دوره 13، شماره 37 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 37 صفحات 39-32 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsaeimehr K, Daneshyar M, Farhoumand P, Janmohammadi H, Oliyaei M, Javanmard A. (2022). The Effect of Adding Different Levels of Valine in Low Protein Diets on Performance, Blood Parameters and Tibial Bone Properties of Ross-308 Broiler Chickens from 8-21 Days. rap. 13(37), 32-39. doi:10.52547/rap.13.37.32
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1221-fa.html
پارسایی مهر خسرو، دانشیار محسن، فرهومند پرویز، جانمحمدی حسین، علیایی مجید، جوانمرد آرش. تأثیر افزودن سطوح مختلف اسیدآمینه والین در جیره های غذایی کم پروتئین بر عملکرد، شاخص های بیوشیمیایی خون و خصوصیات استخوان درشت نی جوجه های گوشتی سویه راس-308 در دوره رشد پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (37) :39-32 10.52547/rap.13.37.32

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1221-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
چکیده:   (1242 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف والین در جیره­ های غذایی کم پروتئین بر عملکرد، شاخص­ های بیوشیمیایی خونی و خصوصیات استخوان درشت نی جوجه ­های گوشتی انجام شد.
مواد و روش­ ها: برای انجام این آزمایش از تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس-308 از سن 8 تا 21 روزگی در 4 تیمار و 5 تکرار با 10 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی بر اساس نیازمندی­ های غذایی جدول برزیلی (2011) تنظیم شدند و شامل: تیمار شاهد، سطح توصیه شده والین در جیره با 2 درصد پروتئین خام کمتر از سطح توصیه شده، 10 درصد بیشتر از سطح توصیه شده والین در جیره با 2 درصد پروتئین خام کمتر از سطح توصیه شده و 20 درصد بیشتر از سطح توصیه شده والین در جیره با 2 درصد پروتئین خام کمتر از سطح توصیه شده بودند. بدین ­منظور صفات عملکردی (افزایش وزن دوره­ای، مقدار خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک)، فراسنجه ­های خونی (تری­گلیسرید، کلسترول، پروتئین تام، آلبومین، اوره و اسید اوریک)، شاخص­ های کبدی (سوپراکسیددیسموتاز، گلوتاتیون­پراکسیداز) و خصوصیات استخوانی (خاکستر، کلسیم و فسفر استخوان درشت نی راست) اندازه­ گیری شدند. داده­ ها در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی مورد تجزیه واریانس و آزمون مقایسه میانگین­ ها با نرم ­افزاز SAS صورت گرفتند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که تیمار حاوی 10 درصد والین اضافی در جیره با 2 درصد پروتئین خام کمتر از سطح توصیه شده باعث افزایش بیشتر وزن (721/8 گرم/ پرنده) در دوره رشد شد (0/05>p). کاهش پروتئین خام جیره باعث کاهش مقدار مصرف خوراک (1013/8 گرم) در دوره رشد گردید (0/05>p). مصرف 10 درصد والین اضافه باعث افزایش غلظت سوپراکسیدیسموتاز خون (U/gr Hb 164/8) شد. افزایش 20 درصدی والین باعث افزایش غلظت گلوتاتیون پراکسیداز خون (U/gr Hb 172) گردید (0/05>p). پروتئین خام بالای جیره (تیمار شاهد) باعث افزایش غلظت اوره و اسید اوریک خون شد و همچنین غلظت نیتروژن بستر را افزایش داد (0/05>p). به طور کلی، افزودن والین بیشتر از حد توصیه شده در جیره­ های کم پروتئین جوجه­ ها گوشتی باعث بهبود عملکرد و افزایش ظرفیت آنتی ­اکسیدانی خونی گردید (0/05>p). سطح 20 درصد والین اضافی در مقایسه با سایر تیمارها باعث افزایش کلسیم (29/3%) استخوان درشت نی جوجه­ ها شد (0/05>p).
نتیجه ­گیری: افزودن والین در جیره ­های کم پروتئین باعث بهبود عملکرد و افزایش ظرفیت آنتی ­اکسیدانی خون شده و میزان رسوب کلسیم و فسفر در استخوان­ ها را افزایش می­دهد.
متن کامل [PDF 1899 kb]   (387 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1400/4/27 | ویرایش نهایی: 1401/8/22 | پذیرش: 1401/2/18 | انتشار: 1401/8/28

فهرست منابع
1. AOAC. 1994. Association of official analytical chemists. Official Methods of Analysis. Methods of analysis. 16th ed. AOAC, Washington, DC.
2. AOAC. 1995. Official methods of analysis 16th Ed. Association of official analytical chemists. Washington DC, USA.
3. Applegate, T., W. Powers, R. Angel and D. Hoehler. 2008. Effect of amino acid formulation and amino acid supplementation on performance and nitrogen excretion in turkey toms. Poultry Science, 87: 514-520. [DOI:10.3382/ps.2007-00375]
4. Baker, D.H., A.B. Batal, T.M. Parr, N.R. Augspurger and C.M. Parsons. 2002. Ideal ratio (relative to lysine) of tryptophan, threonine, isoleucine and valine for chicks during the second and third week of life. Poultry Science, 81: 485-494. [DOI:10.1093/ps/81.4.485]
5. Bartov, I. 1979. Nutritional factors effecting quantity and quality of carcass fat in chickens. Federal proceeding, 38: 2627-2639.
6. Beverly, J.L., D.W. Gietzen and Q.R. Rogers. 1991. Threonine concentration in the prepyriform cortex has separate effects on dietary selection and intake of a threonine-imbalanced diet by rats. Journal of Nutrition, 121: 1287-1292. [DOI:10.1093/jn/121.8.1287]
7. Collin, A., R.D. Malheiros, V.M.B. Moraes, P. Van, V. As, M. Darras, M. Taouis, E. Decuypere and J. Buyse. 2003. Effects of dietary macronutrient content on energy metabolism and uncoupling protein mRNA expression in broiler chickens. British journal nutrient, 90: 261-269. [DOI:10.1079/BJN2003910]
8. Corzo, A., M.T. Kidd, J.P. Thaxton and B.J. Kerr. 2005. Dietary tryptophan effects on growth and stress responses of male broiler chicks. British Poultry Science, 46(4): 478-484. [DOI:10.1080/00071660500157974]
9. Corzo, A., E.T. Moran, D. Hoehler and A. Lemme. 2005. Dietary tryptophan needs of broiler males from forty-two to fifty-six days of age. Poultry Science, 84: 226-231. [DOI:10.1093/ps/84.2.226]
10. Dawson-Hughes, B., S.S. Harris, H.M. Rasmussen and G.E. Dallal. 2007. Comparative effects of oral aromatic and branched-chain amino acids on urine calcium excretion in humans. Osteoporos International, 18: 955-961. [DOI:10.1007/s00198-006-0320-x]
11. Del Angel-Meza, A.J., L.L. Davalos-Marin, G.G. Ontiveros-Martinez, C. Ortiz, V. Beas-Zarate, B.M. Chaparro-Huerta, O. Torres-Mendoza and K. Bitzer Quintero. 2011. Protective effects of tryptophan on neuro-inflammation in rats after administering lipopolysaccharide. Biomed. Pharmacother, 65: 215-219. [DOI:10.1016/j.biopha.2011.02.008]
12. Farhud, D.D. and L. Yazdanpanah, 2008. Glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) Deficiency, Iranian Journal Public Health, 37: 1-18.
13. Farran, M.T. and O.P. Thomas. 1992. Valine deficiency. b. The effect of feeding a valine-deficient diet during the starter period on performance and leg abnormality of male broiler chicks. Poultry Science, 71(11): 1885-1890. [DOI:10.3382/ps.0711885]
14. Florentino, R.F. and W.N. Pearson. 1962. Effect of threonine-induced amino acid imbalance on the excretion of tryptophan metabolites by the rat. Journal of Nutrition, 78: 101-108. [DOI:10.1093/jn/78.1.101]
15. Goto, S., K. Nagao, M. Bannai, M. Takahashi, K. Nakahara, K. Kangawa and N. Muraikami. 2010. Anorexia in rats caused by A valine-deficient diet is not ameliorated by systemic ghrelin treatment. Neuroscience, 166: 333-340. [DOI:10.1016/j.neuroscience.2009.12.013]
16. Gleeson, M. 2005. Interrelationship between physical activity and Branched-Chain amino acids. Journal of Nutrition, 1591s-1595s. [DOI:10.1093/jn/135.6.1591S]
17. Harper, A.E. 1964. Amino acid toxicities and imbalances, In: Munro, H.N. and Allison, J.B (eds) Mammalian protein metabolism, Vol. II. Academic press, New York, 87-134 pp. [DOI:10.1016/B978-1-4832-3210-2.50009-1]
18. Harper, A., R. Miller and K. Block. 1984. Branched-chain amino acid metabolism. Annual Review of Nutrition, 4: 409-454. [DOI:10.1146/annurev.nu.04.070184.002205]
19. Hussein A.S., A.H. Cantor, A.J. Pescatore, R.S. Gates, D. Burnham, M.J. Ford and N.D. Paton. 2001. Effect of low protein diets with amino acid supplementation on broiler growth. Journal of Applied Poultry Research, 10: 354-362. [DOI:10.1093/japr/10.4.354]
20. Kidd, M.T., C.D. Zumwalt, D.W. Chamalee, M.L. Carden and D.J. Burnham. 2002. Broiler growth and carcass responses to diets containing L-threonine versus diets containing threonine from intact protein sources. Journal of Applied Poultry Research, 11: 83-89. [DOI:10.1093/japr/11.1.83]
21. Mack, S., D. Bercovici, G. De Groote, B. Leclercq, M. Lippens, M. Pack, J.B. Schutte and S. Van Cauwenberghe. 1999. Ideal amino acid profile and dietary lysine specification for broiler chickens of 20 to 40 days of age. British Poultry Science, 40(2): 257-265. [DOI:10.1080/00071669987683]
22. Rostagno, HS., J.M.R. Pupa and M. Pack. 1995. Diet formulation for broilers based on total versus digestible amino acids. The Journal of Applied Poultry Research, 4(3): 293-299. [DOI:10.1093/japr/4.3.293]
23. Rosebrough, R.W. 1996. Crude protein and supplemental dietary tryptophan effects on growth and tissue neurotransmitter levels in the broiler. British Journal of Nutrition, 76: 87-96. [DOI:10.1079/BJN19960011]
24. SAS User's Guide. 2006. Version 9.1 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
25. Tasaki, I. and J. Okumura. 1964. Effect of protein level of diet on nitrogen excretion in fowls. Journal of Nutrition, 83: 34-38. [DOI:10.1093/jn/83.1.34]
26. Thornton, S.A., A. Corzo, G.T. Pharr, W.A. Dozier, D.M. Miles, and M.T. Kidd. 2006. Valine requirements for immune and growth responses in broilers from 3 to 6 weeks of age. British Poultry Science, 47: 190-199. [DOI:10.1080/00071660600610989]
27. Waldroup, P.W., Q. Jiang and C.A. Fritts. 2005. Effects of glycine and threonine supplementation on performance of broiler chicks fed diets low in crude protein. International Journal Poultry Science, 4(5): 250-257. [DOI:10.3923/ijps.2005.250.257]
28. Young, V.R. and D.M. Bier. 1981. Stable isotopes in the study of human protein and amino acid metabolism and requirements. In nutritional factors: modeling effects on metabolic processes, eds: Beers, R.F. and E.G. Basset, Raven press, New York, 267-307.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb