XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (31 مشاهده)
گوشت از منابع مهم پروتئین و انرژی بوده که دارای مقادیر فراوان اسیدهای آمینه و چرب ضروری به همراه ویتامین­ها و مواد معدنی می­باشد. صنعت دام­پروری به واسطه مصرف بالای  انرژی، آب و همچنین تولید فضولات، یکی از منابع مهم انتشار آلاینده­ها به حساب می­آید. در پژوهش حاضر اثرات زیست محیطی پرواربندی گوساله ها در سه روش صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی با استفاده از ارزیابی چرخه حیات در استان مازندران بررسی شد. اثرات زیست محیطی (واحد عملکردی: تولید یک تن وزن زنده) به روش IMPCAT 2002+ در قالب 15 شاخص میانی و 4 شاخص نهایی بررسی شد. نتایج نشان داد که در روش پرورش صنعتی و نیمه­صنعتی آلاینده­های مستقیم از سطح دامداری­ها و در روش پرورش سنتی استفاده از کنسانتره بالاترین تاثیر را در ایجاد شاخص­های میانی زیست محیطی دارد. در روش­های مختلف پرورش، شاخص سلامتی انسان­ها در بازه 72/1 تا Pt 92/1، شاخص کیفیت اکوسیستم در بازه 36/13 تا Pt 52/17، شاخص تغییرات اقلیم در بازه 41/1 تا Pt 62/1 و شاخص منابع در بازه 31/0 تا Pt 46/0 تغییر یافت. همچنین بالاترین و پایین­ترین شاخص نهایی زیست محیطی در روش پرورش صنعتی و سنتی به ترتیب به میزان 58/21 و Pt 81/16 به ازای تولید یک تن دام پرواری زنده ایجاد شد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت دامپروری و تولید
دریافت: 1399/10/27 | ویرایش نهایی: 1400/6/21 | پذیرش: 1399/12/18 | انتشار: 1400/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb