دوره 14، شماره 40 - ( تابستان 1402 )                   جلد 14 شماره 40 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ezoji A, Rezaei M, Kazemifard M, AshayeAshayerizadeh O. (2023). Effect of Different Levels of Corn Gluten Feed with and without Enzyme Addition on Growth Performance, Carcass Characteristics, Nutrient Digestibility and some Blood Parameters in Broiler Chicks. rap. 14(40), 1-13.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1301-fa.html
ازوجی علیرضا، رضائی منصور، کاظمی فرد محمد، عشایری زاده امید. تأثیر سطوح مختلف خوراک گلوتن ذرت با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد، خصوصیات لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی از فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1402; 14 (40) :13-1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1301-fa.html


گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (744 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: یکی از راهکارهای اقتصادی تأمین مواد خوراکی در صنعت طیور استفاده از پسماند‌های حاصل از فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی است. از جمله پسماند‌های صنعتی، خوراک گلوتن ذرت است که از راه فرآیند آسیاب مرطوب ذرت تولید می‌شود و بهدلیل داشتن قیمت ارزان، ارزش تغذیه‌ای مناسب و دسترسی آسان، می تواند سبب کاهش هزینه  جیره و تأمین‌ بخشی از انرژی و پروتئین مورد نیاز طیور باشد.
مواد و روش ها: این آزمایش با تعداد 320 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 4×2، شامل چهار سطح خوراک گلوتن ذرت (صفر، 12، 24 و 36 درصد) و دو سطح مولتی‌آنزیم (صفر و 0/70 درصد) انجام شد. به هر تیمار آزمایشی، چهار تکرار حاوی 10 قطعه پرنده اختصاص یافت. طی دوره آزمایش خوراک مصرفی، اقزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهصورت دوره‏ای اندازه‌گیری شد. در پایان دوره آزمایش، دو قطعه پرنده از هر تکرار انتخاب و پس از کشتار خصوصیات لاشه آن‌ها بررسی شد. قابلیت هضم مواد مغذی با نمونه‌ گیری از فضولات در سن 21 روزگی سنجیده شد. در روزهای 21 و 42 روزگی نیز دو قطعه جوجه بر اساس متوسط وزن بدن از هر تکرار انتخاب و از ورید بال آن‌ها خون‌گیری شد.
یافته‌ها: جیره‏های حاوی سطح 36 درصد خوراک گلوتن ذرت خوراک مصرفی بیشتری در دوره رشد و همچنین، کمترین افزایش وزن و بالاترین ضریب تبدیل غذایی را در دوره‌های آغازین، رشد و کل دوره پرورش، نسبت به سایر سطوح مصرف خوراک گلوتن ذرت داشتند (0/05>p). میانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای حاوی آنزیم در دوره‏های آغازین و رشد بهبود یافت. پرندگان حاوی سطح آنزیم فاقد خوراک گلوتن ذرت، در کل دوره پرورش بالاترین افزایش وزن و کمترین ضریب تبدیل غذایی را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند (0/05>p). افزودن آنزیم به جیره حاوی 36 درصد خوراک گلوتن ذرت، وزن نسبی کبد و بورس فابریسیوس را نسبت به جیره‌های فاقد آنزیم افزایش داد (0/05>p). افزودن آنزیم نیز سبب کاهش چربی حفره بطنی شد (0/05>p). استفاده از سطح 36 درصد خوراک گلوتن ذرت در جیره سبب بهبود قابلیت هضم چربی خام در مقایسه با سطوح صفر و 12 درصد خوراک گلوتن ذرت در جیره شد. افزودن آنزیم به جیره قابلیت هضم پروتئین خام را بهبود داد (0/05>p). در سن 21 روزگی، تیمارهای حاوی مخلوط 12 یا 24 درصد خوراک گلوتن ذرت و آنزیم در جیره، سبب کاهش غلظت تری‎گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی خیلی کم در مقایسه با سطوح حاوی 12 و 24 خوراک گلوتن ذرت شدند. همچنین، با افزودن آنزیم به جیره، غلظت گلوکز خون به‌صورت معنی‏ دار افزایش یافت.
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که با افزودن آنزیم می‏توان از خوراک گلوتن ذرت تا سطح 36 درصد بدون تأثیر منفی بر صفات عملکردی، در جیره جوجه‌های گوشتی استفاده نمود. 


متن کامل [PDF 1560 kb]   (394 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1401/2/10 | ویرایش نهایی: 1402/6/6 | پذیرش: 1401/5/4 | انتشار: 1402/6/7

فهرست منابع
1. Abdel-Shafy, H.I. and M.S. Mansour. 2018. Solid waste issue: Sources, composition, disposal, recycling, and valorization. Egyptian Journal of Petroleum, 27(4): 1275-1290. [DOI:10.1016/j.ejpe.2018.07.003]
2. AOAC. 2005. Association of official analytical chemists. 21th ed. Gaithersburg, M.D: AOAC International.
3. Bar, A. 1982. Plasma and intestinal content of 1, 25 dihydroxyvutamin D_3 in calcium or phosphorus restricted birds. Current advance in Skeltongenesis: development, biomineralization, mediators and metabolic bone disease, 197-200.
4. Bedford, M. and G. Partrifge. 2010. Feed Enzymes, the Future. Enzymes in Farm Animal Nutrition. 304. [DOI:10.1079/9781845936747.0000]
5. Bedford, M.R. 2018. The evolution and application of enzymes in the animal feed industry: the role of data interpretation. British Poultry Science, 59(5): 486-493. [DOI:10.1080/00071668.2018.1484074]
6. Bedford, M.R. and G. Partridge. (Eds.). 2001. Enzymes in farm animal nutrition. CABI Publishing. 161-198 pp. [DOI:10.1079/9780851993935.0000]
7. Blasi, D.A., M.J. Brouk, J. Drouillard and S.P. Montgomery. 2001. Corn gluten feed: Composition and feeding value for beef and dairy cattle. Kansas Coop Ext. Svc. MF-2538.
8. Buhman, K.K., E.J. Furumoto, S.S. Donkin and J.A. Story. 2000. Dietary psyllium increases expression of ileal apical sodium-dependent bile acid transporter mRNA coordinately with dose-responsive changes in bile acid metabolism in rats. The Journal of Nutrition, 130(9): 2137-2142. [DOI:10.1093/jn/130.9.2137]
9. Cho, J.H., P. Zhao and I.H. Kim. 2012. Effects of emulsifier and multi-enzyme in different energy densitydiet on growth performance, blood profiles, and relative organ weight in broiler chickens. Journal of Agricultural Science, 4(10): 161. [DOI:10.5539/jas.v4n10p161]
10. Dalvand, H., A. Azarfar and A. Masoudi. 2018. Effects of dietary inclusion of rice bran on production performance and ileal digestibility of nutrients in broiler chickens. Animal Production, 19(4): 863-877 (In Persian).
11. Daymeh, S., N. Afzali and S.J. Hosseini-Vashan. 2019. Effects of surplus jujube meal with and without enzyme on growth performance, carcass traits and ileum morphology of broilers. Animal Production, 21(1): 99-111 (In Persian).
12. De Godoy, M.R.C., L.L. Bauer, C.M. Parsons and G.C. Fahey Jr. 2009. Select corn coproducts from the ethanol industry and their potential as ingredients in pet foods. Journal of Animal Science, 87(1): 189-199. [DOI:10.2527/jas.2007-0596]
13. FAO, F. 2017. The future of food and agriculture-Trends and challenges. Annual Report, 296: 1-180.
14. Farrell, D. 2013. The role of poultry in human nutrition. Poultry Development Review. Rome: Food and Agriculture Organization, 2-9.
15. Fenton, T.W. and M. Fenton. 1979. An improved procedure for the determination of chromic oxide in feed and feces. Canadian Journal of Animal Science, 59(3): 631-634. [DOI:10.4141/cjas79-081]
16. Friedewald, W.T., R.I. Levy and D.S. Fredrickson. 1972. Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge. Clinical Chemistry, 18(6): 499-502. [DOI:10.1093/clinchem/18.6.499]
17. González-Alvarado, J.M., E. Jiménez-Moreno, D. González-Sánchez, R. Lázaro and G.G. Mateos. 2010. Effect of inclusion of oat hulls and sugar beet pulp in the diet on productive performance and digestive traits of broilers from 1 to 42 days of age. Animal Feed Science and Technology, 162(1-2): 37-46. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.08.010]
18. Hetland, H., B. Svihus and Å. Krogdahl. 2003. Effects of oat hulls and wood shavings on digestion in broilers and layers fed diets based on whole or ground wheat. British Poultry Science, 44(2): 275-282. [DOI:10.1080/0007166031000124595]
19. Hosseini, S.A., A.H. Alizadeh-Ghamsari, H. Lotfollahian, M. Tavakkoli and H.J. Barfourooshi. 2020. Effects of different levels of corn gluten feed on performance, immune responses, intestinal morphology and some blood parameters of broiler chickens. Animal Production, 22(1): 93-103 (In Persian)
20. Jiménez-Moreno, E., J.M. González-Alvarado, A. de Coca-Sinova, R. Lázaro and G.G. Mateos. 2009. Effects of source of fibre on the development and pH of the gastrointestinal tract of broilers. Animal Feed Science and Technology, 154(1-2): 93-101. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2009.06.020]
21. Kawauchi, I.M., N.K. Sakomura, R.S. Vasconcellos, L.D. De-Oliveira, M.O.S. Gomes, B.A. Loureiro and A.C.Carciofi. 2011. Digestibility and metabolizable energy of maize gluten feed for dogs as measured by two different techniques. Animal Feed Science and Technology, 169(1-2): 96-103. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2011.05.005]
22. Khazari, B. and M. Rezaei. 2019. The effect of different sources of insoluble fiber on performance, nutrient digestibility and blood parameters in broiler chicks. Research on Animal Production (Scientific and Research), 10(24): 1-9 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.10.24.1]
23. Klasing, K.C. 1998. Comparative avian nutrition. CAB International. New York, USA, 30-33. [DOI:10.1079/9780851992198.0000]
24. Kocher, A., M. Choct, M. D. Porter and J. Broz. 2002. Effects of feed enzymes on nutritive value of soyabean meal fed to broilers. British Poultry Science, 43(1): 54-63. [DOI:10.1080/00071660120109890]
25. Kothare, A., S. Wankhede, V. Munde, Y. Sirsat and R. Mogale. 2021. Effect of supplementation of multi-enzyme in low energy diet on the carcass traits and hematobiochemical parameters of broiler birds. Journal of Veterinary Sciences and Animal Husbandry, 6(3): 34-39 [DOI:10.22271/veterinary.2021.v6.i3a.358]
26. Loy, D.D. and E.L. Lundy. 2019. Nutritional properties and feeding value of corn and its coproducts. In Corn (pp. 633-659). AACC International Press. [DOI:10.1016/B978-0-12-811971-6.00023-1]
27. Masoudi, A. and A. Azarfar. 2018. Compare blood parameters and liver enzymes of broiler chickens fed with different levels of corn hull. Iranian Veterinary Journal, 14(3): 79-88 (In Persian).
28. Mbukwane, M.J., T.T. Nkukwana, P.W. Plumstead and N. Snyman. 2022. Sunflower meal inclusion rate and the effect of exogenous enzymes on growth performance of broiler chickens. Animals, 12(3): 253. [DOI:10.3390/ani12030253]
29. Merkley, J.W., R.J. Maxwell, J.G. Phillips and W.E. Huff. 1987. Hepatic fatty acid profiles in aflatoxin-exposed broiler chickens. Poultry Science, 66(1): 59-67. [DOI:10.3382/ps.0660059]
30. Nabipour Afrouzi, H., N. Torbatinejad, M. Shams Shargh and M. Rezaei. 2018. Effect of corn gluten meal without processing and processed with protease enzyme at different times on performance, carcass characteristics and some blood parameters in broiler chickens. Animal Production Research, 7(1): 67-80 (In Persian).
31. Nadeem, M.A. and A.H. Gilani. 2005. Khan and Mahr-Un-Nisa AG. International Journal of Agriculture and Biology, 7(6): 985-989.
32. National Research Council. 1994. Nutrient requirements of poultry. National Academies Press.
33. Nooreh, Z. and A.N.Shukri. 2015. Factors affecting the accumulation of ventricular fat accumulation in poultry. The Second International Conference on Research in Science and Technology (In Persian).
34. Olfati, Z., F. Shariatmadari, M.K Torshizi, H. Ahmadi, M. Sharafi and M.R. Bedford. 2021. Effects of gelatin as an alternative protein source and mono-component protease supplementation on growth performance, viscosity, digestibility and microbial population of ileal digesta, digestive tract traits and gut morphology of broiler chickens. Livestock Science, 244: 104326. [DOI:10.1016/j.livsci.2020.104326]
35. Pérez-Rodríguez, L., C. Alonso-Alvarez, M. Martínez-Haro and J. Viñuela. 2008. Variation in plasma biochemical parameters in captive adult red-legged partridges (Alectoris rufa) during daylight hours. European Journal of Wildlife Research, 54(1): 21-26. [DOI:10.1007/s10344-007-0102-6]
36. Rausch, K.D. and R.L. Belyea. 2006. The future of coproducts from corn processing. Applied Biochemistry and Biotechnology, 128(1): 47-86. [DOI:10.1385/ABAB:128:1:047]
37. Rougière, N. and B. Carré. 2010. Comparison of gastrointestinal transit times between chickens from D+ and D−genetic lines selected for divergent digestionefficiency. Animal, 4(11): 1861-1872. [DOI:10.1017/S1751731110001266]
38. Salari, A.A., A. Golian and A. Hasanabadi. 2020. Added value (matrix) of lysophospholipids supplementation on metabolizable energy of different fat sources and digestible nutrients of corn-soybean meal diet in broiler chickens. Iranian Animal Sciences Research, 4: 513-528 (In Persian).
39. Sarikhan, M., H.A. Shahryar, K. Nazer-Adl, B. Gholizadeh and B. Behesht. 2009. Effects of insoluble fiber on serum biochemical characteristics in broiler. International Journal of Agriculture and Biology, 11(1): 73-76.
40. SAS Institute. 2002. SAS/STAT users guide: statistics., Version 9.1. ed. SAS institute., Inc Cary, Nc. USA.
41. Schroder, J.W. 2010. Corn gluten feed composition, storage, handling, feeding and value. North Dakota State University Extension Service.. Available at: http://www.ag.ndsu.edu/pubs/ansci/dairy/as1127. pdf.
42. Selim, S., E. Hussein, N.S. Abdel-Megeid, S.J. Melebary, M.S. Al-Harbi and A.A. Saleh. 2021. Growth performance, antioxidant activity, immune status, meat quality, liver fat content, and liver histomorphology of broiler chickens fed rice bran oil. Animals, 11(12): 3410. [DOI:10.3390/ani11123410]
43. Shabani, A. and B. Dastar. 2011. Effect of corn gluten feed utilization on performance and Carcass Characteristics of broiler chicks. Research On Animal Production (Scientific and Research), 2(3), 69-79 (In Persian).
44. Silversides, F.G. and M.R. Bedford. 1999. Soluble non-starch polysaccharides, enzymes, and gut viscosity-Is there a connection. World Poultry, 15(3): 17-18.
45. Sunvold, G.D., G.C. Fahey Jr, N.R. Merchen, E.C. Titgemeyer, L.D. Bourquin, L.L. Bauer and G.A. Reinhart. 1995. Dietary fiber for dogs: IV. In vitro fermentation of selected fiber sources by dog fecal inoculum and in vivo digestion and metabolism of fiber-supplemented diets. Journal of Animal Science, 73(4): 1099-1109. [DOI:10.2527/1995.7341099x]
46. Thirumalaisamy, G., J. Muralidharan, S. Senthilkumar, R. Hema Sayee and M. Priyadharsini. 2016. Cost-effective feeding of poultry. International Journal of Science, Environment and Technology, 5(6): 3997-4005.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb