XML English Abstract Print


دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (38 مشاهده)
اثر سطوح مختلف چگالی‌ ذرت پرک شده بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و شکمبه ­ای 48 رأس گوساله شیرخوار نژاد هلشتاین با میانگین وزنی(20/1±5/38) کیلوگرم در قالب 4 تیمار و 12 تکرار به مدت70 روز بررسی شد. تیمارها شامل دانه ذرت به شکل آردی (شاهد)، دانه ذرت پرک شده با چگالی­ 300، دانه ذرت پرک شده با چگالی 350 و دانه ذرت پرک شده با چگالی 400 گرم بر لیتر بودند. گوساله‌ها در 56 روزگی از شیر گیری شدند و مصرف روزانه خوراک آغازین و وزن بدن تا 70 روزگی اندازه گیری شد. اثر تغذیه تیمارهای آزمایشی بر افزایش وزن و مصرف ماده خشک گوساله­ها معنی­دار نبود. نتایج حاصل از این تحقیق اثر معنی­دار تیمارهای مورد آزمایش بر غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه و تری­گلیسیرید خون را نشان داد (05/0>P). چگالی 350 گرم بر لیتر ذرت پرک شده (تیمار 3) بالاترین غلظت تری­گلیسیرید، پروپیونیک و بوتیریک اسید و تیمار حاوی ذرت پرک شده با چگالی300 گرم (تیمار 2) بر لیتر بیشترین میزان استیک اسید را به خود اختصاص دادند. بالاترین غلظت آی-والریک (i-VA) اسید متعلق به تیمار شاهد (فرم آردی دانه ذرت) بود. اثر دوره نمونه­برداری بر پارامترهای عملکردی، خونی، رشد اسکلتی و در بین اسیدهای چرب فرار شکمبه استیک و ایزومرهای والریک اسید معنی­دار بود (05/0>P). بر اساس نتایج این تحقیق فرآوری دانه ذرت  با چگالی 350 گرم بر لیتر نسبت به دیگر چگالی­ها پاسخ عملکردی بهتری در ارتباط با اغلب پارامترهای مورد بررسی داشت و بدون داشتن تأثیرمنفی بر عملکرد گوساله­ها قادر به بهبود برخی پارامترهای عملکردی، خونی و شکمبه­ای گوساله­ ها بود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/10/24 | ویرایش نهایی: 1400/6/21 | پذیرش: 1399/12/11 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb