دوره 14، شماره 40 - ( تابستان 1402 )                   جلد 14 شماره 40 صفحات 109-102 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi-Dehkordi M, Sharifi A, Sami M, Pouriayeval پ و. (2023). Effects of Bio-Equine Probiotics on Hematological and Oxidative Indices in Dareshoor Mares. rap. 14(40), 102-109. doi:10.61186/rap.14.40.102
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1312-fa.html
کریمی دهکردی مریم، شریف زاده علی، سامی مریم، پوریای ولی فرناز. تاثیرات پروبیوتیک Bio-Equineبر شاخص های هماتولوژی و اکسیداتیو در مادیان نژاد دره شور پژوهشهاي توليدات دامي 1402; 14 (40) :109-102 10.61186/rap.14.40.102

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1312-fa.html


گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده:   (645 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: پروبیوتیک­ ها در میزان مناسب، به­ عنوان میکروارگانیسم­های زنده با ویژگی­ های مفید تعریف می ­شوند که هم برای درمان و هم به ­عنوان روش پیشگیری ­کننده مرتبط با پاتوژن­ ها مورد قبول قرار گرفته ­اند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات جیره غذایی حاوی پروبیوتیک بر شاخص­ های هماتولوژی و استرس اکسیداتیو در اسب­ های نژاد دره­ شور است.
مواد و روش­ ها: برای این منظور، 5 رأس اسب به مدت یک ماه با جیره غذایی حاوی پروبیوتیک بایواکویین1 (روزانه 10 گرم) تغذیه شدند. خونگیری در قبل و بعد از مصرف پروبیوتیک صورت گرفت. در هر دو مرحله، شمارش کامل سلول­ های خونی2 (هماتوکریت، تعداد گلبول­های قرمز، تعداد کل گلبول­های سفید و درصد هر یک از آن­ها)، سطح سرمی مالون­دی­آلدیید3، ظرفیت تام آنتی ­اکسیدانی4 و آنزیم ­های گلوتاتیون پراکسیداز5 و سوپراکسیددسموتازاندازه ­گیری و اطلاعات بدست آمده با استفاده از روش­ آماری آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که افزودن پروبیوتیک به جیره غذایی اثری بر هماتوکریت و تعداد گلبول­های قرمز خون نداشت اما تعداد گلبول­های سفید و درصد نوتروفیل و لنفوسیت خون اسب ­ها در تغذیه با پروبیوتیک افزایش یافت، هر چند این افزایش معنی­ دار نبود (0.05<p). مصرف پروبیوتیک به مدت یک ماه منجر به افزایش وضعیت آنتی­اکسیدانی سرم گردید که البته این افزایش فقط در مورد گلوتاتیون پراکسیداز معنی­ دار بود (p<0.001).
نتیجه‌گیری: در کل نتایج نشان داد که افزودن پروبیوتیک بایواکویین به جیره غذایی، سبب بهبود فعالیت آنتی ­اکسیدانی سرم اسب­های دره­ شور میشود.





 
[1]- Bio-Equine            2- Blood Cell Count             3- Malondialdehyde (MDA)             4- Total Antioxidant Capacity (TAC)    5- Glutathione Peroxidase (GPx)                    6- Super Oxide Dismutase (SOD)

متن کامل [PDF 1812 kb]   (210 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دامپزشکی
دریافت: 1401/4/3 | ویرایش نهایی: 1402/6/7 | پذیرش: 1401/11/17 | انتشار: 1402/6/7

فهرست منابع
1. Adams, S.M. 2002. Biological indicators of aquatic ecosystem stress. American Fisheries Society, 219:644
2. Adesulu, D.A.T., A.I. Sanni and K. Jeyaram K. 2018. Production, characterization and In vitro antioxidant activities of exopolysaccharide from Weissella cibaria GA44. LWT Food Science Technology, 87:432-42. [DOI:10.1016/j.lwt.2017.09.013]
3. Ahn, M., J. Kim, H. Bang, J. Moon, G.O. Kim and T. Shin. 2016. Hepatoprotective effects of allyl isothiocyanate against carbon tetrachloride-induced hepatotoxicity in rat. Chemico-Biological Interactions, 254:102-108. [DOI:10.1016/j.cbi.2016.05.037]
4. Aluwong, T., M. Kawu, M. Raji, T. Dzenda, F. Govwang, V. Sinkalu and J. Ayo. 2013. Effect of yeast probiotic on growth, antioxidant enzyme activities and malondialdehyde concentration of broiler chickens. Antioxidants, 2: 326-339. [DOI:10.3390/antiox2040326]
5. Arpaia, N., C. Campbell, X. Fan, S. Dikiy, J. Van Der Veeken, P. Deroos, H. Liu, J.R. Cross, K. Pfeffer, P.J. Coffer and A.Y. Rudensky. 2013. Metabolites produced by commensal bacteria promote peripheral regulatory T-cell generation. Nature, 504(7480): 451-455. [DOI:10.1038/nature12726]
6. Balcazar, J.L., I. De Blas, I. Ruiz-Zarzuela, D. Cunningham, D. Vendrell and J.L. Mu zquiz. 2006. The role of probiotics in aquaculture (Review). Veterinary Microbiology, 114:173-86. [DOI:10.1016/j.vetmic.2006.01.009]
7. Benzie, I.F and J.J. Strain. 1999. Ferric reducing/antioxidant power assay: direct measure of total antioxidant activity of biological fluids and modified version for simultaneous measurement of total antioxidant power and ascorbic acid concentration. Methods in Enzymology, 299: 15-27. [DOI:10.1016/S0076-6879(99)99005-5]
8. Bukhari S.M., M. Iram, T. Lijie, M. Sunting, H.L. Mang, G. Abbas, I. Baboo and Y. Li. 2017. Coherence and colonization characteristics of recombinant lactobacillus under simulated gastric conditions within chicken GI tract and its impact on chicken growth. Pakestanian Veterinary Journal, 37: 381-386
9. Coppo, J.A., N.B. Coppo, M.A. Revidatti and A. Capellari. 2000. Leukogram changes in early weaned zebu crossbred calves. Revista Veterinaria, 10: 14-21.
10. Doralibeni, M., F. Rezai-Sarteshnizi, S. Karimi Dehkordi, A. Moharrery and Mehrban, H. 2020. The Effect of Adding of Protexin Probiotic in the Last Month of Pregnancy on Weight, Hematological and Blood Parameters of Lori Bakhtiyari Ewes. Research on Animal Production, 11(29): 39-47. [DOI:10.52547/rap.11.29.39]
11. Ejtahed, H.S., J. Mohtadi-Nia, A. Homayouni-Rad, M. Niafar, M. Asghari-Jafarabadi and V. Mofid. 2012. Probiotic yogurt improves antioxidant status in type 2 diabetic patients. Nutrition, 28: 539-543. [DOI:10.1016/j.nut.2011.08.013]
12. Hedayati, A., A. Jahanbakhshi and F. Qaderi Rmazy. 2013. Aquatic Toxicology, Vol. I. First edition. pp. 70-76.
13. Julliand, V. and P. Grimm. 2017. The impact of diet on the hindgut microbiome. Journal of Equine Veterinary Science, 52: 23-28. [DOI:10.1016/j.jevs.2017.03.002]
14. Khan, A.Z., S. Kumbhar, Y. Liu, M. Hamid, C. Pan, S.A. Nido, F. Parveen and K. Huang. 2018. Dietary supplementation of selenium-enriched probiotics enhances meat quality of broiler chickens (Gallus gallus domesticus) raised under high ambient temperature. Biological Trace Element Research, 182: 328-38. [DOI:10.1007/s12011-017-1094-z]
15. Khodaei-Motlagh, M., H.A. Ghasemi and A. Salehi Zadeh. 2023. Effect of different levels of a blended supplement including probiotics, prebiotics and enzymes on productive performance, blood metabolites, hormonal profile and antioxidant status of laying hens. Research on Animal Production, 13(38): 128-137. [DOI:10.52547/rap.13.38.128]
16. Knowles, T.G., J.E. Edwards, K.J. Bazeley, S.N. Brown, A. Butterworth and P.D. Warriss. 2000. Changes in the blood biochemical and haematological profile of neonatal calves with age. Veterinary Record, 147(21): 593-598. [DOI:10.1136/vr.147.21.593]
17. Kullisaar, T., M. Zilmer, M. Mikelsaar, T. Vihalemm, H. Annuk, C. Kairane and A. Kilk. 2002. Two antioxidative lactobacilli strains as promising probiotics. International Journal of Food Microbiology, 72: 215-224. [DOI:10.1016/S0168-1605(01)00674-2]
18. Kuloglu, M., M. Atmaca, E. Tezcan, B. Ustundag and S. Bulut. 2002. Antioxidant enzyme and malondialdehyde levels in patients with panic disorder. Neuropsychobiology, 46(4): 186-189. [DOI:10.1159/000063573]
19. LeBlanc, J.G., S. Del Carmen, A. Miyoshi, V. Azevedo, F. Sesma, P. Langella, L. Bermudez-Humaran, L. Watterlot, and G. Perdigon. 2011. Use of superoxide dismutase and catalase producing lactic acid bacteria in TNBS induced Crohn's disease in mice. Journal of Biotechnology, 151: 287-293. [DOI:10.1016/j.jbiotec.2010.11.008]
20. Lutgendorff, F., R.M. Nijmeijer, P.A. Sandström, L.M. Trulsson, K.E. Magnusson, H.M. Timmerman, L.P. van Minnen, G.T. Rijkers, H.G. Gooszen, L.M. Akkermans, J.D. Söderholm. 2009. Probiotics prevent intestinal barrier dysfunction in acute pancreatitis in rats via induction of ileal mucosal glutathione biosynthesis. PLoS ONE, 4: e4512. [DOI:10.1371/journal.pone.0004512]
21. Mackenthun, E., M. Coenen and I. Vervuert. 2013. Effects of Saccharomyces cerevisiae supplementation on apparent total tract digestibility of nutrients and fermentation profile in healthy horses. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 97: 115-120. [DOI:10.1111/jpn.12043]
22. Merrifield, D.L., A. Dimitroglou, A. Foey, S.J. Davies, R.T. Baker, J. Bøgwald, M. Castex and E. Ringø. 2010. The current status and future focus of probiotic and prebiotic applications for salmonids. Aquaculture, 302(1-2): 1-18. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2010.02.007]
23. Mishra, V.; Shah, C.; Mokashe, N.; Chavan, R.; Yadav, H.; Prajapati, J. 2015. Probiotics as potential antioxidants: A systematic review. Journal of agricultural and food chemistry, 63, 3615-3626. [DOI:10.1021/jf506326t]
24. Pompei, A., L. Cordisco, A. Amaretti, S. Zanoni, D. Matteuzzi and M. Rossi. 2007. Folate production by bifidobacteria as a potential probiotic property. Applied and Environmental Microbiology, 73, 179-185. [DOI:10.1128/AEM.01763-06]
25. Savari, A., A. Hedayati and A. Safahieh. 2011. Characterization of blood cells and hematological parameters of yellowfin sea bream (Acanthopagrus latus) in some creeks of Persian Gulf. World Journal of Zoology, 6: 26-32.
26. Schoster, A., J.S. Weese and L. Guardabassi. 2014. Probiotic use in horses-what is the evidence for their clinical efficacy? Journal of Veterinary Internal Medicine, 28(6): 1640-1652. [DOI:10.1111/jvim.12451]
27. Son, S.H., H.L. Jeon, S.J. Yang, M.H. Sim, Y.J. Kim, N.K. Lee and H.D. Paik. 2018. Probiotic lactic acid bacteria isolated from traditional Korean fermented foods based on β-glucosidase activity. Food Sciences Biotechnology, 27: 123-9. [DOI:10.1007/s10068-017-0212-1]
28. Strompfová, V., M. Marcinácová, M. Simonová, Z.L. Gancarcíková, L.Sciranková, J. Koscová, V. Buleca, K. Cobanová and A. Lauková. 2006. Enterococcus faecium EK13 - an enterocin A-producing strain with probiotic character and its effect in piglets. Anaerobe, 12: 242-248. [DOI:10.1016/j.anaerobe.2006.09.003]
29. Swyers, K., A.O. Burk, T.G. Hartsock, E. M. Ungerfeld and J.L. Shelton. 2008. Effects of direct-fed microbial supplementation on digestibility and fermentation end-products in horses fed low- and high-starch concentrates. Journal of Animal Science, 86(10): 2596-2608. [DOI:10.2527/jas.2007-0608]
30. Szajewska, H., M. Kołodziej, D. Gieruszczak-Białek, A. Skórka, M. Ruszczyński and R. Shamir. 2019. Systematic review with meta‐analysis: Lactobacillus rhamnosus GG for treating acute gastroenteritis in children-a 2019 update. Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 49(11): 1376-1384. [DOI:10.1111/apt.13404]
31. Wang, A.N., X.W. Yi, H.F. Yu, B. Dong and S.Y. Qiao. 2009. Free radical scavenging activity of Lactobacillus fermentum in vitro and its antioxidative effect on growing-finishing pigs. Journal of Applied Microbiology, 107: 1140-1148. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2009.04294.x]
32. Wang, Y. Y. Wu, Y. Wang, A. Fu, L. Gong, W. Li and Y. Li. 2016. Bacillus amyloliquefaciens SC06 alleviates the oxidative stress of IPEC-1 via modulating Nrf2/Keap1 signaling pathway and decreasing ROS production. Applied microbiology and biotechnology, 101: 1-12. [DOI:10.1007/s00253-016-8032-4]
33. Weifen, L., Z. Xiaoping, S. Wenhui, D. Bin, L. Quan, F. Luoqin, Z. Jiajia and Y. Dongyou. 2012. Effects of Bacillus preparations on immunity and antioxidant activities in grass carp (Ctenopharyngodon idellus). Fish Physiology and Biochemistry, 38(6): 1585-1592. [DOI:10.1007/s10695-012-9652-y]
34. Wouters, D., N. Bernaert, N. Anno, B. Van Droogenbroeck, M. De Loose, E. Van Bockstaele, L. De Vuyst. 2013. Application'and validation of autochthonous lactic acid bacteria starter cultures for controlled leek fermentations and their influence on the antioxidant properties of leek. International Journal Food Microbiology, 165: 121-33. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2013.04.016]
35. Zeyner, A. and E. Boldt. 2006. Effects of a probiotic Enterococcus faecium strain supplemented from birth to weaning on diarrhoea patterns and performance of piglets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 90: 25-31. [DOI:10.1111/j.1439-0396.2005.00615.x]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb