دوره 13، شماره 37 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 37 صفحات 72-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Huria A, Ghoorchi T, Pashaei S. Evaluating Effects of Ziziphora Tenuior on Digestibility, Hematological, Serum Biochemical Indices, Fecal Bacteria and Nematode Population of Ewes. rap 2022; 13 (37) :64-72
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1263-fa.html
حوریه احمد، قورچی تقی، پاشایی سمیه. تأثیر گیاه دارویی کاکوتی (Ziziphora tenuior) بر قابلیت هضم، فراسنجه های خونی، سیستم ایمنی، باکتری های مدفوع و جمعیت نماتد میش. پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (37) :72-64

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1263-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (255 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: کاکوتی (Ziziphora tenuior) یکی از گیاهان دارویی و معطر است که پراکنش وسیعی در ایران دارد. مطالعه حاضر به‌منظور ارزیابی اثرات گیاه کاکوتی (Ziziphora tenuior) بر قابلیت ­هضم، ماده­آلی، فراسنجه­ های خونی، سیستم ایمنی، میزان باکتری ­های اشریشیاکولای، لاکتوباسیل­ها و کل باکتری­های­ هوازی و نماتد در مدفوع میش ­های نژاد دالاق می‌باشد.
مواد و روش‌ها: بدین منظور 12 رأس میش نژاد دالاق با میانگین وزن اولیه 0/5±40 کیلوگرم در قالب طـرح کـاملاً تصـادفی با سه تیمار و چهار تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل: 1- جیره پایه بدون افزودنی، 2-جیره پایه با 25 گرم کاکوتی، 3- جیره پایه با 50 گرم کاکوتی در روز برای هر رأس بودند. کل دوره آزمایش 44 رور بود که میش­ ها پس از دو هفته سازگاری به­ مدت یک ماه با جیره­ های موردنظر تغذیه شدند. قابلیت­ هضم ماده­خشک و ماده­آلی با روش خاکستر نامحلول در اسید محاسبه شد، نمونه تازه مدفوع روزی سه بار از رکتوم هر میش در روز جمع­ آوری شد. جهت ارزیابی جمعیت میکروبی مدفوع و تعداد تخم انگل­ ها به روش تصحیح‌شده مک مستر، در روز آخر آزمایش نمونه مدفوع هر حیوان با استفاده از دستکش جمع ­آوری شد و با قراردادن در مخزن یخ به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شد. نمونه­گیری خون در انتهای دوره انجام شد. نمونه­ گیری خون بعداز 16 ساعت گرسنگی قبل از تغذیه صبح در انتهای آزمایش انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که سطوح مختلف کاکوتی تأثیر معنی­داری بر قابلیت هضم ماده­خشک، قابلیت­ هضم ماده­آلی و جمعیت میکروبی مدفوع نداشت؛ اما کمترین جمعیت باکتری­های اشریشیاکولای و لاکتوباسیل­ها در تیمار 50 گرم کاکوتی مشاهده شد. سطح 50 گرم کاکوتی باعث افزایش درصد لنفوسیت (0/007=p) و کاهش درصد نوتروفیل (0/048p=) به ­طور معنی ­داری نسبت به بقیه تیمارها شد. سطوح مختلف کاکوتی تاثیر معنی ­داری بر روی گلوکز، کلسترول، اوره، لیپوپروتئین با دانسیته بالا و لیپوپروتئین با دانسیته خیلی پایین نداشت، اما تیمار حاوی 25 گرم کاکوتی بیشترین میزان کاهش تری­گلیسرید و لیپوپروتئین با دانسیته بالا خون را داشت. علیرغم عدم معنی­داری بالاترین میزان گلوکز، گلبول‌های قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت خون در تیمار 25 گرم کاکوتی بود. میزان لیپوپروتئین با دانسیته پایین با افزایش میزان کاکوتی افزایش یافت.
نتیجه‌گیری: به­طور­کلی، به نظر می­ رسد افزودن کاکوتی به جیره می­تواند باعث افزایش ایمنی بدن و بهبود برخی فراسنجه ­های خونی و جمعیت میکروبی مدفوع شود.
متن کامل [PDF 926 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/9/27 | ویرایش نهایی: 1401/8/23 | پذیرش: 1400/10/22 | انتشار: 1401/8/28

فهرست منابع
1. Afshar Hamidi, B., H. Mansouri and M. Fajiri. 2012. The effects of adding thymus plant to lactating goats rations on digestibility parameters and milk yield performance. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 101: 29- 36 (In Persian).
2. Alçiçek, A., M. Bozkurt and M. Çabuk. 2003. The effect of essential oil combination derived from selected herbs growing wild in Turkey on broiler performance. South African Journal Animal Science; 33: 89-94. [DOI:10.4314/sajas.v33i2.3761]
3. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
4. Batooli, H., M. Akhbari and S.M.J. Hosseinizadeh. 2012. Effect of different distillation methods on quantity and quality of essential oil of two Ziziphora L. species. Journal of Herbal Drugs (An International Journal on Medicinal Herbs), 3(3): 135-146.
5. Benchaar, C., H.V. Petit, R. Berthiaume, T.D. Whyte and P.Y. Chouinard. 2006. Effects of addition of essential oils and monensin premix on digestion, ruminal fermentation, milk production, and milk composition in dairy cows. Journal of Dairy Science, 89(11): 4352-4364. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72482-1]
6. Burt, S. 2004. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods-A review. International journal of Food Microbiology, 94(3): 223-253. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022]
7. Busquet, M., S. Calsamiglia, A. Frevet and C. Camel. 2006. Plant extract of feet in vitro rumen microbial fermentation. Journal Dairy Science, 89: 761-771. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72137-3]
8. Castillejos, L., S. Calsamiglia and A. Ferret. 2006. Effect of essential oil active compounds on rumen microbial fermentation and nutrient flow in in vitro systems. Journal of Dairy Science; 89(7): 2649-2658. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72341-4]
9. Cross, D.E., R.M. McDevitt, K. Hillman and T. Acamovic. 2007. The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science; 48(4): 496-506. [DOI:10.1080/00071660701463221]
10. Dorman, H.J.D. and S.G. Deans. 2000. Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. Journal of Applied Microbiology, 88: 308-316. [DOI:10.1046/j.1365-2672.2000.00969.x]
11. Duru, M.E., M. Ozturk and O. Ceylan. 2004. The constituents of essential oil and in vitro antimicrobial activity of Micromeriacilicica from Turkey. Journal of Ethnopharmacology, 94: 43-48. [DOI:10.1016/j.jep.2004.03.053]
12. Elson, W.C. 1995.Suppression of mevalonate pathway activities by dietary isoprenoids: protective roles in cancer and cardiovascular. The Journal of Nutrition, 125: 1666-1672.
13. Fadiyimu, A.A., J.A. Alokan and A.N. Fajemisin. 2010. Digestibility, nitrogen balance and haematological profile of West African dwarf sheep fed dietary levels of Moringa oleifera as supplement to Panicum maximum. Journal of Animal Science, 6(10): 634-643.
14. Freydoonpoor, M., J. Bayatkouhsar and E. Alamdari. 2015. The effect of adding essence and leaf of two species of Oregano on gas production parameters, digestibility and ruminal fermentation parameters in in vitro condition. Journal of Research Animal Nutrition, 2(3): 9-17 (In Persian).
15. Ghahhari, N., T. Ghoorchi and S.A. Vakili. 2015. Effect of adding herbs (Ziziphora clinopodioides, Mentha spicata and Mentha pulegium) in milk on performance, blood metabolites and fecal microbial population on Holstein calves. Iranian Journal of Animal Science Research, 8(1): 57-71.
16. Ghasemi Pirbalouti, G.A., F. Malekpoor and B. Hamedi. 2012. Ethnobotany and antimicrobial activity of medicinal plants of Bakhtiari Zagross mountains. Iranian Journal of Medicinal Plants Research, 6: 675-679 (In Persian). [DOI:10.5897/JMPR11.930]
17. Helander, I.M., H.L. Alakomi, K. Latva-Kala, I. Mattila-Sandholm, L. Pol, E.J. Smid, I.G.M. Gorris and A. Wright. 1998. Characterization of the action of selected essential oil components on gram negative bacteria. Journal Agriculture Food Chemistry, 46: 3590-3595. [DOI:10.1021/jf980154m]
18. Hosoda, K., K. Kuramoto, B. Eruden, T. Nishida and S. Shioya. 2006. The effects of three herbs as feed supplements on blood metabolites, hormones, antioxidant activity, IgG concentration and ruminal fermentation in Holstein steers. Asian Australasian Journal of Animal Science, 19(1): 35. [DOI:10.5713/ajas.2006.35]
19. Jahani-Azizabadi, H., M. Danesh Mesgaran, A.R. Vakili, K. Rezayazdi and M. Hashemi. 2011. Effect of various medicinal plant essential oils obtained from semi-arid climate on rumen fermentation characteristics of a high forage diet using in vitro batch culture. African Journal of Microbiology Research, 5(27): 4812-4819. [DOI:10.5897/AJMR11.575]
20. Jain, N.C. 1993. Essentials of Veterinary Haematology Lea and Fabiger. Philadelphia, Pennsylvania.
21. Jamzad, Z. 2009.Thymus and Saureja species of Iran. Publishing of Research Institute of Forests and Rangelands, 171 (In Persian).
22. Kamkar, A., A. Jebellijavan, F. Asadi and M. Kamalinejad. 2010. The anti-oxidative effect of Iranian Mentha pulegium extracts and essential oil insunflower oil. Journal of Food and Chemical Toxicology, 48: 1796-1800. [DOI:10.1016/j.fct.2010.04.003]
23. Lee, K.W., H. Everts, H.J. Kappert, M. Frehner, R. Losa and A.C. Beynen. 2003. Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. British Poultry Science, 44(3): 450-457. [DOI:10.1080/0007166031000085508]
24. Mahboubi M., S. Bokaee, H. Dehdashti and M.M. Feizabadi. 2012. Antimicrobial activity of Mentha piperitae, Zhumeria majdae, Ziziphora tenuior oils on ESBLs producing isolates of Klebsiella pneumonia. Biharean Biologist; 6: 5-9.
25. Mehrani, K., T. Ghoorchi, A. Toghdory and R. RajabiAliabdai.2021. Effect of different levels of potato on nutrient digestibility, fibrolytic enzyme and ruminal characteristics in Dalagh ewe. Research on Animal Production, 11(50): 49-56.
26. Mozaffarian, V. 1996. Dictionary of Iranian Plant Names. Farhang Moaser Publishers, Tehran, Iran.
27. Nikbakht Broojeni, G.H., and M.A. Talebi. 2001. Determination of hematological value in Lori Bakhtiari sheep. Journal of Veterinary Research, 55(2): 9-13 (In Persian).
28. Naeini, A., A. Khosravi, H. Tadjbakhsh, T. Ghazanfari, R. Yaraee and H. Shokri. 2010. Evaluation of the immunostimulatory activity of Ziziphora tenuior extracts. Comparative Clinical Pathology, 19(5): 459-463. [DOI:10.1007/s00580-009-0885-9]
29. Naghibi, F., M. Mosaddegh, M. Mohammadi Motamed and A. Ghorbani. 2010. Labiatae family in folk medicine in Iran: from ethnobotany to pharmacology. Iranian Journal of Pharmaceutical Research; 63-79.
30. National Research Council. 1985. Nutrient Requirement of Sheep. National Academy Press Washington D.C.
31. Quezada-Mendoza, V.C., A.J. Heinrichs and C.M. Jones. 2011. The effects of a prebiotic supplement (Prebio Support) on fecal and salivary IgA in neonatal dairy calves. Livestock Science, 142(1): 222-228. [DOI:10.1016/j.livsci.2011.07.015]
32. Rechninger, K.H. 1982. Ziziphora (Labiatae) in Flora Iranica. Akademische Druck-U, Verlagsanstalt, Graz-Austria,150: 480-493.
33. Salamat, A., T. Ghoorchi, F. Ghanbari and O. Ashayerizadeh. 2016. Determination of degradability and the effect of Ziziphora tenuior L. on dry matter digestibility rumen microbial population and blood parameters of Dalagh sheep. Journal of Livestok Researech, 4(3): 23-24 (In Persian).
34. Shahravan, S., Y. Chasnidel, A. Teymouri Yansari, S.M. Hosseini and R. Sameie. 2016. Effects different levels of Garlic exteract on some blood parameters and performance and carcasses in fattening Zel lambs. Journal of Ruminant Research, 4(1):131-145 (In Persian).
35. Slusarewice, M., P. Slusarewice and M.K. Nielsen. 2019. The effect of counting duration on quantitative fecal egg count test performance. Veterinary Parasitology, http://doi.org/10.1016/j.vpoa.2019.10002 [DOI:10.1016/j.vpoa.2019.100020]
36. Strycharz, S. and K. Shetty. 2002. Peroxidase activity and phenolic content in elite clonal lines of Mentha pulegium in response to polymeric dye R-478 and Agrobacterium rhizogenes. Process Biochemistry, 37(8): 805-812. [DOI:10.1016/S0032-9592(01)00267-9]
37. Tassoul, M.D. and R.D. Shaver. 2009. Effect of a mixture of supplemental dietary plant essential oils on performance of periparturient and early lactation dairy cows. Journal of Dairy Science, 92(4): 1734-1740. [DOI:10.3168/jds.2008-1760]
38. Teixeira, B., A. Marques, C. Ramos, I. Batista, C. Serrano, O. Matos, N.R. Neng, J.M.F. Nogueira, J. AlexandreSaraiva and M. Leonor Nunes. 2012. European pennyroyal (Mentha pulegium) from Portugal: chemical compositionof essential oil and antioxidant and antimicrobial properties of extracts and essential oil. Journal of Industrial Crops and Products, 36: 81-87. [DOI:10.1016/j.indcrop.2011.08.011]
39. Usher, G. 1971. A dictionary of plants. CBS Publishers and distributors, Dlhi India. 619 pp.
40. Van Keulen, J. and B.A. Young. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44(2): 282-287. [DOI:10.2527/jas1977.442282x]
41. Wang, C.J., S.P. Wang and H. Zhou. 2009. Influences of flavomycin, ropadiar, and saponin on nutrient digestibility, rumen fermentation, and methane emission from sheep. Animal Feed Science and Technology, 148(2): 157-166. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2008.03.008]
42. Yang, W.Z, B.N. Ametaj, C. Benchaar, M.L. He and K.A. Beauchemin. 2010. Cinnamaldehyde in feedlot cattle diets: intake, growth performance, carcass characteristics, and blood metabolites. Journal of Animal Science, 88(3): 1082-1092. [DOI:10.2527/jas.2008-1608]
43. Yeh, Y.Y. and L. Liu. 2001. Cholesterol-lowering effect of garlic extracts and organosulfor compounds: Human and Animal studies. The Journal of Nutrition, 131: 989-993. [DOI:10.1093/jn/131.3.989S]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb