XML English Abstract Print


چکیده:   (118 مشاهده)
هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر عصاره ساپونین بر عملکرد تولیدی، برخی فراسنجه‌های خونی و پروتوزوای شکمبه در گاوهای شیری هلشتاین بود. بدین منظور از 20 رأس گاو هلشتاین 2 شکم زایش کرده که یک گروه با میانگین تولید 94/37 کیلوگرم در روز و روزهای شیردهی 62/98 و گروه دوم با میانگین تولید شیر 96/38 و روزهای شیردهی 45/98 بودند، در طول یک دوره آزمایشی 30 روز (2 دوره 15 روزه) استفاده شد. تیمارها شامل 1- شاهد (گروهی که عصاره ساپونین مصرف نکردند) و گروه دوم که 8 میلی لیتر عصاره ساپونین استخراج شده از گیاهان نعنا، شیرین بیان و جنسینگ استفاده کردند.  بعد از یک دوره استفاده، به منظور حذف اثر تیمارهای قبلی 20 روز از جیره پایه استفاده شد و در دوره دوم جای تیمارها تغییر کرد. مصرف خوراک به صورت روزانه در هفته آخر هر دوره آزمایش ثبت شد. تولید  شیر در هر وعده شیردهی در روزهای 5، 10 و 15 آزمایش ثبت شد. به منظور تعیین ترکیبات شیر، در روز 15 آزمایش یک نمونه 50 میلی‌لیتری از دوشش صبح هر گاو گرفته شد. جهت ارزیابی فراسنجه‌های خون، نمونه گیری در هر دوره در روز 15 آزمایش صورت گرفت. نتایج نشان داد ماده خشک مصرفی، تولید شیر، درصد چربی شیر، درصد پروتئین شیر، تعداد سلول‌های سوماتیک شیر و نیتروژن اوره‌ای شیر تحت تأثیر افزودن عصاره ساپونین قرار نگرفت (05/0< P). غلظت تری‌گلیسرید با افزودن عصاره ساپونین به طور معنی‌داری نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0> P).  همچنین با افزودن عصاره ساپونین غلظت استات، کل اسیدهای چرب فرار و تعداد پروتوزوای شکمبه به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0> P). به طور کلی عصاره ساپونین تأثیر منفی بر عملکرد گاوهای شیری هلشتاین نداشت.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/9/21 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/12/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb