XML English Abstract Print


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (57 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر اسید‌های چرب امگا-3 و امگا-6 بر عملکرد رشد گوساله‌های شیرخوار هلشتاین تحت استرس سرمایی از 40 رأس گوساله تازه متولد‌شده (میانگین وزن 8/41 کیلوگرم و میانگین سن 4 روز) طی 65 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با اندازه­گیری تکرارشونده طی سه دوره با 4 تیمار و 10 تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1) گروه شاهد (استارتر گوساله بدون مکمل چربی)، 2) استارتر گوساله به‌علاوه 3 درصد نمک‌ کلسیمی اسیدهای چرب امگا-6 با منشأ روغن سویا، 3) استارتر گوساله به‌علاوه 3 درصد نمک‌ کلسیمی اسیدهای چرب امگا-3 با منشأ روغن ماهی و 4) استارتر گوساله به‌علاوه 3 درصد مخلوط اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 بود. نتایج نشان داد که گوساله­های تیمار امگا-3 دارای بالاترین و تیمار شاهد دارای کمترین استارتر مصرفی بودند (01/0 > p). میانگین افزایش وزن روزانه در کل دوره آزمایشی برای تیمار امگا-3 دارای بیشترین مقدار بود (0309/0 = p). افزودن 3 درصد نمک کلسیمی روغن ماهی سبب بهبود بازده خوراک مصرفی نسبت به تیمار شاهد و تیمار حاوی نمک کلسیمی روغن سویا گردید (01/0 > p). وزن نهایی گوساله­های تیمار امگا-3 دارای بالاترین مقدار بود(0100/0 = p). اسکور مدفوع و روزهای درگیر با اسهال در تیمار شاهد بالاترین و برای تیمار امگا-3 کمترین مقدار بود (100/0 = p). بر اساس نتایج آزمایش، افزودن نمک کلسیمی روغن ماهی طی استرس سرمایی می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت سلامتی داشته و تضمین کننده رشد مناسب باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/11/11 | ویرایش نهایی: 1400/6/21 | پذیرش: 1400/1/18 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb