دوره 13، شماره 38 - ( زمستان 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 38 صفحات 146-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosavi S T, Beigi Nassiri M T, Roshanfekr H R, Nazari M, ghorbani M R G. The Effect of Vitex Agnuse Castus Fruits Powder on Oviduct Markers Gene Expression of Laying Hens. rap 2022; 13 (38) :138-146
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1311-fa.html
موسوی سیده تقوا، بیگی نصیری محمدتقی، روشنفکر هدایت اله، نظری محمود، قربانی محمدرضا. تأثیر پودر میوه پنج‌انگشت بر بیان ژن نشانگرهای اوویداکت مرغ‌های تخمگذار. پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (38) :146-138

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1311-fa.html


دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده:   (1051 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: فیتواستروژن‌ها، استروژن‌های گیاهی با عملکرد و ساختار استروژن هستند. استروژن در فرآیند سنتز پروتئین‌های سفیده تخم‌مرغ در مجرای اویداکت مرغ نقش مهمی ایفا می‌کند. گیاه پنج‌انگشت یک گیاه بومی کشورهای آسیای میانه، مرکزی، جنوب اروپا و کشورهای مدیترانه است. این گیاه در طب سنتی کاربردهای متعددی دارد. مطالعات قبلی نشان داده است که گیاه پنج‌انگشت حاوی سطوح بالایی از فیتواستروژن است. فعال‌ترین فیتواستروژن‌ها در پنج‌انگشت شامل آپیژنین، وایتکسین و پندولتین است. تاکنون مطالعه‌ای در مورد اثر فیتواستروژن های گیاه پنج‌انگشت بر بیان نشانگرهای ژنی اوویداکت (اووآلبومین و اووموئید) مرغ تخمگذار منتشر نشده است. از این رو، این مطالعه به منظور بررسی تأثیر میوه‌های گیاه پنج‌انگشت بر بیان ژن های اووآلبومین و اووموئید اویداکت مرغ‌های تخم گذار انجام شد.
مواد و روش­ ها: تعداد 90 قطعه مرغ تخم گذار لگهورن (Hy-Line, W-36) در چرخه دوم تولید (در سن 72 تا 80 هفتگی) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار، پنج تکرار و 6 قطعه مرغ در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تیمارها شامل سطوح مختلف پودر میوه پنج‌انگشت شامل سطوح صفر، 1 و 2 درصد پودر میوه پنج‌انگشت به ازای هر کیلوگرم جیره بودند. پس از استخراج RNAی کل، کیفیت RNA با استفاده از نانودراپ و الکتروفورز ژل آگارز مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از کیت سیناکلون cDNA سنتز شد. میزان بیان ژن با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی اندازه گیری شد. در این روش از ژن بتااکتین به عنوان ژن مرجع جهت نرمال نمودن داده‌ها استفاده شد. برای تایید اختصاصیت هر پرایمر نمودار ذوب آن مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: الکتروفورز ژل آگارز محصولات واکنش زنجیره‌ای پلیمراز به ترتیب قطعات 60، 133 و 150 جفت باز را برای اووآلبومین، اووموئید و بتااکتین نشان داد. همه نمودارهای ذوب دارای یک پیک بودند که نشان دهنده حداقل دایمر پرایمر و اختصاصیت پرایمرها برای هر ژن بود. نتایج واکنش زنجیره‌ای پلیمراز در زمان واقعی نشان داد که مکمل ‌سازی میوه‌ پنج‌انگشت در سطوح 1 و 2 به جیره مرغ‌های تخمگذار تأثیری بر بیان ژن‌های اووآلبومین و اووموئید مرغ‌ تخمگذار ندارد.
نتیجه­ گیری: انتظار نمی‌رود که افزودن پودر میوه‌ پنج‌انگشت به جیره مرغ‌های تخمگذار سبب افزایش تولید در مرغ تخمگذار شود. بنابراین افزودن گیاه پنج‌انگشت به جیره مرغ های تخمگذار پیشنهاد نمی شود.
متن کامل [PDF 1662 kb]   (421 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک و اصلاح نژاد دام
دریافت: 1401/3/27 | ویرایش نهایی: 1401/10/18 | پذیرش: 1401/5/25 | انتشار: 1401/9/10

فهرست منابع
1. Ahangarpour, A., S.A. Najimi and Y. Farbood. 2016. Effects of Vitex agnus-castus fruit on sex hormones and antioxidant indices in a D-galactose-induced aging female mouse model. Journal of the Chinese Medical Association, 79: 589-596. [DOI:10.1016/j.jcma.2016.05.006]
2. Ali, S. and R.C. Coombes. 2000. Estrogen receptor alpha in human breast cancer: occurrence and significance. Journal of Mammary Gland Biology and Neoplasia, 5(3): 271-81. [DOI:10.1023/A:1009594727358]
3. AOAC. 2000. Official Methods of Analysis. Vol. I. 18th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
4. Arao, Y., N. Miyatake, Y. Ninomiya, T. Hasegawa, S. Masushige and S. Kato. 1994. Estrogen stabilization of the mRNA of chicken ovalbumin gene in the cultured organ from estrogen induced-chick oviduct. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 58(2): 261-264. [DOI:10.1271/bbb.58.261]
5. Bar, A. and S. Hurwitz. 1979. The interaction between calcium and gonadal hormones in their effect on plasma calcium, bone, 1-25-hydroxycolecalciferol hydroxylase and duodenal calcium binding protein, measured by radioimmunoassay in chicks. Endocrinology, 104: 1455-1460. [DOI:10.1210/endo-104-5-1455]
6. Dougherty, D.C. and M.M. Sanders. 2005. Estrogen action: revitalization of the chick oviduct model. Trends in Endocrinology and Metabolism, 16: 414-419. [DOI:10.1016/j.tem.2005.09.001]
7. Fathimoghadam, N., M.R. Ghorbani, S. Tabatabaei Vakili and A. Tatar. 2022. The effect of Vitex agnus castus fruit powder on performance, egg quality, blood biochemical parameters, immune response, reproductive system and tibial characteristics of laying hens in the second cycle of production. Journal of Animal Science, 31(4): 127-140 (In Persian).
8. Gallagher, J.C., B.L. Riggs, J. Eisman, A. Hamstra, S.B. Arnoud and H. Deluca. 1979. Intestinal calcium absorption and serum vitamin D metabolites in normal subjects and osteoporotic patients. Journal of Clinical Investigation, 64: 729-73. [DOI:10.1172/JCI109516]
9. Hansen, K.K., R.J. Kittok, G. Sarath, C.F. Toombs, N. Caceres and M.M. Beck. 2003. Estrogen receptor-α population's change with age in commercial laying hens. Poultry Science, 82: 1624-1629. [DOI:10.1093/ps/82.10.1624]
10. Hrabia, A., M. Wilk and J. Rzasa. 2008. Expression of alpha and beta estrogen receptors in the chicken ovary. Folia Biologica (Krakow), 56(3-4): 187-91. [DOI:10.3409/fb.56_3-4.187-191]
11. Ibrahim, N., A. Shalaby, R. Farag, G. Elbaroty, S. Nofal and E. Hassan. 2008. Gynecological efficacy and chemical investigation of Vitex agnus-castus L. fruits growing in Egypt, Natural Product Research, 22: 537e46. [DOI:10.1080/14786410701592612]
12. Jarry, H., B. Spengler, A. Porzel, J. Schmidt, W. Wuttke and V. Christoffel. 2003. Evidence for estrogen receptor beta-selective activity of Vitex agnus-castus and isolated flavones. Planta Medica, 69(10): 945-947. [DOI:10.1055/s-2003-45105]
13. Karacollokcu, M.Z., B.K. Guclu, K. Kara and S. Tugrulay. 2016. Effect of some essential oil supplementation to laying hen diet on performance and egg quality, Journal of the Faculty of Veterinary Medicine Istanbul University, 42(1): 31-37.
14. Katiraee, F., R. Mahmoudi, K. Tahapour, G. Hamidian and S.J. Emami. 2015. Biological properties of Vitex agnus-castus essential oil (phytochemical component, antioxidant and antifungal activity). Biotechnology and Health Sciences, 2(2): 267-97. [DOI:10.17795/bhs-26797]
15. Kato, S., L. Tora, J. Yamauchi, S. Masushige, M. Bellard and P.A. Chambon. 1992. Far upstream estrogen response element of the ovalbumin gene contains several half-palindromic 5′-TGACC-3′? motifs acting synergistically. Cell, 68: 731-742. [DOI:10.1016/0092-8674(92)90148-6]
16. Kuiper, G.G., J.G. Lemmen, B. Carlsson, J.C. Corton, S.H. Safe, P.T. Van der Saag, B. van der Burg and J.A. Gustafsson. 1998. Interaction of estrogenic chemicals and phytoestrogens with estrogen receptor beta. Endocrinology, 139: 4252-4263. [DOI:10.1210/endo.139.10.6216]
17. Liu, J., J.E. Burdette, Y. Sun, S. Deng, S.M. Schlecht, W. Zheng, D. Nikolić, G. Mahady, R.V. van Breemen, H. Fong, J. Pezzuto, J. Bolton and N. Farnsworth. 2004. Isolation of linoleic acid as an estrogenic compound from the fruits of Vitex agnus-castus L. (chaste-berry). Phytomedicine, 11(1): 18-23. [DOI:10.1078/0944-7113-00331]
18. Liu, Z., C. Sun, Y. Yan, G. Li, F. Shi, G. Wu, A. Liu and N. Yang. 2018. Genetic variations for egg quality of chickens at late laying period revealed by genome-wide association study. Scientific Reports, 8: 10832. [DOI:10.1038/s41598-018-29162-7]
19. Mari, A., P. Montoro, G. D'Urso, M. Macchia, C. Pizza and S. Piacente. 2015. Metabolic profiling of Vitex agnus-castus leaves, fruits and sprouts: analysis by LC/ESI/(QqQ)MS and (HR) LC/ESI/(Orbitrap)/MSn. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 102: 215-221. [DOI:10.1016/j.jpba.2014.09.018]
20. Mcknight, G.S., P. Pennequin and R.T. Schimke. 1975. Induction of ovalbumin mRNA sequences by estrogen and progesterone in chick oviduct as measured by hybridization to complementary DNA.‌ Journal of Biological Chemistry, 250(20): 8105-8110. [DOI:10.1016/S0021-9258(19)40822-3]
21. Nasri, S. and V.S. Ebrahimi. 2007. Therapeutic effects of vitex agnus-castus L. Journal of Babol University of Medical Sciences, 8(7): 49-53.
22. New England Biolabs (NEB) Inc. Guidelines for RNA Quantitation. https://international.neb.com/tools-and-resources/usage-guidelines/guidelines-for-rna-quantitation.
23. Ohler, P.O., P.M. Grimley and B.W. O'Malley. 1968. Protein synthesis: differential stimulation of cell-specific proteins in epithelial cells of chick oviduct. Science, 160: 86-87. [DOI:10.1126/science.160.3823.86]
24. Onagbesan, O.M. and M.J. Peddie. 1989. Calcium-dependent stimulation of estrogen secretion by FSH from theca cells of the domestic hen (Gallus domesticus). General and Comparative Endocrinology, 75: 177-186. [DOI:10.1016/0016-6480(89)90069-5]
25. Palmiter, R.D. and J.T. Wrenn. 1971. Interaction of estrogen and progesterone in chick oviduct development. 3. Tubular gland cell cyto-differentiation. Journal of Cell Biology, 50: 598-615. [DOI:10.1083/jcb.50.3.598]
26. Palmiter, R.D. 1972. Regulation of protein synthesis in chick oviduct. I. Independent regulation of ovalbumin, conalbumin, ovomucoid, and lysozyme induction. Journal of Biological Chemistry, 247: 6450-6461. [DOI:10.1016/S0021-9258(19)44714-5]
27. Pfaffl, M.W., G.W. Horgan and L. Dempfle. 2002. Relative expression software tool (REST) for group-wise comparison and statistical analysis of relative expression results in real- time PCR. Nucleic acids research, 30(9): 36. [DOI:10.1093/nar/30.9.e36]
28. Pauzenga, U. 1985. Feeding parent stock. Zoo Technical International, 22-24.
29. Rani, A. and A. Sharma. 2013. The genus Vitex: a review. Pharmacognosy Reviews, 7(14): 188-98. [DOI:10.4103/0973-7847.120522]
30. Rabieh, M.H. Rooshanfekr, M. Nazari and M.R. Ghorbani. 2020. Gene expression of antioxidant enzymes fed wild pistachio (Pistachio atlantica), purslane (portulaca oleracea) extract and vitamin E under in broiler chickens under heat stress condition. Iranian Veterinary Journal, 17(2): 51-60 (In Persian).
31. Safamehr, A.R., F. Chavooshi and A. Nobakht. 2017. The Effects of using the effects of saturea and thyme medicinal plants with or without enzyme on performance, blood parameters in broiler chickens. Research on Animal Production, 8(16):70-78 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.16.70]
32. Sabahi, R., M. Nazari, M.T. Beigi Nassiri and M.R. ghorbani. 2020. The Effect of Vitex Agnuse Castus Fruit Powder on Hypothalamic GnRH Gene Expression in Laying Hens. Research on Animal Production, 11 (30): 92-100 (In Persian).
33. Salary, J., H.R. Hemati Matin and H. Hajati. 2016. The effect of a dietary innovative multi‐material on sex hormones and molting period of canaries and laying hens. Iranian Journal of Applied Animal Science, 6(4): 937-942.
34. Schweizer, G., F. Cadepond-Vincent and E.E. Baulieu. 1985. Nuclear Synthesis of Egg White Protein Messenger Ribonucleic Acids in Chick Oviduct: Effects of the Anti-Estrogen Tamoxifen on Estrogen, Progesterone, and Dexamethasone-Induced Synthesis. Biochemistry, 24: 1742-1749. [DOI:10.1021/bi00328a026]
35. Stadnicka, K., A. Sławińska, A. Dunisławska, B. Pain and M. Bednarczyk. 2018. Molecular signatures of epithelial oviduct cells of a laying hen (Gallus gallus domesticus) and quail (Coturnix japonica). BMC Developmental Biology, 18: 9. [DOI:10.1186/s12861-018-0168-2]
36. Shen, Y., Q. Wang, D. Shao, X. Zhao, Y. Hu, H. Tong, and S.R. Shi. 2016. Effects of daidzein on egg production and gonadotropin related gene expression in the ovary and follicles of laying hens. Europ Poultry Science, 80: 160.‌
37. Wuttke, W., H. Jarry, V. Christoffel, B. Spengler and D. Seidlova-Wuttke. 2003. Chaste tree (Vitex agnus-castus) - Pharmacology and clinical indications. Phytomedicine, 10(4): 348-57. [DOI:10.1078/094471103322004866]
38. Zhao, R.Q., Y.C. Zhou, Y.D. Ni, L.Z. Lu, Z.R. Tao, W.H. Chen and J. Chen. 2005. Effect of daidzein on egg-laying performance in Shaoxing duck breeders during different stages of the egg production cycle. British Poultry Science, 46(2): 175-181.‌ [DOI:10.1080/00071660500064808]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb