دوره 12، شماره 33 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 12 شماره 33 صفحات 73-65 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohtashami B, khalilvandi-behroozyar H, Pirmohammadi R, Dehgan Bonadaki M, Dirandeh E, kazemi bonchenari M. (2021). Effect of Bioactive Fatty Acids on Growth Performance of Milk-Fed Holstein Dairy Calves Under Cold Stress. Res Anim Prod. 12(33), 65-73. doi:10.52547/rap.12.33.65
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1178-fa.html
محتشمی بهرام، خلیلوندی بهروزیار حامد، پیرمحمدی رسول، دهقان بنادکی مهدی، دیرنده عیسی، کاظمی بونچناری مهدی. اثر اسیدهای چرب زیست فعال بر عملکرد رشد گوساله‌های شیرخوار هلشتاین تحت تنش سرمایی پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (33) :73-65 10.52547/rap.12.33.65

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1178-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
2- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران
3- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک
چکیده:   (3247 مشاهده)
    به منظور بررسی تأثیر اسید‌های چرب امگا-3 و امگا-6 بر عملکرد رشد گوساله‌های شیرخوار هلشتاین تحت استرس سرمایی از 40 رأس گوساله تازه متولد‌ شده (میانگین وزن 41/8 کیلوگرم و میانگین سن 4 روز) طی 65 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با اندازه ­گیری تکرار شونده طی سه دوره با 4 تیمار و 10 تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1) گروه شاهد (استارتر گوساله بدون مکمل چربی)، 2) استارتر گوساله به‌علاوه 3 درصد نمک‌ کلسیمی اسیدهای چرب امگا-6 با منشأ روغن سویا، 3) استارتر گوساله به‌علاوه 3 درصد نمک‌ کلسیمی اسیدهای چرب امگا-3 با منشأ روغن ماهی و 4) استارتر گوساله به‌علاوه 3 درصد مخلوط اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 بود. نتایج نشان داد که گوساله­ های تیمار امگا-3 دارای بالاترین و تیمار شاهد دارای کمترین استارتر مصرفی بودند (0/01>p). میانگین افزایش وزن روزانه در کل دوره آزمایشی برای تیمار امگا-3 دارای بیشترین مقدار بود (0/0309=p). افزودن 3 درصد نمک کلسیمی روغن ماهی سبب بهبود بازده خوراک مصرفی نسبت به تیمار شاهد و تیمار حاوی نمک کلسیمی روغن سویا گردید (0/01>p). وزن نهایی گوساله­ های تیمار امگا-3 دارای بالاترین مقدار بود (0/0100=p). اسکور مدفوع و روزهای درگیر با اسهال در تیمار شاهد بالاترین و برای تیمار امگا-3 کمترین مقدار بود (0/100=p). بر اساس نتایج آزمایش، افزودن نمک کلسیمی روغن ماهی طی استرس سرمایی می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت سلامتی داشته و تضمین کننده رشد مناسب باشد.
متن کامل [PDF 1767 kb]   (758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/11/11 | پذیرش: 1400/1/18

فهرست منابع
1. Ahmadian, A., F. Fattahnia, G. Taasoli, M. Akbari-Gharaei and M. Kazemi-Bonchenari. 2018. Effect of fat supplementation (Ca-salts) in starter diets differed in rumen undegradable protein levels on performance, growth and blood metabolites of Holstein calves. Iranian Journal of Animal Science, 49:133-143 (In Persian).
2. Allen, M. 2000. Effects of Diet on Short-Term Regulation of Feed Intake by Lactating Dairy Cattlej. Journal. Dairy Science, 83: 1598-1624. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(00)75030-2]
3. Araujo, G., M. Terré and A. Bach. 2014. Interaction between milk allowance and fat content of the starter feed on performance of Holstein calves. Journal of Dairy Science, 97: 6511-6518. [DOI:10.3168/jds.2014-8281]
4. Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 1990. Official Methods of Analysis, 15th ed. Arlington, VA: AOAC.
5. Ballou, M. and E. DePeters. 2008. Supplementing milk replacer with omega-3 fatty acids from fish oil on immunocompetence and health of Jersey calves. Journal of Dairy Science, 91: 3488- 3500. [DOI:10.3168/jds.2008-1017]
6. Berg, J.M., J.L. Tymoczko and L. Stryer. 2002. Biochemistry. (5th ed). W H Freeman.
7. Bhatti, S.A., A. Ali, H. Nawaz, M. Sarwar, M. Afzal, M. Khan, S. Ehsanullah, M.A. Amer, R. Bush, P.C. Wynn and H.M. Warriach. 2012. Effect of pre-weaning feeding regimens on post-weaning growth performance of Sahiwal calves. Animal Consersium, 6: 1231-1236. [DOI:10.1017/S1751731112000250]
8. Calder, P.C. 2006. Polyunsaturated fatty acids and inflammation. Biochemical Society Transactions, 33(2): 423-427. [DOI:10.1042/BST0330423]
9. Calder, P.C. 2008. The relationship between the fatty acid composition of immune cells and their function. Prostaglandins, Leukotrienes & Essential Fatty Acids, 79: 101-108. [DOI:10.1016/j.plefa.2008.09.016]
10. Fokkink, W., T. Hill, H. Bateman, J. Aldrich and R. Schlotterbeck. 2009. Selenium yeast for dairy calf feeds. Animal Feed Science and Technology, 153: 228-235. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2009.06.015]
11. Ghasemi, E., M. Azad-Shahraki and M. Khorvash. 2016. Effect of different fat supplements on performance of dairy calves during cold season. Journal of Dairy Science, 100: 1-10. [DOI:10.3168/jds.2016-11827]
12. Garcia, M., L. Greco, M. Favoreto, R. Marsola, D. Wang, J. Shin, E. Block, W. Thatcher, J. Santos and C. Staples. 2014. Effect of supplementing essential fatty acids to pregnant nonlactating Holstein cows and their preweaned calves on calf performance, immune response, and health. Journal of Dairy Science, 97: 5045-5064. [DOI:10.3168/jds.2013-7473]
13. Garcia, M., J. Shin, A. Schlaefli, L. Greco, F. Maunsell, J. Santos, C. Staples and W. Thatcher. 2015. Increasing intake of essential fatty acids from milk replacer benefits performance, immune responses, and health of preweaned Holstein calves. Journal of Dairy Science, 98: 458-477. [DOI:10.3168/jds.2014-8384]
14. Hill, T., J. Aldrich, R. Schlotterbeck and H. Bateman. 2007a. Amino acids, fatty acids, and fat sources for calf milk replacers. The Professional Animal Scientist, 23: 401-408. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30995-5]
15. Hill, T., J. Aldrich, R. Schlotterbeck and H. Bateman. 2007b. Effects of changing the fat and fatty acid composition of milk replacers fed to neonatal calves. The Professional Animal Scientist, 23,135-143. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30953-0]
16. Hill, T., J. Aldrich, R. Schlotterbeck and H. Bateman. 2007c. Effects of changing the fatty acid composition of calf starters. The Professional Animal Scientist, 23: 665-671. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)31038-X]
17. Hill, T., H. Bateman, J. Aldrich and R. Schlotterbeck. 2009. Effects of changing the essential and functional fatty acid intake of dairy calves. Journal of Dairy Science, 92: 670-676. [DOI:10.3168/jds.2008-1368]
18. Hill, T., H. Bateman, J. Aldrich and R. Schlotterbeck. 2011a. Effect of various fatty acids on dairy calf performance. The Professional Animal Scientist, 27: 167-175. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30470-8]
19. Hill, T., M. Vande Haar, L. Sordillo, D. Catherman, H. Bateman and R. Schlotterbeck. 2011b. Fatty acid intake alters growth and immunity in milk-fed calves. Journal of Dairy Science, 94: 3936-3948. [DOI:10.3168/jds.2010-3935]
20. Hill, T., H. Bateman, J. Aldrich, J. Quigley and R. Schlotterbeck. 2015. Inclusion of tallow and soybean oil to calf starters fed to dairy calves from birth to four months of age on calf performance and digestion. Journal of Dairy Science, 98: 4882-4888. [DOI:10.3168/jds.2015-9376]
21. Holt, S.D. 2014. Ambient temperature, calf intakes, and weight gains on preweaned dairy calves. MS thesis. Animal, Dairy, and Veterinary Sciences, Utah State University, Logan. Accessed Jun. 10, 2014.
22. Kadkhoday, A., A. Riasia, M. Alikhani, M. Dehghan-Banadaky and R. Kowsar. 2017. Effects of fat sources and dietary C18:2 to C18:3 fatty acids ratio on growth performance, ruminal fermentation and some blood components of Holstein calves. Livestock Science, 204: 71-77. [DOI:10.1016/j.livsci.2017.08.012]
23. Lake, S., E. Scholljegerdes, T. Weston, D. Rule and B. Hess. 2006. Postpartum supplemental fat, but not maternal body condition score at parturition, affects plasma and adipose tissue fatty acid profiles of suckling beef calves. Journal of Animal Science, 84: 1811-1819 [DOI:10.2527/jas.2005-619]
24. Litherland, N., D. Da Silva, R. LaBerge, J. Schefers and A. Kertz. 2014. Supplemental fat for dairy calves during mild cold stress. Journal of Dairy Science, 97: 2980-2989. [DOI:10.3168/jds.2013-6942]
25. Kazemi-Bonchenari, M., M. Dehghan-Banadaky, F. Fattahnia, A. Saleh-Bahmanpour, M. Jahani-Moghadam and M. Mirzaei. 2020. Effects of linseed oil and rumen undegradable protein:rumen degradable protein ratio on performance of Holstein dairy calves. British Journal of Nutrition, 20: 1-11. [DOI:10.1017/S0007114520000586]
26. Kertz, A., L. Prewitt and J. Everett. 1979. An early weaning calf program: summarization and review. Journal of Dairy Science, 62: 1835-1843 [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(79)83508-0]
27. Mohtashami, B. and A. Hashemi. 2018. Experimental design and statistical analysis with R. Urmia university publication.
28. Mohtashami, B., H. Khalilvandi-Behroozyar, R. Pirmohammadi, M. Dehghan-Banadaky,
29. M. Kazemi-Bonchenari, E. Dirandeh and M.H. Ghaffari. 2021. The effect of supplemental bioactive fatty acids on growth performance and immune function of milk-fed Holstein dairy calves during heat stress. British Journal of Nutrition. DOI 10.1017/S0007114521000908. Accepted manuscript.
30. Palmquist, D.L. 2010. Essential fatty acids in ruminant diets. In: Proceedings of the 21st Annual Ruminant Nutrition Symposium. 2-3 February. Gainesville, FL.
31. Rincker, L.D., M. Vande Haar, C. Wolf, J. Liesman, L. Chapin and M.W. Nielsen. 2011. Effect of intensified feeding of heifer calves on growth, pubertal age, calving age, milk yield, and economics. Journal of Dairy Science, 94: 3554-3567. [DOI:10.3168/jds.2010-3923]
32. Santos, F.H.R., M.R. De Paula, D. Lezier, J.T. Silva, G. Santos and C.M.M. Bittar. 2015. Essential oils for dairy calves: effects on performance, scours, rumen fermentation and intestinal fauna. The Animal Consortium, 9: 958-965. [DOI:10.1017/S175173111500018X]
33. Van Soest, P.V., J. Robertson and B. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb