دوره 13، شماره 38 - ( زمستان 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 38 صفحات 37-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi Banrivand Z, Rezaei M, Kazemi Fard M, Tajik Ghanbari M A. Effect of Sunflower Seed Meal Fermented with Aspergillus Niger and Saccharomyces Cerevisiae on Intestinal Morphology, Microbial Population, and Some Digestive Parameters in Broiler Chicks. rap 2022; 13 (38) :28-37
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1291-fa.html
کریمی بانریوند زهرا، رضایی منصور، کاظمی فرد محمد، تاجیک قنبری محمد علی. بررسی اثرات کنجاله تخم آفتابگردان تخمیر شده با قارچ آسپرژیلوس نایجر و مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر ریخت شناسی، جمعیت میکروبی و برخی از پارامترهای هضمی در جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (38) :37-28

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1291-fa.html


دانشکده علوم دامی و شیلات
چکیده:   (233 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثرات کنجاله تخم آفتابگردان تخمیر شده با قارچ آسپرژیلوس نایجر و همچنین پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه بر ریخت­شناسی، جمعیت میکروبی قسمت­ های مختلف روده و برخی از پارامترهای هضمی طراحی شد.
مواد و روش­ ها: این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی، با 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه تجاری راس 308، در پنج تیمار، پنج تکرار و  هشت قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر 2- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه 3- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط هر دو قارچ آسپرژیلوس نایجر و مخمر ساکارومایسس سرویزیه 4- جیره حاوی کنجاله آفتابگردان بدون فرآوری 5- جیره شاهد بر پایه‌ی ذرت و سویا. اثر تیمارها در پایان دوره 39 روزه پرورش، بر ریخت شناسی ایلئوم، گرانروی، جمعیت میکروبی و pH محتویات روده جوجه‌های گوشتی بررسی شد.
یافته­ ها: نتایج ریخت شناسی روده نشان داد که بیشترین ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپ در ایلئوم مربوط به پرندگان تغذیه شده با تیمار تخمیر شده با قارچ آسپرژیلوس نایجر بود (0/05>p)،  مقدار گرانروی در دو بخش ژژنوم و ایلئوم روده کوچک در هر سه تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده نسبت به تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان بدون فرآوری بیشتر شد (0/05>p). در بین این تیمار ها، تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر بیشترین نزدیکی را با تیمار شاهد بر پایه ذرت و سویا داشت (0/05>p). جمعیت کلی­فرم دئودنوم در تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر (5/41) و همچنین تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط هر دو قارچ و مخمر (5/35) نسبت به تیمار شاهد (5/07)  افزایش معنی­ داری داشت، به طوری که بیشترین جمعیت باکتری­ های هوازی این بخش مربوط به تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه (5/45) بود (0/05>p). بالاترین جمعیت لاکتوباسیلوس و  باکتری ­های هوازی در قسمت ژژنوم به ترتیب مربوط به تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر (5/16) و تیمار شاهد بر پایه ذرت و سویا (6/49) بود (0/05>p). بیشترین جمعیت باکتری ­های لاکتوباسیلوس در ایلئوم مربوط به تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر (5/92) و تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان بدون فرآوری (5/95) بود (0/05>p). همچنین بیشترین جمعیت باکتری­ های کلی­ فرم (5/43) و هوازی (7/61) در این قسمت نیز مربوط به تیمار حاوی کنجاله آفتابگردان تخمیر شده توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر بود (0/05>p).  جمعیت باکتری­های کلی­فرم، لاکتوباسیلوس و هوازی در سکوم در همه تیمار­ها نسبت به تیمار شاهد بر پایه ذرت و سویا بیشتر بود (0/05>p). بالاترین میزان pH دئودنوم و ژژنوم مربوط به تیمار شاهد بر پایه ذرت و سویا بود (0/05>p).
نتیجه ­گیری: نتایج این آزمایش نشان داد که فرآوری کنجاله تخم آفتابگردان با قارچ آسپرژیلوس نایجر و مخمر ساکارومایسس سرویزیه سبب کاهش pH محتویات دستگاه گوارش، افزایش کل جمعیت میکروبی، کاهش کلی فرم و افزایش لاکتوباسیلوس و بهبود ریخت­ شناسی روده جوجه­ های گوشتی می­ شود.

 
متن کامل [PDF 1506 kb]   (20 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1401/1/15 | ویرایش نهایی: 1401/10/18 | پذیرش: 1401/3/1 | انتشار: 1401/9/10

فهرست منابع
1. Alagawany, M., M.R. Farag, M.E. Abd El-Hack and K. Dhama. 2015. The practical application of sunflower meal in poultry nutrition. Advanced Animal and Veterinary Science, 3: 634-648. [DOI:10.14737/journal.aavs/2015/3.12.634.648]
2. Ali, S.A., H.O. Abdalla and M.A. Abasaid. 2011. Sunflower meal as an alternative protein source to groundnut meal in laying hens ration. Egyptian Journal of Poultry Science, 31: 745-753.
3. Amir, I.J.A.Z., Z. Anwar, Y. Zafar, H. Iqbal, M. Aish, I. Muhammad and M. Sajid. 2011. Optimization of cellulase enzyme production from corn cobs using Alternaria alternata by solid state fermentation. Journal of Cell and Molecular Biology, 9(2): 51-56.
4. Bradley, G.L., T.F. Savage and K.I. Timm. 1994. The effects of supplementing diets with Saccharomyces cerevisiae var. boulardii on male poult performance and ileal morphology. Poultry Science, 73(11): 1766-1770.‌ [DOI:10.3382/ps.0731766]
5. Brooks, P.H. 2008. Fermented liquid feed for pigs. CAB Reviews: Perspectives in Agriculture, Veterinary Science, Nutrition and Natural Resources, 3: 1-18. [DOI:10.1079/PAVSNNR20083073]
6. Chang, J., Q. Yin, P. Wang, W. Wang, R. Zuo, Q. Zheng and J. Liu. 2012. Effect of fermented protein feedstuffs on pig production performance, nutrient digestibility, and fecal microbes. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 36(2): 143-151. [DOI:10.3906/vet-1012-652]
7. Chen, L., Y. Zhang, R.L. Madl and P.V. Vadlani. 2010. Nutritional enhancement of soybean 135-138. 214-224. 433-438. Acid production from kitchen waste by Lactobacillus TY50. Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 25(4).
8. Choct, M. 1997. Feed non-starch polysaccharides: chemical structures and nutritional significance. Feed milling international, 191(June issue), 13-26.
9. De Vries, S., A.M. Pustjens, H.A. Schols, W.H. Hendriks and W.J.J. Gerrits. 2012. Improving digestive utilization of fiber-rich feedstuffs in pigs and poultry by processing and enzyme technologies: A review. Animal Feed Science and Technology, 178(3-4): 123-138. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2012.10.004]
10. Eftekhari, M. and Y. Chashnidel. 2018. Effects of Trametes Gibbosa fungi culture on chemical composition, ruminal degradability and gas production parameters in some fibrous by_products. M.Sc. Thesis of Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources (In Persian).
11. El-Wahab, A.A., J.B. Lingens, B. Chuppava, M.F. Ahmed, A. Osman, M. Langeheine and C. Visscher. 2020. Impact of rye inclusion in diets for broilers on performance, litter quality, foot pad health, digesta viscosity, organ traits and intestinal morphology. Sustainability, 12(18): 7753. [DOI:10.3390/su12187753]
12. Falah, M., B. Dastar, F. Ganji and A. Ashairzadeh. 2013. The effect of fermented soybean meal and dietary protein level on intestinal function, morphology and microbial population of broilers. Master Thesis of Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources (In Persian).
13. Fallah, M., B. Dastar, F. Ganji, A. Ashayerizadeh. 2014. Effects of fermented soybean meal and dietary protein level on performance and gasterointestinal microbial population in broiler chickens. Animal Science Jurnal (Pajouheshand Sazandegi), 109: 53-66 (In Persian).
14. Feng, J., X. Liu, Z.R. Xu, Y.Y. Liu and Y.P. Lu. 2007. Effects of Aspergillus oryzae 3.042 fermented soybean meal on growth performance and plasma biochemical parameters in broilers. Animal Feed Science and Technology, 134(3-4): 235-242. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2006.08.018]
15. Guinotte, F., J. Gautron and Y. Nys. 1995. Calcium solubilization and retention in the gastrointestinal tract in chicks (Gallus domesticus) as a function of gastric acid secretion inhibition and of calcium carbonate particle size. British Journal of Nutrition, 73: 125-139. [DOI:10.1079/BJN19950014]
16. Heres, L., B. Engel, F. Van Knapen, M. De Jong, J. Wagenaar and H. Urlings. 2003. Fermented liquid feed reduces susceptibility of broilers for Salmonella enteritidis. Poultry Science, 82: 603-611. [DOI:10.1093/ps/82.4.603]
17. Hong, K.J., C.H. Lee and S.W. Kim. 2004. Aspergillus oryzae GB-107 fermentation improves nutritional quality of food soybeans and feed soybean meals. Journal of Medicinal Food, 7(4): 430-435. [DOI:10.1089/jmf.2004.7.430]
18. Hosseini, S.J., H. Kermanshahi, H. Nassirimoghaddam, A. Nabipour, M.T. Mirakzeh, H. Saleh and M. Kazemifard. 2016. Effects of 1.25-dihydroxycholecalciferol and hydroalcoholic extract of Withania coagulans fruit on bone mineralization and mechanical and histological properties of male broiler chickens. Brazilian Journal of Poultry Science, 18: 73-86.‌ [DOI:10.1590/18069061-2015-0016]
19. Izat, A.L., N.M. Tidwell, R.A. Thomas, M.A. Reiber, M.H. Adams, M. Colberg and P.W. Waldroup. 1990. Effecets of a buffered propionic acid in diedt on the performance of broiler chickens and on microflora of the intestine and carcass. Poultry Science, 69(5): 818-826. [DOI:10.3382/ps.0690818]
20. Jazi, V., A. Ashayerizadeh, M. Toghyani, A., Shabani and G. Tellez. 2018. Fermented soybean meal exhibits probiotic properties when included in Japanese quail diet in replacement of soybean meal. Poultry science, 97(6): 2113-2122.‌ [DOI:10.3382/ps/pey071]
21. Jim'enez-Moreno, E., J.M. Gonz'alez-Alvarado, A. De Coca-Sinova, R. azaro and G.G. Mateos. 2009. Effects of source of fibre on the development and pH of the gastrointestinal tract of broilers. Animal Feed Science and Technology, 154: 93-101. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2009.06.020]
22. Kabirifard A.M., H. Fazaeli, M.H. Sadeghi and S.A. Sadeghi. 2014. Effect of processing of Pleurotus Florida on the nutritional value of wheat straw and palm leaves. Journal of Animal Sciences (Research and Construction), 104: 219-232.
23. Kim, S.K., T.H. Kim, S.K. Lee, K.H. Chang, S. Cho, K.W. Lee, K.W and B.K. An. 2016. The use of fermented soybean meals during early phase affects subsequent growth and physiological response in broiler chicks. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 29(9): 1287-1293. [DOI:10.5713/ajas.15.0653]
24. Kim, S.W., E. Van Heugten, F. Ji, C.H. Lee and R.D. Mateo. 2010. Fermented soybean meal as a vegetable protein source for nursery pigs: I. Effects on growth performance of nursery pigs. Journal of Animal Science, 88(1): 214-224.7. [DOI:10.2527/jas.2009-1993]
25. Lee, H.S., Y.W. Shin, J.P. Kim, Y.H., Park and K.Y. Wang. 2004, January. Evaluation of protein dispersibility index as an indicator for soybean meal protein quality in growing pigs: I. Metabolic study. In Journal of Dairy Science (87,174-174).1111 N Dunlap Ave, Savoy, Il 61874 Usa: Amer Dairy Science Assoc.
26. Martins, F.S., A.C.P. Rodrigues, F.C. Tiago, F.J. Penna, C.A. Rosa, R.M., Arantes and J.R. Nicoli. 2007. Saccharomyces cerevisiae strain 905 reduces the translocation of Salmonella enterica serotype Typhimurium and stimulates the immune system in gnotobiotic and conventional mice. Journal of Medical Microbiology, 56(3): 352-359. [DOI:10.1099/jmm.0.46525-0]
27. Mazaheri, A., M. Shams Shargh, B. Dastar and O. Ashayeri zadeh. 2017. Comparison the effects of raw and fermented sesame meal by solid state fermentation on performance, cacass characteristic, and intestinal morphology in broiler chickens. Animal Science Journal (Pajouhesh and Sazandegi), 120: 147-158 (In Persian).
28. Montagne, L., J.R. Pluske and D.G. Hampson. 2003. A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Animal Feed Science Technology, 108: 95-117. [DOI:10.1016/S0377-8401(03)00163-9]
29. Moo-Young, M., Y. Chisti and D. Vlach. 1993. Fermentation of cellulosic materials to mycoprotein foods. Biotechnology Advances 11: 469-479. [DOI:10.1016/0734-9750(93)90015-F]
30. Perryman, K.R., H. Olanrewaju and W.A. Dozier. 2013. Growth performance and meat yields of broiler chickens fed diets containing low and ultra-low oligosaccharide soybean meals during a 6-week production period. Poultry science, 92(5): 1292-1304. [DOI:10.3382/ps.2012-02723]
31. Pirsaraei, Z.A., A.A. Saki, M. Kazemi Fard and H. Saleh. 2011. Effect of dietary tallow level on broiler breeder performance and hatching egg characteristics. Journal of Animal and Veterinary Advances, 10(2011): 1287-1291.‌ [DOI:10.3923/javaa.2011.1287.1291]
32. Rao, S.R. and V.R. Reddy. 1999. Enhancement of phytate phosphorus availability in the diets of commercial broilers and layers. Animal Feed Science and Technology, 79(3): 211-222. [DOI:10.1016/S0377-8401(99)00020-6]
33. Rezaei, M., M. Karimi Torshizi and Y. Rouzbehan. 2011. The influence of different levels of micronized insoluble fiber on broiler performance and litter moisture. Poultry Science, 90: 2008-2012. [DOI:10.3382/ps.2011-01352]
34. Sabet Servestani, S., R. Rezvani, M.J. Zamiri, S.H. Shekarforous, H. Atashi and N. Mosleh. 2016. The effect of nanocopper and mannan oligosaccharide supplementation on nutrient digestibility and performance in broiler chickens. Journal of Veterinary Research, 71(2):153-161.
35. Sakamoto, K., H. Hirose, A. Onizuka, M. Hayashi, N. Futamura, Y. Kawamura, Y. and T. Ezaki. 2000. Quantitative study of changes in intestinal morphology and mucus gel on total parenteral nutrition in rats. Journal of Surgical Research, 94(2): 99-106. [DOI:10.1006/jsre.2000.5937]
36. Sardjono, A., Y. Zhu and W. Knol. 1998. Comparison of fermentation profiles between lupine and soybean by Aspergillus oryzae and Aspergillus sojae in solid-state culture systems. Journal of agricultural and food chemistry, 46(8): 3376-3380.‌ [DOI:10.1021/jf980221c]
37. Schuster, E., N. Dunn-Coleman, J.C. Frisvad and P. Van Dijck. 2002. On the safety of Aspergillus niger-a review. Applied microbiology and biotechnology, 59(4-5): 426-435. [DOI:10.1007/s00253-002-1032-6]
38. Singhania, R.R., A.K. Patel, C.R. Soccol and A. Pandey. 2009. Recent advances in solid-state fermentation. Biochemical Engineering Journal, 44(1): 13-18. [DOI:10.1016/j.bej.2008.10.019]
39. Soltan, M.A., M.S. Hassaan, M.S. Abdella, G.A. El-Syaad and M.A. El-Ashry. 2015. Yeast fermented sunflower meal as a replacer for fishmeal in diets of the Nile tilapia, oreochromis niloticus. Egyptian Journal of Aquatic Biology and Fisheries, 19: 65-72. [DOI:10.21608/ejabf.2015.2258]
40. Soltani Naseri, K., F. Ghanbari, J. Bayat Kouhsar and F. Taliey. 2018. Effect of chemical and biological processing methods on chemical composition, gas production parameters and in vitro digestibility of Cicer Arietinum wastes rap, 9(22): 72-82. [DOI:10.29252/rap.9.22.72]
41. Sredanović, S.A., J.D. Lević, R.D. Jovanović and O.M. Đuragić. 2012. The nutritive value of poultry diets containing sunflower meal supplemented by enzymes. Acta Periodica Technologica, (43): 79-91. [DOI:10.2298/APT1243079S]
42. Sun, H., J. Tang, X. Yao, Y. Wu, X. Wang and J. Feng. 2012. Improvement of the nutritional quality of contton seed meal by Bacillus subtilis and the addition of papain. International Journal of Agriculture and Biology, 14: 563- 568.
43. Tosh, S.M. and S. Yada. 2010. Dietary fibres in pulse seeds and fractions: Characterization, functional attributes, and applications. Food Research International, 43(2): 450-460. [DOI:10.1016/j.foodres.2009.09.005]
44. Van der Klis, J.D., A. Van Voorst and C. Van Cruyningen. 1993. Effect of a soluble polysaccharide (carboxy methyl cellulose) on the physico‐chemical conditions in the gastrointestinal tract of broilers. British Poultry Science, 34(5): 971-983. [DOI:10.1080/00071669308417657]
45. Yasar, S. 2003. Performance, gut size and ileal digesta viscosity of broiler chickens fed with a whole wheat added diet and the diets with different wheat particle sizes. Int. Journal Poult. Science, 2: 75-82. [DOI:10.3923/ijps.2003.75.82]
46. Yason, C.V., B.A. Summers and K.A. Schat. 1987. Pathogenesis of rotavirus infection in various age groups of chickens and turkeys: Pathology. American Journal of Veterinary Research, 48(6): 927-938.‌

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb