دوره 14، شماره 39 - ( بهار 1402 )                   جلد 14 شماره 39 صفحات 65-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohtashami B, khalilvandi Behrouzyar H. (2023). Effect of Omega-3 and Omega-6 Fatty Acid on Growth Performance, Blood Metabolites and Health indicators of Weaning Holstein Calves. rap. 14(39), 56-65.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1328-fa.html
محتشمی بهرام، خلیلوندی بهروزیار حامد. بررسی اثر اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 روی عملکرد رشدی، متابولیت های خونی و شاخص‌های سلامتی گوساله‌های شیرخوار هلشتاین پژوهشهاي توليدات دامي 1402; 14 (39) :65-56

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1328-fa.html


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (900 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در گوساله­ های شیرخوار به‌دلیل توسعه کم شکمبه ممکن است قابلیت هضم مواد خوراکی کم باشد که از این روی می­ توان انرژی جیره را با استفاده از چربی افزایش داد. آزمایش حاضر به‌منظور بررسی تاثیر اسیدچرب امگا-3 و امگا-6 روی مصرف خوراک و فراسنجه‌های رشدی گوساله‌های شیرخوار هلشتاین انجام شد.
مواد و روش ­ها: 40 راس گوساله تازه متولد ‌شده (میانگین سن 3 روز)، به‌مدت 60 روز، در قالب طرح تکرار ‌شونده به 4 تیمار شامل: 1) خوراک آغازین گوساله بدون مکمل چربی (تیمار شاهد)، تیمار 2) خوراک آغازین گوساله حاوی 3 درصد مکمل چربی امگا-6 از منشأ روغن سویا، 3) خوراک آغازین گوساله حاوی 3 درصد مکمل چربی امگا-3 از منشأ روغن کتان و 4) خوراک آغازین گوساله حاوی مکمل چربی امگا-3 و امگا-6  از منشأ مخلوط روغن سویا و کتان اختصاص یافتند.
یافته­ ها: مصرف استارتر طی دوره 31 تا 60 روزگی برای تیمار شاهد بالاتر از سایر تیمارها بود (0/05=p) ولی در کل دوره آزمایشی تفاوتی بین تیمارها مشاهده نشد. افزایش وزن روزانه در دورههای 31 تا 60 روزگی و کل دوره برای تیمار حاوی مکمل روغن سویا بهتر از تیمار شاهد بود (0/05>p). وزن بدن تیمار روغن سویا دارای بالاترین وزن در انتهای آزمایش بود. از نظر بازده خوراک تیمار مخلوط روغن‌ها دارای عملکرد بهتری نسبت به تیمار  شاهد و روغن کتان بود و تفاوت معنی‌داری با تیمار روغن سوبا نداشت (0/05>p). در  همه دوره های آزمایشی تیمار حاوی نمک کلسیمی روغن کتان و مخلوط روغن ها دارای اسکور مدفوع بهتری نسبت به دو تیمار دیگر بودند (0/01=p).  در مورد فراسنجه‌های خونی بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ گلوکز، پروتئین‌کل و کلسترول و سایر فراسنجه‌ها تفاوت معنی­دار مشاهده شد. همچنین غلظت آنزیم کبدی آسپارتات آمینو تراسفراز برای تیمار حاوی روغن سویا در روز 60 آزمایش نسبت به سایر تیمارها دارای کمترین مقدار بود (0/01>p).
نتیجه­ گیری: در کل نتایج نشان داد که استفاده از روغن سویا به‌عنوان منبع اسیدچرب امگا-3 نسبت به روغن کتان دارای اثرات مثبت بیشتری روی عملکرد رشدی گوساله‌های شیرخوار هلشتاین است.



 
متن کامل [PDF 3033 kb]   (199 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1401/7/25 | ویرایش نهایی: 1402/3/22 | پذیرش: 1401/10/19 | انتشار: 1402/11/10

فهرست منابع
1. Ahmadian, A., F. Fattahnia, G. Taasoli, M. Akbari-Gharaei and M. Kazemi-Bonchenari. 2018. Effect of fat supplementation (Ca-salts) in starter diets differed in rumen undegradable protein levels on performance, growth and blood metabolites of Holstein calves. Iranian Journal of Animal Science, 49: 133-143 (In Persian).
2. Ambrose, D.J., J.P. Kastelic, R. Corbett, P.A. Pitney, H.V. Petit, J.A. Small and P. Zalkovic. 2006 Lower pregnancy losses in lactating dairy cows fed a diet enriched in alpha-linolenic acid. Journal of Dairy Science, 893066-3074. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72581-4]
3. Association of Official Analytical Chemists. 1990. Official methods of analysis. (15th ed). AOAC, Arlington, VA.
4. Araujo, G., M. Terré and A. Bach. 2014. Interaction between milk allowance and fat content of the starter feed on performance of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 97: 6511-6518. [DOI:10.3168/jds.2014-8281]
5. Ballou, M.A. and E.J. DePeters. 2008. Supplementing milk replacer with omega-3 fatty acids from fish oil on immunocompetence and health of Jersey calves. Journal of Dairy Science, 91: 3488-3500. [DOI:10.3168/jds.2008-1017]
6. Calder, P.C. 2008. The relationship between the fatty acid composition of immune cells and their function. Prostaglandins, Leukotrienes & Essential Fatty Acids, 79: 101-108. [DOI:10.1016/j.plefa.2008.09.016]
7. Chan, J.M., P.H. Gann and E.L. Giovannucci. 2005. Role of diet in prostate cancer development and progression. Journal of Clinical Oncology, 23: 8152-8160. [DOI:10.1200/JCO.2005.03.1492]
8. Curtis, C.L., C.E. Hughes, C.R. Flannery, C.B. Little, J.L. Harwood and B. Caterson. 2000. n-3 fatty acids specifically modulate catabolic factors involved in articular cartilage degradation. Journal of Biological Chemistry, 275: 721-724. [DOI:10.1074/jbc.275.2.721]
9. Garcia, M., J. Shin, A. Schlaefli, L. Greco, F. Maunsell, J. Santos, C. Staples and W. Thatcher. 2015. Increasing intake of essential fatty acids from milk replacer benefits performance, immune responses, and health of preweaned Holstein calves. Journal of Dairy Science, 98: 458-477. [DOI:10.3168/jds.2014-8384]
10. Ghasemi, E., M. Azad-Shahraki and M. Khorvash. 2017. Effect of different fat supplements on performance of dairy calves during cold season. Journal of Dairy Science, 100: 1-10. [DOI:10.3168/jds.2016-11827]
11. Gudla, P., A. AbuGhazaleh, A. Ishlak and K. Jones. 2012. The effect of level of forage and oil supplement on biohydrogenation intermediates and bacteria in continuous cultures. Animal Feed Science and Technology, 171: 108-116. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2011.10.004]
12. Guilloteau, P., R. Zabielski, J.C. David, J.W. Blum, J.A. Morisset, M. Biernat, J. WoliĔski, D. Laubitz and Y. Hamon. 2009. Sodium butyrate as a growth promoter in milk replacer formula for young calves. Journal of Dairy Science, 92: 1038-1049. [DOI:10.3168/jds.2008-1213]
13. Hill, T.M., J.M. Aldrich, R.L. Schlotterbeck and H.G. Bateman II. 2007a. Effects of changing the fat and fatty acid composition of milk replacers fed to neonatal calves. The Professional Animal Scientist, 23: 135-143 [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30953-0]
14. Hill, T.M., H.G. Bateman II, J.M. Aldrich and R.L. Schlotterbeck. 2009. Effects of changing the essential and functional fatty acid intake of dairy calves. Journal of Dairy Science, 92: 670-676. [DOI:10.3168/jds.2008-1368]
15. Hill, T., H. Bateman, J. Aldrich and R. Schlotterbeck. 2011a. Effect of various fatty acids on dairy calf performance. The Professional Animal Scientist, 27: 167-175. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30470-8]
16. Holt, S.D. 2014. Ambient temperature, calf intakes, and weight gains on preweaned dairy calves. MS thesis. Animal, Dairy and Veterinary Sciences, Utah State University, Logan. Accessed Jun. 10: 2014.
17. Kadkhoday, A., A. Riasia, M. Alikhani, M. Dehghan-Banadaky and R. Kowsar. 2017. Effects of fat sources and dietary C18:2 to C18:3 fatty acids ratio on growth performance, ruminal fermentation and some blood components of Holstein calves. Livestock Science, 204: 71-77. [DOI:10.1016/j.livsci.2017.08.012]
18. Karcher, E.L., T.M. Hill, H.G. Bateman, R.L. Schlotterbe, N. Vito, L.M. Sordillo and M.J. VandeHaar. 2014. Comparison of supplementation of n-3 fatty acids from fish and flax oil on cytokine gene expression and growth of milk-fed Holstein calves. Journal of Dairy Science, 97: 2329-2337. [DOI:10.3168/jds.2013-7160]
19. Kato, S., N. Asakawa, H. Mineo and J. Ushijima. 1989. Effect of short-chain fatty acids on pancreatic exocrine secretion in calves aged 2 weeks and 13 weeks. Japanese Journal of Veterinary Science, 51:123-127. [DOI:10.1292/jvms1939.51.1123]
20. Litherland, N., D. Da Silva, R. LaBerge, J. Schefers and A. Kertz. 2014. Supplemental fat for dairy calves during mild cold stress. Journal of Dairy Science, 97: 2980-2989 [DOI:10.3168/jds.2013-6942]
21. McDonnell R.P., V.O. John Doherty et al. 2019. Effect of supplementation with n-3 polyunsaturated fatty acids and/or β-glucans on performance, feeding behavior and immune status of Holstein Friesian bull calves during the pre- and postweaning periods. Journal of Animal Science and Biotechnology, 10: 7. [DOI:10.1186/s40104-019-0317-x]
22. Mohtashami, B. and A. Hashemi. 2018. Experimental design and statistical analysis with R. Urmia university publication.
23. Mohtashami, B., H. Khalilvandi-Behroozyar, R. Pirmohammadi, M. Dehghan-Banadaky, M. Kazemi-Bonchenari, E. Dirandeh and M. Ghaffari. 2021. Effect of bioactive fatty acids on growth performance of milk-fed Holstein dairy calves under cold stress. Research on Animal Production, 12(33): 65-73. [DOI:10.52547/rap.12.33.65]
24. Mohtashami, B., H. Khalilvandi-Behroozyar, R. Pirmohammadi, M. Dehghan-Banadaky, M. Kazemi-Bonchenari, E. Dirandeh and M. Ghaffari. 2021. The effect of supplemental bioactive fatty acids on growth performance and immune function of milk-fed Holstein dairy calves during heat stress. British Journal of Nutrition, 1-14. [DOI:10.1017/S0007114521000908]
25. Palmquist, D.L. 2010. Essential fatty acids in ruminant diets. In: Proceedings of the 21st Annual Ruminant Nutrition Symposium. 2-3 February, Gainesville, FL.
26. Torbatinejad, N.M. and F. Moslemipour. 2010. Fat in Animal Nutrition. Gorgan Agricultural Sciences and Natural Resources University publication.
27. Van Soest, P.V., J. Robertson and B. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb