکتوفید نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (0/05>p). پودر خولنجان و پروبیوتیک و استفاده همزمان از آن‌ها در جیره پایه تأثیر معنی‌داری روی غلظت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز نداشت (0/05>p). در پژوهشی اشاره کردند که تغذیه جوجه‌های گوشتی با رژیم غذایی تجربی حاوی ریزوم‌های خولنجان (250، 500 و 750 میلی‌گرم) به‌مدت شش هفته منجربه افزایش سطح آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان مانند گلوتاتیون پراکسیداز سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز شد، که با پژوهش حاضر مطابقت داشت.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج پژوهش حاضر، استفاده از پودر خولنجان و پروبیوتیک در سطح 0/2گرم بر کیلوگرم باعث بهبود وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی شد؛ هم‌چنین باعث بهبود فراسنجه‌های لیپیدی و آنزیم‌های کبدی و آنتی‌اکسیدانی در بلدرچین شد.

 
متن کامل [PDF 1402 kb]   (23 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1403/5/13 | پذیرش: 1403/8/9

فهرست منابع
1. Abd El-Hack, M. E., Majrashi, K. A., Fakiha, K. G., Roshdy, M., Kamal, M., Saleh, R. M., & Alagawany, M. (2024). Effects of varying dietary microalgae levels on performance, egg quality, fertility, and blood biochemical parameters of laying Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Poultry Science, 103(4), 103454.‌ https://doi.org/10.1016/j.psj.2024.103454 [DOI:10.1016/j.psj.2024.103454.]
2. Abdel-Azeem, A. A. S., & Basyony, M. M. (2019). Some blood biochemical, antioxidant biomarkers, lipid peroxidation, productive performance and carcass traits of broiler chicks supplemented with Alpinia galangal rhizomes powder during heat stress. Egyptian Poultry Science Journal, 39(2), 345-363.‌ https://doi.org10.21608/epsj.2019.35009. [DOI:10.21608/epsj.2019.35009]
3. Das, G., Patra, J. K., Gonçalves, S., Romano, A., Gutiérrez-Grijalva, E. P., Heredia, J. B., ... & Shin, H. S. (2020). Galangal, the multipotent super spices: A comprehensive review. Trends in Food Science & Technology, 101, 50-62.‌ https://doi.org/10.1016/j.tifs.2020.04.032 [DOI:10.1016/j.tifs.2020.04.032.]
4. Elghalid, O.A., El-Tahawy, W.S., Abdel Salam, H., & Elnaggar, A.S. (2021). Effect of dietary inclusion of galangal (Alpinia galanga) on growth performance and some physiological parameters of broiler chicks. Egyptian Poultry Science Journal. 41(4), 723-737. http:// https://doi.org/10.21608/epsj.2021.213300 [DOI:10.21608/epsj.2021.213300.]
5. Forkus, B., Ritter, S., Vlysidis, M., Geldart, K., & Kaznessis, Y. N. (2017). Antimicrobial probiotics reduce Salmonella enterica in turkey gastrointestinal tracts. Scientific reports, 7(1), 40695.‌ [DOI:10.1038/srep40695]
6. Ibrahim, S. A., Omer, H. A. A., Ali, F. A. F., & El-Mallah, G. M. (2011). Performance of Rabbits Fed Diets Containing Different Levels of Energy and Lesser Galangal (Alpinia Officinarum). Journal of Agricultural Science, 3(4), 241-253.‌ https://doi.org/10.5539/jas.v3n4p241 [DOI:10.5539/jas.v3n4p241.]
7. Ibtisham, F., Nawab, A., Niu, Y., Wang, Z., Wu, J., Xiao, M., & An, L. (2019). The effect of ginger powder and Chinese herbal medicine on production performance, serum metabolites and antioxidant status of laying hens under heat-stress condition. Journal of thermal biology, 81, 20-24.‌ https://doi.org/10.1016/j.jtherbio.2019.02.002 [DOI:10.1016/j.jtherbio.2019.02.002.]
8. Kamalpour, S., Afzali, N., Naeimipour Younesi, H., & Ganji, F. (2021). Effect of Different Levels of Phytase Enzyme and Vitamin D3 on Production Performance and Egg Quality of Japanese Laying Quail. Research Animal Production, 12(34), 30-39.‌ 20.1001.1.22518622.1400.12.34.10.7. [DOI:10.52547/rap.12.34.30]
9. Li, J. T., Jing, Z., Chen, H. Q., Zheng, P. H., Lu, Y. P., Zhang, X. X., & Xian, J. A. (2024). Effects of Alpinia officinarum stems and leaves powder on growth performance, non-specific immunity, and intestinal microflora of Litopenaeus vannamei. Aquaculture Reports, 34, 101893.‌ https://doi.org/10.1016/j.aqrep.2023.101893 [DOI:10.1016/j.aqrep.2023.101893.]
10. Lin, L. Y., Peng, C. C., Yeh, X. Y., Huang, B. Y., Wang, H. E., Chen, K. C., & Peng, R. Y. (2015). Antihyperlipidemic bioactivity of Alpinia officinarum (Hance) Farw Zingiberaceae can be attributed to the coexistance of curcumin, polyphenolics, dietary fibers and phytosterols. Food & function, 6(5), 1600-1610.‌ https://doi.org/10.1039/C4FO00901K [DOI:10.1039/C4FO00901K.]
11. Mandal, D., Sarkar, T., & Chakraborty, R. (2023). Critical review on nutritional, bioactive, and medicinal potential of spices and herbs and their application in food fortification and nanotechnology. Applied Biochemistry and Biotechnology, 195(2), 1319-1513.‌ [DOI:10.1007/s12010-022-04132-y]
12. Nadhifah, N., Masu, M. E., Mulyati, M., Hartantyo, R. Y., Trihastuti, A., & Widiyanto, S. (2020, September). The effects of addition MarolisTM probiotics for broiler performance and meat quality (Gallus gallus domesticus Linnaeus, 1758). AIP Conference Proceedings, 2260, 1. https://doi.org/10.1063/5.0015719 [DOI:10.1063/5.0015719.]
13. Negm, S. H., & Ragheb, E. M. (2019). Effect of (Alpinia officinarum) hance on sex hormones and certain biochemical parameters of adult male experimental rats. Journal of Food and Dairy Sciences, 10(9), 315-322.‌ https://doi.org/10.21608/jfds.2019.55653 [DOI:10.21608/JFDS.2019.55653.]
14. Ni, J., Chen, H., Zhang, C., Luo, Q., Qin, Y., Yang, Y., & Chen, Y. (2022). Characterization of Alpinia officinarum Hance polysaccharide and its immune modulatory activity in mice. Food & Function, 13(4), 2228-2237. https://doi.org/10.1039/D1FO03949K [DOI:10.1039/D1FO03949K.]
15. National Research Council. Nutrient Requirements of Poultry. 9th Revised Edition, National Academy Press. 1994; Washington, D C.
16. Oladokun, S., Dridi, S., & Adewole, D. (2023). An evaluation of the thermoregulatory potential of in ovo delivered bioactive substances (probiotic, folic acid, and essential oil) in broiler chickens. Poultry Science, 102(5), 102602. https://doi.org/10.1016/j.psj.2023.102602 [DOI:10.1016/j.psj.2023.102602.]
17. Oluwagbenga, E. M., & Fraley, G. S. (2023). Heat stress and poultry production: a comprehensive review. Poultry Science, 102(12), 103141.‌ https://doi.org/10.1016/j.psj.2023.103141 [DOI:10.1016/j.psj.2023.103141.]
18. Ramlucken, U., Lalloo, R., Roets, Y., Moonsamy, G., van Rensburg, C. J., & Thantsha, M. S. (2020). Advantages of Bacillus-based probiotics in poultry production. Livestock Science, 241, 104215.‌ https://doi.org/10.1016/j.livsci.2020.104215 [DOI:10.1016/j.livsci.2020.104215.]
19. Ratriyanto, A., & Mosenthin, R. (2018). Osmoregulatory function of betaine in alleviating heat stress in poultry. Journal of Animal physiology and Animal Nutrition, 102(6), 1634-1650.‌ https://doi.org/10.1111/jpn.12990 [DOI:10.1111/jpn.12990.]
20. Sharifian, M., Hosseini-Vashan, S. J., Nasri, M. F., & Perai, A. H. (2019). Pomegranate peel powder forbroiler chickens under heat stress: Its influence on growth performance, carcass traits, blood metabolites, immunity, jejunal morphology, and meat quality. Livestock Science, 227:22-28. https://doi.org/10.1016/j.livsci.2019.06.021 [DOI:10.1016/j.livsci.2019.06.021.]
21. Tukaram, N. M., Biswas, A., Deo, C., Laxman, A. J., Monika, M., & Tiwari, A. K. (2022). Effects of para probiotic as replacements for antibiotic on performance, immunity, gut health and carcass characteristics in broiler chickens. Scientific Reports, 12(1), 22619. https://doi.org/10.1038/s41598-022-27181-z [DOI:10.1038/s41598-022-27181-z.]
22. Uyanga, V. A., Musa, T. H., Oke, O. E., Zhao, J., Wang, X., Jiao, H., Onagbesan, O. M., & Lin, H. (2023). Global trends and research frontiers on heat stress in poultry from 2000 to 2021: A bibliometric analysis. Frontiers in Physiology, 14, 1123582. https://doi.org/10.3389/fphys.2023.1123582 [DOI:10.3389/fphys.2023.1123582.]
23. Uyanga, V. A., Oke, E. O., Amevor, F. K., Zhao, J., Wang, X., Jiao, H., Onagbesan, O. M., & Lin, H. (2022). Functional roles of taurine,L‐theanine, L‐citrulline, and betaine during heat stress in poultry. Journal of Animal Science and Biotechnology, 13, 23. https://doi.org/10.1186/s40104-022-00675-6 [DOI:10.1186/s40104-022-00675-6.]
24. Vahdatpour, T. (2018). Effects of feed additives on biochemical and immunological indices of blood and performance of Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Research on Animal Production, 9(22), 40-51.‌ https://doi.org/10.29252/rap.9.22.40 [DOI:10.29252/rap.9.22.40.]
25. Yang, H., Liu, Y., Cao, G., Liu, J., Xiao, S., Xiao, P., & Gao, H. (2024). Effects of lycopene on the growth performance, meat quality, cecal metagenome, and hepatic untargeted metabolome in heat stressed broilers. Poultry Science, 103(14), 104299.‌ https://doi.org/10.1016/j.psj.2024.104299 [DOI:10.1016/j.psj.2024.104299.]
26. Zhao, L., Liang, J. Y., Zhang, J. Y., & Chen, Y. (2010). A novel diarylheptanoid bearing flavonol moiety from the rhizomes of Alpinia officinarum Hance. Chinese Chemical Letters, 21(2), 194-196.‌ https://doi.org/10.1016/j.cclet.2009.09.011 [DOI:10.1016/j.cclet.2009.09.011.]
27. Zubair, A. K., & Leeson, S. (1996). Compensatory growth in the broiler chicken: a review. World's Poultry Science Journal, 52(2), 189-201. https://doi.org/10.1079/WPS19960015 [DOI:10.1079/WPS19960015.]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb