XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده:   (124 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: استفاده از روش‌های موثر در جیره‌نویسی به همراه منابع مختلف تأمین کننده پروتئین و آنزیم از جمله راهکارهای مدیریت تغذیه و کاهش هزینه‌های واحدهای پرورش طیور می‌باشد. اخیراً استفاده از روش جیره‌نویسی بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم در تنظیم جیره‌های غذایی طیور رایج گردیده و به خصوص در زمان استفاده از منابع پروتئینی با کیفیت پایین، این روش بازده خوبی را نسبت به جیره‌نویسی بر اساس اسیدهای آمینه کل، به همراه داشته است. آزمایش حاضر جهت ارزیابی کارآیی استفاده از جیره‌های غذایی تنظیم شده بر اساس اسیدهای آمینه کل و قابل هضم، بر پایه کنجاله‌‌های سویا و کلزا، با و بدون افزودن مولتیآنزیم بر عملکرد و صفات لاشه جوجه‌های گوشتی انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2×2 شامل دو روش جیرنویسی (بر پایه اسیدهای آمینه کل و اسیدهای آمینه قابل هضم)، دو نوع منبع غذایی تأمین کننده پروتئین خام جیره (کنجاله سویا و کنجاله سویا) و دو سطح مولتی‌آنزیم (صفر و 025/0 درصد جیره) و با تعداد 800  قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس- 308 در 8 تیمار، 4 تکرار و 25 قطعه جوجه در هر تکرار در سه دوره آزمایشی آغازین (1 تا 10 روزگی)، رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) انجام گردید.
یافته‌ها: نتایج کلی در خصوص عملکرد نشان داد که در جوجه‌های گوشتی جیرهنویسی بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم، به همراه استفاده از کنجاله کلزا و نیز کاربرد مولتیآنزیم در جیرهها، در مقایسه با جیره‌نویسی بر اساس اسیدهای آمینه کل، از طریق کاهش مقدار خوراک مصرفی باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک شد (0/05>p). استفاده از کنجاله کلزا هر چند باعث افزایش درصدهای مربوط به چربی بطنی، سنگدان، کبد و طحال شد، لیکن درصد سینه و ران را نیز افزایش داد که این در اثرات متقابل کنجاله کلزا و جیره‌نویسی بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم و مولتیآنزیم نیز مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی در جوجه‌های گوشتی، در حضور مولتیآنزیم، استفاده از کنجاله کلزا در مقایسه با کنجاله سویا در جیره‌های فرموله شده بر اساس اسیدهای آمینه قابل هضم، موجب بهبود عملکرد و صفات لاشه جوجه‌ها میگردد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1400/2/14 | ویرایش نهایی: 1401/6/8 | پذیرش: 1400/8/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb