XML English Abstract Print


پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده:   (80 مشاهده)
مقدمه و هدف: انتخاب طبیعی و مصنوعی در جهت افزایش فراوانی آلل‌های مطلوب در جمعیت‌های حیوانی، سبب برجای ماندن برخی نشانه‌ها در ژنوم حیوانات می­شود که معمولاً با صفات مهمی در ارتباط هستند. امروزه با پیشرفت توالی‌یابی نسل جدید و دسترسی آسان‌تر به اطلاعات ژنومی حیوانات، مدل‌هایی برای شناسایی نشانه‌های انتخاب بر پایه فراوانی آللی و طول هاپلوتیپی ارائه شده ­است. در این پژوهش نشانه‌های انتخاب متمایزکننده دو جمعیت اسب نژاد کرد و کاسپین با استفاده  از تراشه k۷۰ مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش­ها: در این تحقیق از ۳۵ راس اسب نژاد کاسپین و ۳۱ راس اسب نژاد کردی نمونه خون جمع‌آوری شد. پس از استخراج DNA  و تعیین توالی ( توسط شرکت ایلومینا) کنترل کیفی داده­ها برای فراوانی آلل حداقل )01/0PMAF<  ( و نرخ تعیین ژنوتیپ )05/0 (PGENO<   و انحراف از تعادل هاردی-واینبرگ)  6- ۱۰×۱ PH-W< ) انجام شد.  سپس این کنترل کیفی با استفاده از آزمون تتا (θ) انجام شد و با استفاده از سایت Ensemble به شناسایی جایگاه­های SNPها پرداخته و در نهایت ژن­های مرتبط با این جایگاه­ها مشخص شد.
یافته­ ها:  پس از انجام کنترل کیفیت داده‌های ژنومی و ادغام اطلاعات دو جمعیت بر اساس بسته نرم افزاری R درنهایت ۶۱ اسب با ۵۲۶۵۰ SNP برای ادامه آنالیزها انتخاب شد. در این پژوهش از آزمون‌های آماری Fst به روش براوردگر نااریب تتا(θ) جهت شناسایی تمایز دو جمعیت  استفاده و در نهایت تعداد ۳۱ نشانگر متمایزکننده دو نژاد شناسایی شد.
نتیجه گیری: ﻧﺘﺎیﺞ نشان داد ﮐﻪ دو ﻧﮋاد اﺳﺐ ﮐﺎﺳﭙﯿﻦ و اﺳﺐ ﮐﺮد در دو دﺳﺘﻪ ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪ ﻗﺮار دارﻧﺪ. ﻧﮋاد اﺳﺐ ﮐﺮدی دارای ﺗﻨﻮع و ﭘﺮاﮐﻨﺪﮔﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﺳب ﮐﺎﺳﭙﯿﻦ است از مهم‌ترین ژن‌های شناسایی‌شده مرتبط با جایگاه­های معنی‌دار ژن­های INPP5F، HPSE2، R3HCC1، DOCK3،ITGB6 ، GM6B، PHEX، WDR13، LRCH2، GRIA3، THOC2  بود. بیشتر ژن‌های شناسایی‌شده در این پژوهش با تبادلات بین سلولی، انقباضات ماهیچه‌ای، ایمنی، پشتیبانی غشا پایه، پایداری DNA، سیستم عصبی در ارتباط بودند.

 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک و اصلاح نژاد دام
دریافت: 1401/9/13 | ویرایش نهایی: 1401/11/26 | پذیرش: 1401/11/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb