دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Toghdory A, Ghoorchi T, Asadi M, Amozadeh Araee K, Aalipour M. (2024). The Effect of Replacing Soybean Meal with Corn Germ Meal in the Diet on Performance, Digestibility, Rumination Behavior and Blood Parameters of Fattening Lambs. Res Anim Prod. 15(1), 13-24. doi:10.61186/rap.15.43.12
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1389-fa.html
توغدری عبدالحکیم، قورچی تقی، اسدی محمد، عموزاده آرایی کامل، عالی پور مصطفی. تأثیر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر عملکرد، قابلیت هضم، رفتار فعالیت جویدن و فراسنجه‌های خونی بره‌های پرواری پژوهشهاي توليدات دامي 1403; 15 (1) :24-13 10.61186/rap.15.43.12

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1389-fa.html


1- دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (845 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: تقریبا 80 تا 85 درصد هزینه­ های پرورش بره‌های پرواری مربوط به هزینه خوراک است. بنابراین انجام پژوهش‌ها در راستای تعیین جیره بهینه از نظر عملکردی و اقتصادی برای بره‌های پرواری به بهبود وضعیت دامپروری کشور کمک خواهد کرد. از طرفی، با پیشرفت فناوری و به‌کارگیری روش‌های جدید برای تبدیل و فرآوری مواد غذایی، بسیاری از منابع خوراک دامی قابل رقابت با منابع غذایی انسانی شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به دانه ذرت، گندم و جو اشاره کرد. به‌منظور جبران این کمبود، بهره‌برداری و استفاده بهینه از پسماندها و تولیدات جانبی کشاورزی به‌عنوان خوراک در تغذیه نشخوارکنندگان برای بهبود تولیدات دامی اجتناب ناپذیر است. یکی از این پسماندهای کشاورزی محصول جانبی ذرت به‌نام کنجاله جوانه ذرت می‌باشد، که طی فرآیند استخراج جوانه ذرت با فرایند عملآوری آسیاب خشک یا مرطوب برای تولید جوانه ذرت، جهت تولید روغن ذرت برای مصرف انسان تولید میشود می‌باشد. لذا بر این اساس این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بر عملکرد، قابلیت هضم، رفتار فعالیت جویدن و فراسنجه‌های خونی بره‌های پرواری انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش 30 رأس بره‌ پرواری (با میانگین وزن 2/7± 32/1 کیلو­گرم) به‌طور تصادفی به 3 گروه با 10 تکرار تقسیم شدند. بره‌های گروه شاهد با جبره بدون کنجاله جوانه ذرتCorn Germ Meal) ) تغذیه شدند. سایر گروه ­ها به ترتیب با جایگزینی 50 و 100 درصدی کنجاله سویا (Soybean Meal) با کنجاله جوانه در جیره به‌مدت 84 روز تغذیه شدند. در ابتدای پژوهش به‌منظور اطمینان از سلامتی کامل بره­ ها و عاری بودن از انگل­ ها، مبارزه انگلی (ضد عفونی کردن جایگاه و خوراندن قرص آلبندازول) انجام گرفت، همچنین واکسن آنتروتوکسمی به‌صورت زیر پوستی تزریق شد. در نهایت دامها به‌صورت تصادفی به هر یک از تیمارهای آزمایشی اختصاص یافتند و داخل قفس‌های انفرادی قرار گرفتند. در تمام مراحل پژوهش، دام‌ها دسترسی آزاد به سنگ نمک و آب آشامیدنی تمیز داشتند. بره­ ها هر 14 روز وزن‌کشی شدند. مقدار خوراک مصرفی و پس­ آخور به‌صورت روزانه ثبت شد. جیره غذایی بره‌های پرواری متناسب با نیازهای توصیه شده جداول انجمن ملی تحقیقات گوسفند تنظیم شد و تیمارهای آزمایشی از نظر محتوای پروتیین و انرژی نیز یکسان بودند. به‌منظور محاسبه تغییرات وزن، وزنکشی دامها به‌صورت هفتگی، پس از 16 ساعت گرسنگی با استفاده از ترازوی دیجیتال صورت گرفت. خوراک روزانه به‌صورت کاملاً مخلوط به دامها عرضه‌شده و باقیمانده خوراک برای هر دام در هر روز توزین و ثبت میشد. خوراک مصرفی هر دام نیز از تفاوت جبره داده شده و پس آخور باقی‌مانده هر دام محاسبه گردید. برای نمونه‌های مربوط به قابلیت هضم، ابتدا نمونه­ های خوراک، پس­مانده و مدفوع جمعآوری شده هر دام در روز 77 تا 82 به مدت پنج روز جمعآوری گردید. به‌منطور اندازه ­گیری متابولیت­ های خونی، نمونه خون از رگ گردن بره ­ها با استفاده از لولههای ونوجکت هپاریندار در روز 60 صورت گرفت. برای اندازهگیری میزان گلوکز، اوره و تری‌گلسرید خون، از کیتهای شیمیایی شرکت پارس آزمون و دستگاه اتوآنالایزر استفاده شد. در نهایت طی روزهای 82 و 83 دوره آزمایش فعالیت جویدن برای طول مدت 48 ساعت اندازهگیری شد. زمان صرف شده برای فعالیتهای خوردن، استراحت و نشخوار کردن به فاصله هر 5 دقیقه به‌صورت چشمی و با فرض اینکه آن فعالیت در 5 دقیقه گذشته نیز ادامه داشته است برای تمام دامها در طی ساعات شبانه روز ثبت گردید. در نهایت نتایج حاصل از آزمایش با برنامه آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: با توجه به نتایج به‌دست آمده در پژوهش حاضر، جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در بره‌های پرواری، هیچ تفاوتی در افزایش وزن بدن در روز­های 28، 56 و 84 نشان نداد. علاوه بر این، وزن کل بدن و افزایش وزن روزانه در کل دوره آزمایش، تحت تأثیر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در جیره بره‌های پرواری قرار نگرفت. همچنین مصرف خوراک هفتگی، ماده خشک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل خوراک تحت تأثیر مصرف کنجاله جوانه ذرت در جیره بره‌های پرواری قرار نگرفت. همچنین نتایج قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی جیره‌های آزمایشی نشان داد که، قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، پروتیین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنتی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و عصاره اتری بره‌های پرواری تحت تأثیر تغذیه کنجاله جوانه ذرت قرار نگرفت. نتایج رفتار فعالیت جویدن بره‌ها نشان داد که در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری از نظر زمان خوردن، نشخوار، جویدن، استراحت و ایستادن مشاهده نشد. نتایج برخی فراسنجه‌های سرم خون نشان داد که، غلظت ­های تری­ گلیسرید (0/031P=) و اوره (0/014P=) در بره‌های تغذیه شده با کنجاله جوانه ذرت نسبت به گروه شاهد افزایش معنی­ داری نشان داد؛ به هر حال، جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله جوانه ذرت در این پژوهش بر مقدار غلظت گلوکز خون بی­ تأثیر بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به­ دست آمده از پژوهش حاضر، بدون کاهش یافتن عملکرد، مصرف خوراک، قابلیت هضم مواد مغذی، رفتار فعالیت جویدن و فراسنجه‌های سرم خون می ­توان از کنجاله جوانه ذرت در جیره بره‌های پرواری استفاده کرد و این محصول را به‌طور کامل جایگزین کنجاله سویا نمود.

 
متن کامل [PDF 1385 kb]   (238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1402/2/24 | پذیرش: 1402/6/22

فهرست منابع
1. Allen, M. S. (2020). Control of feed intake by hepatic oxidation in ruminant animals: integration of homeostasis and homeorhesis. Animal, 14(S1), s55-s64.‌ [DOI:10.1017/S1751731119003215]
3. Amozadeh Araee, K., Ghoorchi, T., Toghdory, A., Asadi, M., & Mehrani, K. (2023). The effect of different levels of Mentha Pulegium on performance, nutrient digestibility, rumination behavior, blood and rumen parameters of dalagh ewes. Animal Production, 25(1), 71-81.‌ (In Persian).
4. AOAC. (2005). Official Methods of the Association of Official Analytical Chemists. AOAC International, Maryland, USA.
5. Araujo, R. C., Pires, A. V., Susin, I., Mendes, C. Q., Rodrigues, G. H., Packer, I. U., & Eastridge, M. L. (2008). Milk yield, milk composition, eating behavior, and lamb performance of ewes fed diets containing soybean hulls replacing coastcross (Cynodon species) hay. Journal of Animal Science, 86(12), 3511-3521.‌ [DOI:10.2527/jas.2008-0940]
7. Armentano, L. E., & Dentine, M. R. (1988). Wet corn gluten feed as a supplement for lactating dairy cattle and growing heifers. Journal of dairy science, 71(4), 990-995.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(88)79645-9]
9. Asadi, M., Ghoorchi, T., Toghdory, A., & Shahi, M. (2021). Effect of replacing different levels of wheat straw with cottonseed plant on performance, digestibility, blood parameters, and rumination behavior in Dalagh ewes. Animal Production Research, 10(2), 63-72.‌ (In Persian).
10. Chaudhary, L. C., Sahoo, A., Agarwal, N., Kamra, D. N., & Pathak, N. N. (2001). Effect of replacing grain with deoiled rice bran and molasses from the diet of lactating cows. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 14(5), 646-650.‌ [DOI:10.5713/ajas.2001.646]
12. Da Silva, E. C., Ferreira, M. D. A., Véras, A. S. C., Bispo, S. V., Conceição, M. G. D., Siqueira, M. C. B. D., & Souza, A. R. D. L. (2013). Replacement of corn meal by corn germ meal in lamb diets. Pesquisa Agropecuária Brasileira, 48, 442-449. [DOI:10.1590/S0100-204X2013000400013]
14. Dousti, F., Ghoorchi, T., Sepahvand, A., Dastar, B., & Azarfar, A. (2018). The effect of different levels olive cake in fermentation parameters, enzyme cellulytic and the rumen microbial protein production lory male lambs. Iranian Journal of Animal Science Research, 9(4), 424-436. (In Persian).
15. Estrada, R. & Jorge, E. (2017). Effects of Body Weight and Research Conditions on the Productive Energy Content of Corn Germ Meal Fed to Growing-Finishing Pigs. University of Illinois at Urbana-Champaign.
16. Eteraf, M., Teimouri Yansari, A., & Chashnidel, Y. (2020). Effect of different levels of corn gluten feed on performance, nutrient digestibility and carcass characteristics of Afshari breeding fattening lambs. Journal of Ruminant Research, 8(2), 56-72. (In Persian).
17. Gunderson, S. L., Aguilar, A. A., Johnson, D. E., & Olson, J. D. (1988). Nutritional value of wet corn gluten feed for sheep and lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 71(5), 1204-1210.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(88)79675-7]
19. Harbach, A. P. R., da Costa, M. C., Soares, A. L., Bridi, A. M., Shimokomaki, M., da Silva, C. A., & Ida, E. I. (2007). Dietary corn germ containing phytic acid prevents pork meat lipid oxidation while maintaining normal animal growth performance. Food Chemistry, 100(4), 1630-1633.‌ [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.11.046]
21. Hosseinzadeh, M. (2010). Effect of different levels of corn steep water feeding on laying hens. M.Sc., Tarbiat Modarres University. Faculty of Agriculture, 141 Pp. (In Persian).
22. Hussein, H. S., & Berger, L. L. (1995). Effects of feed intake and dietary level of wet corn gluten feed on feedlot performance, digestibility of nutrients, and carcass characteristics of growing-finishing beef heifers. Journal of animal science, 73(11), 3246-3252.‌ [DOI:10.2527/1995.73113246x]
24. Jenkins, T. C., Wallace, R. J., Moate, P. J., & Mosley, E. E. (2008). Board-invited review: Recent advances in biohydrogenation of unsaturated fatty acids within the rumen microbial ecosystem. Journal of animal science, 86(2), 397-412.‌ [DOI:10.2527/jas.2007-0588]
26. Jones, R. W. (1987). Corn co-products as feed ingredients for swine: Effects on growth, carcass composition and fiber and amino acid digestibility. University of Illinois at Urbana-Champaign.‌
27. Kohneshin, Z., Kiani, A., Azarfar, A., & Khosravinia, H. (2015). Effect of feeding dried de-oiled savory (Satureja Khuzestanica) on blood lipoproteins and cholesterol concentrations of fattening lambs. Animal Sciences Journal, 28(108), 65- 72 ‌(In Persian).
28. Lakshmi, R. K., Kumari, K., & Reddy, P. (2017). Corn germ meal (CGM)-Potential feed ingredient for livestock and poultry in India-A review. International Journal of Livestock Research, 7(8), 39-50.‌ [DOI:10.5455/ijlr.20170527064515]
30. Loy, D. D., & Wright, K. N. (2003). Nutritional properties and feeding value of corn and its by-products. Corn: chemistry and technology, (Ed. 2), 571-603.‌
31. Lyu, Z., Wang, L., Wu, Y., & Huang, C. (2020). Effects of particle size and lipid form of corn on energy and nutrient digestibility in diets for growing pigs. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 33(2), 286.‌ [DOI:10.5713/ajas.19.0196]
33. Macken, C. N., Erickson, G. E., Klopfenstein, T. J., & Stock, R. A. (2004). Effects of concentration and composition of wet corn gluten feed in steam-flaked corn-based finishing diets. Journal of animal science, 82(9), 2718-2723.‌ [DOI:10.2527/2004.8292718x]
35. Mertens, D. R. (1997). Creating a system for meeting the fiber requirements of dairy cows. Journal of dairy science, 80(7), 1463-1481.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(97)76075-2]
37. Miotto, F. R. C., Neiva, J. N. M., Restle, J., Falcão, A. J. D. S., Castro, K. J. D., & Maciel, R. P. (2014). Ingestive behavior of young bulls fed diets containing levels of whole corn germ. Ciência Animal Brasileira, 15, 45-54.‌
38. Mondal, G., Walli, T. K., & Patra, A. K. (2008). In vitro and in sacco ruminal protein degradability of common Indian feed ingredients. Livestock Research for Rural Development, 20(4), 63.‌
39. Moreira, I., Ribeiro, C. R., Furlan, A. C., Scapinello, C., & Kutschenko, M. (2002). Utilization of defatted corn germ meal on growing-finishing pigs feeding: digestibility and performance. Revista Brasileira de Zootecnia, 31, 2238-2246.‌ [DOI:10.1590/S1516-35982002000900012]
41. Nascimento, C. O., Pina, D. S., Cirne, L. G., Santos, S. A., Araújo, M. L., Rodrigues, T. C., ... & de Carvalho, G. G. (2021). Effects of whole corn germ, a source of linoleic acid, on carcass characteristics and meat quality of feedlot lambs. Animals, 11(2), 267.‌ [DOI:10.3390/ani11020267]
43. Nascimento, C. D. O., Pina, D. D. S., Santos, S. A., de Araújo, M. L., Cirne, L. G., Alba, H. D., ... & de Carvalho, G. G. (2022). Whole corn germ as an energy source in the feeding of feedlot lambs: metabolic and productive performance. Animals, 12(10), 1261.‌ [DOI:10.3390/ani12101261]
45. National Research Council. 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervide and New York Camelids. National Academy of Science, Washington, DC.
46. National Research Council. 2012. Nutrient Requirements of Swine. Washington, DC: National Academic Press.
47. Nkosi, B. D., Meeske, R., Van der Merwe, H. J., Acheampong-Boateng, O., & Langa, T. (2010). Effects of dietary replacement of maize grain with popcorn waste products on nutrient digestibility and performance by lambs. South African Journal of Animal Science, 40(2).‌ [DOI:10.4314/sajas.v40i2.57283]
49. Noblet, J., & Le Goff, G. (2001). Effect of dietary fibre on the energy value of feeds for pigs. Animal feed science and technology, 90(1-2), 35-52.‌ [DOI:10.1016/S0377-8401(01)00195-X]
51. Panja, P. (2010). Effects of corn meal levels in the diets on Aflatoxin content, performance and carcass quality of broilers. XIIIth European Poultry Conference.
52. Peter, C. M., Faulkner, D. B., Merchen, N. R., Parrett, D. F., Nash, T. G., & Dahlquist, J. M. (2000). The effects of corn milling coproducts on growth performance and diet digestibility by beef cattle. Journal of animal science, 78(1), 1-6.‌ [DOI:10.2527/2000.7811]
54. Poppi, D. P., Norton, B. W., Minson, D. J., & Hendricksen, R. E. (1980). The validity of the critical size theory for particles leaving the rumen. The Journal of Agricultural Science, 94(2), 275-280.‌ [DOI:10.1017/S0021859600028859]
56. Raghuvansi, S. K. S., Prasad, R., Tripathi, M. K., Mishra, A. S., Chaturvedi, O. H., Misra, A. K., ... & Jakhmola, R. C. (2007). Effect of complete feed blocks or grazing and supplementation of lambs on performance, nutrient utilisation, rumen fermentation and rumen microbial enzymes. Animal, 1(2), 221-226.‌ [DOI:10.1017/S1751731107284058]
58. Estrada Restrepo, J. E. (2017). Effects of body weight and research conditions on the productive energy content of corn germ meal fed to growing-finishing pigs (Doctoral dissertation, University of Illinois at Urbana-Champaign).‌
59. SAS. (2001). Statistical Analysis System, User's Guide: Statistics. Version 8.2. SAS Institute, Cary, NC, USA.‌
60. Sayer, K. M., Buckner, C. D., Erickson, G. E., Klopfenstein, T. J., Macken, C. N., & Loy, T. W. (2013). Effect of corn bran and steep inclusion in finishing diets on diet digestibility, cattle performance, and nutrient mass balance. Journal of Animal Science, 91(8), 3847-3858.‌ [DOI:10.2527/jas.2011-3926]
62. Schilling, M. L., Montgomery, S. P., Titgemeyer, E. C., Wertz-Lutz, A. E., Vahl, C. I., Schilling, A. T., ... & Blasi, D. A. (2017). Effects of feeding nucleotides in diets containing corn germ meal or dried corn distillers grains and solubles on the performance and health of receiving and growing calves. The Professional Animal Scientist, 33(4), 440-450.‌ [DOI:10.15232/pas.2016-01567]
64. Schroeder, J. W. (2003). Optimizing the level of wet corn gluten feed in the diet of lactating dairy cows. Journal of dairy science, 86(3), 844-851.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73667-4]
66. Stein, H. H., Lagos, L. V., & Casas, G. A. (2016). Nutritional value of feed ingredients of plant origin fed to pigs. Animal Feed Science and Technology, 218, 33-69.‌ [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2016.05.003]
68. Stock, R., Lewis, J. M., Klopfenstein, T. J., & Milton, C. T. (1999). Review of new information on the use of wet and dry milling feed by-products in feedlot diets.‌ Journal of Animal Science, 555, 1-12. [DOI:10.2527/jas2000.77E-Suppl1w]
70. Sullivan, H. M., Bernard, J. K., Amos, H. E., & Jenkins, T. C. (2004). Performance of lactating dairy cows fed whole cottonseed with elevated concentrations of free fatty acids in the oil. Journal of Dairy Science, 87, 665‑671. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(04)73209-9]
72. Toghdory, A., Ghoorchi, T., Asadi, M., & Kamali, R. (2020). Effects of Different Levels of Maize bran on microbial population, rumen and blood parameters and nitrogen retention in Dalagh ewes. Animal Sciences Journal (pajouhesh & sazandegi), 33(127), 177-188.‌ (In Persian).
73. Toghdory, A., Ghoorchi, T., & Asadi, M. (2018). The Effect of Different Levels of Maize Bran on Performance, Nutrient Digestibility and Ruminal Behavior of Dalagh Ewes. Journal of Ruminant Research, 6, 71-82. (In Persian).
74. Urbano, S. A., Ferreira, M. D. A., Bispo, S. V., da Silva, E. C., Suassuna, J. M. A., & de Oliveira, J. P. F. (2016). Corn germ meal in replacement of corn in Santa Ines sheep diet: carcass characteristics and tissue composition. Acta Veterinaria Brasilica, 10(2), 165-171.‌ [DOI:10.21708/avb.2016.10.2.5715]
76. Van Soest, P. J. (1994). Nutritional Ecology of the Ruminant. Cornell University Press. [DOI:10.7591/9781501732355]
78. Van Soest, P. J. (2018). Nutritional ecology of the ruminant. Cornell university press.‌
79. Weber, T. E., Trabue, S. L., Ziemer, C. J., & Kerr, B. J. (2010). Evaluation of elevated dietary corn fiber from corn germ meal in growing female pigs. Journal of animal science, 88(1), 192-201.‌ [DOI:10.2527/jas.2009-1896]
81. Widmer, M. R., McGinnis, L. M., Wulf, D. M., & Stein, H. H. (2008). Effects of feeding distillers dried grains with solubles, high-protein distillers dried grains, and corn germ to growing-finishing pigs on pig performance, carcass quality, and the palatability of pork. Journal of Animal Science, 86(8), 1819-1831.‌ [DOI:10.2527/jas.2007-0594]
83. Zhang, Z., Liu, Z., Zhang, S., Lai, C., Ma, D., & Huang, C. (2019). Effect of inclusion level of corn germ meal on the digestible and metabolizable energy and evaluation of ileal AA digestibility of corn germ meal fed to growing pigs. Journal of Animal Science, 97(2), 768-778.‌ [DOI:10.1093/jas/sky469]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb